Sürücüsüz giden Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,441

erhan110

A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Yer
Istanbul
Arkadaşlar Defenderın bu özelliğini yeni keşfettim .) belki bilenleriniz vardır ama ben bu sitedede hiç okumadım ne işe yaradığınıda bilmiyorum , bilenler varda açıklarsa memnun olurum . Kısacası Defenderda arazi vitesi Diferansiyel kilit konumuna alındıgında aracın dışından kontak anahtarını çeviriyorsunuz vede ister ileri ister geri vites konumunda olsun araç sabit vede dengeli bir şekilde sürücüsüz gitmeye başlıyor taki kontak anahtarını kapatana kadar. Bu bana enteresan geldi ama dediğim gibi ne işe yaradıgını söylerseniz memnun olurum.

iyi akşamlar
Erhan

Etiketler
Ynt: Sürücüsüz giden Defender

Bu bir işe yaramıyor - yani arabanın standard özelliklerinden biri değil. Low range'de 1. vites oranı çok düşük olduğundan arabanın torku arabayı rölantide dahi stop etmeden ilerletmeye yetiyor.

Ynt: Sürücüsüz giden Defender

Bu hiç bir işe yaramaz ve benzinli defenderde bunu yapmak çokdaha zordur benzinli defender rolantide fazla güç vermez ama dizelde benzinliye nazaran rolanti devirde daha güçlüdür
ve standart defenderde diferansiyel kilidi yoktur bahsettiğiniz kilit orta kilittir (ön arka şaftı sabit dönmesine yarar)
ama araçta diferansiyel kilidi varsa bu hareketi yapmak daha kolay olur araç cizgisini bozmadan devam edebilir