Suzuki GV 5 Kapı için Aluminyum Tavan Sepeti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vitarajan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,596

vitarajan

Ana Kamp
Aracımın tüplü olması ve arka bagajda tüpten sonra fazla alan kalmadığından kamplı gezilerde bagaj sorunu kaçınılmazdı (bunda çekirdek ailenin 5 kişi olmasıda etken, mangal/çadır/tulum/masa/sandalye vs..).
İlk aşama: ARB nin kataloglarında gördüğüm tavan sepet modelini 5 kapı GV uygulamak için gerekli tasarım ve ölçülerin çıkartılması

Etiketler
Kafamı en çok kurcalayan konu tavan sepetinin alt borusunu aracın üzerindeki tavan çıtalarına direkt ara adaptör ile tutturmaktı. İlave tavan barı kullanmak istemedim ayrıca bazı uygulamalarda aracın tavan çıtası delinerek montajlandığını gördüm ancak aracın orjinalliğini bozduğundan tercih etmedim. İstediğim zaman tavan sepetini sökebileceğim resimdeki ara bağlantı parçası tasarlandı. ara bağlantı siyah polyamidden işlendi
Orta kısımdan 2 adet M8 imbus civata ile sıkılarak sabitlenecek

düşünce çok güzel tebrikler, bu aparattan 4 tane kullanmak yeterli mi 6 adet mi kullanılacak
ve sakıncası yoksa aparat maliyetini öğrenebilirmiyiz
kolay gelsin

mükemmel tasarım vitaracılar peşinizi bırakmaz artık ellerinize sağlık

__ C J 7 __' Alıntı:
düşünce çok güzel tebrikler, bu aparattan 4 tane kullanmak yeterli mi 6 adet mi kullanılacak
ve sakıncası yoksa aparat maliyetini öğrenebilirmiyiz
kolay gelsin
sağolun,
4 adet yeterli olacak gibi ancak aralara 2 adet daha bağlanabilir
Malzeme ve işçilik bizden olduğundan gerçek maliyet çıkmadı, bildiğim malzeme fiyatlarını fikir vermesi açısından paylaşıyorum.
Malzeme olarak 25 dış çap, 3 mm et kalınlığında aluminyum boru kullanıldı. 15 metre yeterli, eldeki hurda malzeme kullanıldı . Piyasa metre fiyatı 5 TL civarında, 15x5=75 TL
Polyamit aparatlar (Toplam 4 takım) için 100x100x300 kare blok yeterli. 30-40 TL
2 sis + 2 far + 1 arka çalışma lambası = 100 TL (en basit modellerden, ilerde değiştirebilirim)

Tavan sepet boyu dıştan = 1500 mm. alt
Tavan sepet boyu dıştan = 1400 mm. üst
Tavan sepet genişlik dıştan = 1015 mm. araç ön kısmı
Tavan sepet genişlik dıştan = 1000 mm. araç arka kısmı (Tavan çıtaları ara genişlik önden arkaya doğru daralıyor)
Tavan sepet yükseklik dıştan = 160 mm.

epoxy astar + son kat + fırın boya

Ön alt borunun arka tarafına kaynatılan ayna sacına sis lamba bağlantı delikleri açılıyor

Alt ve üst borular arasında düz borudan takviye yerine hafif dışa açılı şekilde U-sac bükerek imal ettiğimiz braketleri kullandık ve iç kısmını yine düz sac ile kapattık. Tavan lambalarının montajı
Proje boyunca fikir, emek ve desteklerini esirgemeyen Metin, Ebubekir, Salih ve Engin e teşekkürler

barkınmete' Alıntı:
mükemmel tasarım vitaracılar peşinizi bırakmaz artık ellerinize sağlık
Sağolun,
Uzun süredir kafamda olan bir konuydu. Umarım tavan sepeti düşünen arkadaşlara faydası olur. Sadece Suzukilere değil araçta orjinal tavan barı olan tüm araçlara ufak modifikasyonlarla uygulanabilir. Herhangi bir delme işlemi olmadığından istenildiğinde sökülebilecek ve araç orjinal halinde kalacak.

maresal' Alıntı:
z1ppo' Alıntı:
çok güzel bi çalışma olmuş elinize sağlık
apollo7474' Alıntı:
Ellerinize sağlık,bagajın tabanı sadece borularla çok seyrek gibi.Başka bir malzeme kullanmayı düşündünüzmü?
Teşekkürler.
Taban kısmında baklavalı patlatma aluminyum koymayı düşündüm ancak endişem rüzgar sesi yapması. Bu yüzden bu hali ile bıraktımki normal kullanımda sürekli tavandan rüzgar sesi gelmesin . Mevcut hali 120-130 km/h hızlara kadar rahatsız edici bir ses vermiyor.

Şamil bey merhaba, projeniz çok güzel olmuş hemde ergonomik.Ben vitara JLX kullanıcısıyım,bende sizinkine benzer bir proje uyguladım yakında fotoğraflarını yüklerim ama sizinki çok estetik birşey olmuş paylaşım için teşekkür ederim.