KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
..
bundan 2 tane ön lere takarsanız..ön dif.+akslar döner ama tekerlegi çeviremez..ee ne işe yarıycak o zman derseniz..2L isimli size özel bir vitesi olacak kaldırıma falan ,düz duvara tırmanmak gerektiğinde debriyaj kokmayacak kısaca diyebilirim..
yada aşırı yüklü iken rampada >> 2L 'ye alınca hiç zorlamadan tereyag gibi sıyılcaktır.. ben bunu hep yaparım ..resimdeki model en kaliteli +en pahalı olanıdır onu tavsiye ederim..
önler manuel hub oluyor.doğrumu anladım..toyotalarda olduğu gibi boşa alındığında tekerlek dönüyor ama diff devre dışı..diğer söylediğin kişiye özel 2L anlayamadım..
Selamlar.aracınız hayırlı olsun.Oğuz beyin bahsettiği 2L olayı şöyle oluyorki.3 kapı 90 model pajeroyla römorkla 1,5 ton yük çektiğimiz oluyor.önler manuel hub.hublar free konumundayken,dik yerlerde arazi vitesini 4L konumuna getirip tüm gücü arka lastiklere verip kolayca çıkıyoruz.düze gelince hubları ellemeden vitesi normale getirip devam..saygılar..
bu uygulama bana çok ilginç geldi...mantık olarak L4 aldığınızda ön çekişi devreden çıkardığınızda arka çekiş nasıl ikiye katlanır? bunu anlamaya çalışıyorum..bunu yeni duydum..araştıracağım..eğer bu doğruysa manuel hub olan araçların hepsi için geçerlimidir?
eyvallah..L4 çalışma prensibini,devir farklarını ve güç oranlarını biliyorum..L4 te önlerin devreden çıkartılıp farklı kullanımını göstediniz..bilgilendirmeler için sağolun..başınızı ağrıtıyorum ama size bir şey daha soracağım...araç H2 de iken lifte kaldırdığımda ön tekerlekleri döndürdüğümde akslarda dönüyor.buda demek oluyorki ön diffte dönüyor...bu normalmi?