Suzuki Jimny Ön Tampon Yapımı ve Vinç Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdem57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,164

Etiketler
Ynt: Suzuki Jimny Ön Tampon Yapımı ve Vinç Montajı

çok beğendim ellerinize sağlık yaklaşık maliyet nedir acaba ? birde ustanız tamponu yaparken umarım şablonlarını çıkarmıştır bir daha ki sefere daha seri üretim olur

sonuc memnun edici elinize sağlık iyi ve keyifli gezmeler
.iyi bir çalışma ve örnek oldu.

Yeni tamponu güle güle kullanın. Detaylı anlatımınız için teşekkürler.

Yakup usta'nın da eline sağlık, güzel işçilik.

Aklıma gelen bir kaç şeyi paylaşacağım. Vinç tamburunu kullanım sırasında görmezseniz halatı doğru sarıp saramadığınızı göremez halatı tamburda sıkıştırabilirsiniz(en basitinden halatın ömrü kısalır).

Bir de benim görüşüm vinç tamponu sadece vinç taşımak için değil yaklaşma açısını da iyileştirmek için yapılır. Tampon yere yakın olduğu ve şişkin olduğu için biraz dezavantaj var.

slm onur bey ben yakup inanın halatı sarma işini defalarca düşündük vinç 0 bağlantı olarak yapılsaydı sarmahalinde ayaklara ve üst gergi kollarına aşırı yük binerdi ama ben halatın sarılırken kullandığı boşluşu vinç ayaklarını ve üst gergi kollarının açısını büyülttüm kısaca hatalı sarımda bile zorlanacak yer yok yükseklik konusu ise tanpon alt mesafesi tam olarak şasi hizası suzuki vitara veya xj gibi yüksek bağlantı yapılmıyo yapılsa bile şasi kafaları açıkta kalıyo
aynı şekil vitara tanponuda yaptım paylaşmak isterim tşkler

Eleştirimi yapıcı olarak algıladığınız için teşekkür ederim. Şasi hizası meselesinde haklısınız.

Bir kaç Jimny için örnek tampon fotoğrafı baktım 4xfourart sitesinden. Off-road kullanımı için bence en ideali boru tampon örneği de var.

Paylaşımınız ve emekleriniz için tekrar teşekkürler. Selamlar...

BN TŞK EDERİM İYİ GÜNLER DİLERİM SAYGILAR

Erdem Bey şu vinci denesek diyorum artık şu senin kuyuya gidip ne dersin?bak birgün lazım olacak o zaman da pas tutmaktan çalışmayacak... ;D ;D ;D

altuncu57' Alıntı:
Erdem Bey şu vinci denesek diyorum artık şu senin kuyuya gidip ne dersin?bak birgün lazım olacak o zaman da pas tutmaktan çalışmayacak... ;D ;D ;D
hafta sonu ayarla timur abi bir gezi deneyelim.

evet arkadaşlar

ön tampon serüvenini bir solukla ve mutluluk içinde okudum.
mutluluk içinde diyorum bu tamponun bağlı oldugu jimnyi erdem kardeşimden 2012 nisan ayında devraldım okurkende kıpır kıpır oldum tamponun imalat aşamasında yanlarındaymış gibi oldum gerçi erdem kardeşimin dediği gibi plansız ve projesiz olmuş iykide böyle olmuş plan proje olsaydı bu kadar şık estetik ve sağlam olmazdı işte bizim " TÜRK zanaatkarların " eserleri 0 dan üretim tam sonuç ellerine sağlık yakup usta gerçi ayancıga geldiğimde tanışamadık ama işallah arka tamponu yaptırmaya taaa Bursadan oralara gelirim. erdem kardeşimin misafiri olurum aracı almaya geldiğimde sağolsun misafirperverliğ teşekkür ederim erdemcim.
ön tamponun forumda geçmişti yaklaşım aşısı diye şase ile hemen hemen aynı seviyede olması dik rampalara girdiğinizde tampon sorun çıkartmıyor ana şaselere bağlı olmasından sağlamlığını gösteriyor bir de gerçekten portatif gibi bir şey sök tak çok kolay jimny si olana ve tampon yaptırmak isteyenler yakup usta ile irtibata geçsinler memnun kalacaklardır ben çok memnunun tekrar ellerine sağlık yakup usta tabi emek veren herkeze tşk ler
erdemcim görüşmek dilegi ile bursaya beklerin haa ...

Merhaba Hüseyin Abi...
Jimny bahanesine bende pırlanta gibi bir insanla tanışmış oldum. Düşüncelerin için çok teşekkürler. Ne zaman gelmek isterseniz yerimi ve mekanımı biliyorsunuz, her konuda her zaman yardımcı olurum. Herkeze slmlar saygılar.