Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,623
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Tapınakta güneş batımı.

Etiketler

Titanic,in Ailece karasal versiyonu.Ertan bırak olsun Aleyna,nın resimleri ne icin varız,ki herşey onlar icin deyilmi onlar bizlerin bu vatanın geleceği deyilmi.Tunay ablayın ayrıca size ve şule hanıma selamı var lütfen Aleynalı bol resim.Sevgi ve saygılarımızla.

Bu son görseller ile Assos turumuzu bitiriyoruz.

Tapınak ile limana inen yol kavşağında sağa bir yol sapar o yol Babakale'ye gider.Her Assos'a gittiğimde Babakale'ye gitmeye niyetlenir ama bir şekilde gidemezdim,onca methini de duymuşken.Ama bu sefer gittik

Yaklaşık 1 saatlik yoldan sonra ülkemizin en batı uç kesimindeki ve balık diyarı olan liman kasabası Babakale'nin limanında durduk.

Limana inince biraz fotoğraf çektim.Daha sonra oradaki balıkçılara,burada salaş,kazık yemeyeceğimiz bir balık lokantası neresini tavsiye edersiniz diye sorunca bize Karayel restaurantı önerdiler.

Karayel rest,limana hakim bir tepeden Babakale'ye kuş bakışı panoromik bir manzaraya hakim.

Restoranımıza girdiğimizde işletmecisi gence siparişlerimizi geçtikten sonra bizim hesap ne çıkar diye sordum.Hesaplarken tek tek,kısaca bir yüzlüğe çıkarmıyız deyince genç,"geçin abi afiyet olsun "dedi.

Menümüz
Yarım kilo kaya barbun,ama ne barbunlar varya.
1 köfte
Salata
Deniz börülcesi
Patlıcan meze
Sigara böreği
Karides
Kalamar
1 Ufak
1 Kola

Yalnız porsiyonlar çift porsiyon gibi,inanılmaz değilmi?
Ben normalde alkol almıyorum ancak balığın yanında olmazsa olmazım aslan sütüm illaki olacak 1 yada 2 duble.
Balığın yanında su çok yaban kalıyor,meşrubat ise hiç uymuyor şekerli şekerli.
Alkollü görselleri eklesemmi eklemesemmi diye düşünmedim değil açıkcası ama dürüst olmak adına görsellemeye karar verdim.
Bizim herkesin fikrine saygımız olduğu gibi herkesinde bizim fikrimize saygı beklememiz gayet doğal diye düşünüyorum.
Zaten mesele çakırkeyflik değil,yediklerine aroma katmak,taçlandırmak onları.

Devam.

Biz hesap uygun diye sevinirken bizim hanım ödediğimiz hesabın bir kaç misli para vererek aldığım güneş gözlüğümü kaybetti
Olsun canımız sağolsun,ben bu gibi durumlarda üzüleceğime aksine sevinirim.Çünkü,o kaybedilen kazaya belaya diyet olur.

Babakale'de yemeğimizi yedikten sonra kampımıza döndük.Kampımızda sahibi Coşkun bey,Bahçelievler de muhtarlık yapan Gökay bey ile sohbet ettik.

Ertesi gün Gökay bey,benim karavanın bağlantı aparatını nı takdı,sağolsun.

Aparatıda takdıktak sonra Küçükkuyu daki ustamıza uğrayıp siparişini verdiğim el baltamı(nacak)aldım.

Küçükkuyu'dan çıkmadan Zeus Altarı yazan tabeladan sola dönerek başladık dağa çıkmaya ve Zeus Altarı'ndayız.

Zeus Altarı'na kapıdan girdikten yaklaşık 1 kilometre yolu yürüyerek gidiyorsunuz.

.

Zeus Altarı'nda da bizim yabaniler yine çel çaput bağlamış oradaki çalı çırpılara.

Yerli guruba rehberlik eden arkadaş ile aynı fikri paylaştık,bizim ülkemiz gibi ülke yok fakat değer bilen kim?
Yabancı ülkeler,kendi memleketlerinde hiç bir tarihi eser,kalıntı olmadığından yakın geçmişte yapılan şatoları köprüleri allayıp pullayıp satıyorlar,biz ise her yerden tarih fışkıran memleketimizin değerini bilmiyoruz.

Allah yabancıya yetenek,ileri görüş vermiş.Bize ise onlara vermediği tarihi vermiş!!!

Şu fotoğraf yükleme işi bana kalp krizi geçirtecek valla ;D

Altarın girişinin hemen yanıbaşında muhteşem bir yer var,orada gözleme ve mantı yedik.Gerçekten enfesti,hatta gözlemeyi en beğendiğim yerdi.

İşletme sahibiyle kıssa bir konuşmanın sonunda bahçeme yapacağım kütük ev için ağacı kendi işletmesinde kullandığı ağaçtan yapmaya karar verdim.Taş işçiliği içinde Dursun bey'den usta alıp getirteceğim.

Biz mayıs ayında gittiğimiz Babakale'de (mevsim itibariyle belki.. belki de biraz geç saate kaldığımızdan), yemek yiyecek bir yer bulamamış, karavanda pişirdiğimiz makarnayla karnımızı doyurmuştuk.. Siz şanslısınız... Afiyetler olsun...

Keyifli geziler dileğiyle...