Söke Doğanbey Ve Bafa Kapıkırı Gezisi 11-13 Nisan 2014

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m.ayhanozerden Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,506
Ynt: Söke Doğanbey Ve Bafa Kapıkırı Gezisi 11-13 Nisan 2014

Anı ve fotoğrafları heyecan ile bekliyorum. Karavancılık pek ilgimi çekmiyor ancak motosiklet ile kampçılık ilgi alanım olduğu için bunun bir az daha luks halini ilgi ile takip ediyorum doğrusu malum biz iki sidecase ve bir topcase e sığdırdıklarımızla kamplarda mutluluktan ucabiliyorsak karavancıları gercekten merak ediyorum ))

Sonat bey bir atasözü der ki "Her motorcu bir gün karavancı olacaktır!"
Bizi izlemeye devam edin

drares' Alıntı:
Sonat bey bir atasözü der ki "Her motorcu bir gün karavancı olacaktır!"
Bizi izlemeye devam edin

Evet , katlıyorum... Örnek : Bendeniz : : Motordan vazgeçmek yok ; bunu da antiparantez belirtelim...

Tüm Karavanseverlere merhaba,

11-13.04.2014 tarihleri arasında gerçekleşen 3 günlük Söke Novada Outlet-Priene-Doğanbey-Didim (Akbük)- Kapıkırı (Heraklia) gezimiz ile ilgili notlarım ve fotoğraflarım ektedir. Diğer katılımcı arkadaşlarımızın da fotoğraflarını ve anılarını paylaşmasını bekliyoruz.

1.Gün : 11.04.2014 Cuma günü saat 13:30’da Gaziemir Metro otoparkından hareket ettik. İlk durağımız İzmir-Aydın Otoyolu üzerindeki Shell Akaryakıt istasyonu idi. Burada yaklaşık 15 dakika mola verdikten sonra Söke’de yaklaşık iki yıl önce açılan Novada Outlet Center’e ulaştık. İzmir Kamp Karavan Derneği’nin daha önceden planladığı gibi, Alışveriş merkezinin otoparkının İzmir-Söke Karayolu altında kalan ve yüksek duvarlarla çevrili bölümünde karavancılar için düzenlenmiş ve elektrik, su, aydınlatma imkanlarının sağlandığı alana yerleştik. Çok geniş bir otopark olması nedeniyle, karavanların kolay şekilde park ve manevra yapabilmesi mümkün.

Akşamüzeri 16:30 gibi vardığımız alışveriş merkezinde yaklaşık 3 saat serbest zaman diliminde mağazaları gezdik. Karavancılarla çay, kahvelerimizi içtik. Yine Derneğimizin organizasyonu ile Alışveriş yönetimince bir tanıtım konsepti dahilinde tüm karavancılara ücretsiz akşam yemeği sunuldu.

Gece karavanlarımıza çekildiğimizde çok güzel bir yağmur eşliğinde deliksiz uykularımıza daldık. Sabah olduğunda yağmur da kesilmiş ve muhteşem bir ılık ve temiz hava ile kahvaltılarımızı yapmış olduk.

2.Gün: 12.04.2014 Cumartesi Sabah saat 10:00’da Novada Outlet Center’dan Priene’ye doğru hareket ettik. Hava da bu arada yazdan farksız şekilde ısınmaya başlamıştı. Priene’de birçok fotoğraflar çekildi ve Dernek üyesi Sn.Levent Şit, Priene’nin eski tarihi hakkında sunum yaptı.

Priene'den fotoğraflar;

Antik kentin tiyatrosunda tüm katılımcılarla fotoğraflar çekildik.

Adnan Bey geziniz ve resimleriniz çok güzel. Teşekkürler.

Daha sonra Doğanbey köyüne gitmek üzere yola çıktık. Doğanbey köyü Büyük Menderes deltasını yukarıdan görecek şekilde bir dağın yamacına kurulmuş eski bir Rum köyü olup, uzun süre terk edilmiş şekilde kaldıktan sonra birkaç vatandaşımızın buralardaki yıkık evleri satın alarak köyün dokusuna uygun olarak çok güzel restorasyonlarla taş evlerden bu cennet mekanı yaratmışlar

Akdeniz45' Alıntı:
Adnan Bey geziniz ve resimleriniz çok güzel. Teşekkürler.

Bir şey değil Hüseyin bey. Umarım etkinliklerin ve katılımcıların sayısını çoğaltırız.

Doğanbey köyünden fotoğraflara devam;

Köy o kadar güzel ki seyretmeye doyamıyoruz.

Aynı zamanda köyün girişinde yapılmış büyük bir taş bina içerisinde Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ziyaretçi Tanıtım Merkezi kurulmuş olup, gelen ziyaretçilere bilgisayarda hazırlanmış Power Point sunumu ile bölge tanıtılmaktadır. Ayrıca binanın üst katında gerçeğine birebir uygun şekilde mumyalanmış kuş, gelincik, yaban domuzu gibi bölgede yaşayan hayvan türlerini barındıran müze de gezilebilir. Yani yaşadığımız ortamı cennete de cehenneme de çeviren bizlerden başkası değil. Katkıda bulunan herkese buradan teşekkür etmek isterim.