Sayın Turan; Güzel bir birikim. 5.11 karambit sıkı bir parça, daha ziyade atar ve toplardamar yollarında etkili. Sog ise doğada sizi yarı yolda bırakmaz. doğru tespit. Saygılar.
ben bu firmadan birkaç bıçak aldım ve son derece memnunum çok kaliteli malzeme kullanıyorlar Türkiyedeki adı duyulmuş reklamını bol yapmış firmaları sollayacak derecedeler ama bu imalatçılarıda gezenbilir gibi bilenbilir
selamlar bende genellikle dağ tırmanışlarımda yanımda olacak kendimi güvende hissettirecek biraz yemek işlerinde iş görecek birazda dal vs. işlerinde yüzümü kara çıkarmayacak bir şey arıyorum... aslında leatherman tool'hoşuma gidiyor ağırlık vs.den dolayı ama ben bora marka şu ikisinden biriyle bir tool almak istiyorum tool konusunda ve aşağıdaki bıçaklar hakkında bilgilerinizi esirgemeyin lütfen..
Emre
Valla tırmanış konusundaki bilgilerim MacGyver dizisi ve Cliffhanger filmi ile mahdut ama kendimi sizin yerinize koyarak yanıma birden fazla çakı/bıçak alırdım diyeyim.
İhtiyaçlarınızın çeşitliliğini düşünerek önceli tercihinizin çok işlevli bir çakı olmasını öneririm
---- o ----
Linklerde problem var. Beğendiğiniz bıçakların kodlarını yazabilir misiniz?
Türkiye doğasında "survival knife" denilen ve hayatta kalma amaçlı bıçak neden kullanılır anlamış değilim. Düşen uçaktan veya batan gemiden kimsesiz adaya çıkıp aylar geçirecek değiliz.Ülkemizde tüm outdoor aktivitelerde yabacaklarımız, yemek hazırlamak, ip kesmek, makul kalınlıkta ahşap kesmek..bu kadar. Bunun için allama-i cihan bir alete yüzlerce dolar ödemeye ne gerek var anlayabilmiş değilim. Tüm kamp işlerimi çeşitli büyüklükte, orta büyüklükte çakı irisi aletler görüyor. Geçenlerde ankara maltepe pazarından 45 liraya amerikan saber marka bir bıçak aldım. Yıllarca götürecek gibi görünüyor. gövde sap tek parça, 5 mm kalınlık ayrıca sapta led lamba var.
Aldığınız bıçağın piyasa fiyatı 20-25 lira arası. İnternette de USA saber ismiyle bir çok benzeri var. Orjinal Çin malıdır 1050 (satarken paslanmaz derler fakat bu türev çelikler paslanır çeliktir o yüzden siyah kaplama üzeri) kılıç çeliği diye satarlar. İçindeki alışımın tamamen çine has dandik bir çelik olduğundan eminim. Niye eminim ? Bende de bir benzeri var çünkü. Doğru düzgün bilenmemekle birlikte çabuk körerir. Ayrıca Türkiye'de neden kullanılır survivor bıçağı diye sorarken 30 cm tanto almanız biraz garip değil mi yaf ))) Şahsi fikrim 50 lira bu bıçağa vermektense biraz daha üzerine koyarak güzel bir 440a-c alınabilir.
sevgili J.L., verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim bıçak kullanım biçimim sadece piknik benzeri, birkaç gecelik kamp aktivitelerime uygun olduğu için basit bıçaklar işimi görüyor demiştim. Bu arada size bilgilenme amaçlı bir sorum olacak. Bıçakların uç biçimleri, boyları ve gövdelerinin et kalınlıkları hangi amaçlar için farklılık göstermektedir. Teşekkürler.
Türkiye doğasında "survival knife" denilen ve hayatta kalma amaçlı bıçak neden kullanılır anlamış değilim. Düşen uçaktan veya batan gemiden kimsesiz adaya çıkıp aylar geçirecek değiliz.Ülkemizde tüm outdoor aktivitelerde yabacaklarımız, yemek hazırlamak, ip kesmek, makul kalınlıkta ahşap kesmek..bu kadar. Bunun için allama-i cihan bir alete yüzlerce dolar ödemeye ne gerek var anlayabilmiş değilim. Tüm kamp işlerimi çeşitli büyüklükte, orta büyüklükte çakı irisi aletler görüyor. Geçenlerde ankara maltepe pazarından 45 liraya amerikan saber marka bir bıçak aldım. Yıllarca götürecek gibi görünüyor. gövde sap tek parça, 5 mm kalınlık ayrıca sapta led lamba var.