KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herkese selam sonunda vincime ve tamponuma kavustum uzun uğraşlar sonucu yapıp bitirdiğimiz tamponu araca monte ettik,dilim döndüğünce resimlerle anlatmaya çalışacağım.Bütün yapım aşaması süresince benim kahrımı çeken Selahattin Toper ve Ünal Arıkoç ağabeyime Tüm kaynak ve boya işlerinde yardım eden Baran ve Hakan ağabeye ve Tolga'ya akıl verip devamlı dizayn değiştirmemizi sağlayan Cihan,Yalçın ve Erkan Birinci ağabeye çok teşekkür ediyorum.....
[attachment=1]
ilk önce saçma sapan olan ön koruyucu demirden ve tampondan kurtulmak için şaseye bağlı 2 civatayı ve tampona bağlı 2 cıvatayı sokup çıkardık.Daha sonra tampon için 4 cıvata şaseden 4 tanede çeşitli yerlerden çıkardık ve çamur toplarıyla beraber tampon çıktı[attachment=2]Tamponsuz hali bana kalsa sadece vinc takıp aliminyum plate ile dönüp daha agresif bir görüntü olsun derdim ama tampon şart[attachment=3]Vinci yerleştirip merkeze alıyoruz ölçümleme işlemleri vs…[attachment=4]Selehattin abi vinçin tablasını ayarlıyor 4 mm sac ve takviyeleri ile birlikte bu arada cihan abi yukarıdan kesiyor olayı[attachment=5]Baran abi yardıma geliyor cihan abi halen üstten dikizlemede olayı
Ynt: Suzuki Vitara 2.0 V6 Ön Tampon Bull Bar yapımı ve Vinç Montajı
[attachment=1]Ve Ünal abi devrede eee mimar olmak kolay değil ölçme biçme görsellik onun işi...[attachment=2]sıra tamponun alt kısmına acılacak delıklere geldi Hi-jack için 2 adet yuva ve biriken çamurun atılması için simetrik delikler hava girişi vs selehattin abi deliyor hakan abi yağ dokuyor ünal abi sıçramasın diye poşet tutuyor dayanışma bu olsa gerek..[attachment=3]Vinç tablası ve yuvası hazır kesimler yapıldı vinç içeri rahatça girip montajı yapılabiliyor sıra yanların yapımında..[attachment=4]ünal abi dayanamadı yine simetri olmazsa olmaz muhakkak ölçüsünde olmalı tam öpmeli karsısını...[attachment=4]sırada tamponun yan bitişleri var[attachment=5]usta aldı çekici eline sanki bana vuruyor niye köşeli istemedim diye şimdiye bitmişti dercesine
[attachment=1]vurdukça vuruyor[attachment=1]mustafa jet taşını ele geçirdi acımasızca traşlıyor dur hopp demeye kalmadan zaten bitirdi işini allahtan bfg lere bişey olmadı yoksa vay musfafanın halıne[attachment=2]sırada bull barın ımalatı var ana tasıyıcı ayaklar cıvatalı olarak montaj yapıldı panjurun simetrisine uymak için v şeklinde inecek bull bar[attachment=3]yandan görünüşü[attachment=4]bull barın borusu aslında selehattin abinin boru bükme aletinin kolu desek daha doğru boyu kalınlığı tam olan boruyu tesadufen buldum atölyede verdim ustaya oda kaynattı bir güzel sonradan anlasıldıkı o boru bize gerekecekmiş diğer parçaları bükebilmek için ama iş işten geçtiiii[attachment=5]sırada farın çevresi var
[attachment=1]diğer taraf[attachment=2]bitmeye yakın hali[attachment=3]sisler için ayaklar ve dal kıran için halka montajı yapıldı [attachment=4]önce macun çekildi zımpara yapıldı aynı işlem tekrar edildi sonra su zımparası astar ve 2 kat tampon ve dodiklerin renginde boya atıldı[attachment=5]önden görünüşü
[attachment=1]macun zımpara astar boya işlemleri bull barada yapıldı Mustafa boyaya geçti
[attachment=2]sırada vinçin montajı vinç tablasına vs..[attachment=3]ve bitmiş hali hemen soluğu kayışdağında aldım[attachment=4]dal kıran tellerin montajı ve görünümü sırada öne 2 adet hella rally 1000 montajı var daha sonra tamponla işimiz bitiyor sırada arka tampon var
gerçekten çok güzel güzel günlerde kullanmanızı dilerim.Müsadenizle size bir sorum olacak. tamponun çizimleri falan varmı varsa alabilmem mümkün mü acaba ?? Eğere çizim yoksa
kaç mm kalınlıkta saç kullanıldığını ve tapmonun detaylı ölçülerini öğrenbilirmiyim acaba
KAYSERİ' Alıntı:
gerçekten çok güzel güzel günlerde kullanmanızı dilerim.Müsadenizle size bir sorum olacak. tamponun çizimleri falan varmı varsa alabilmem mümkün mü acaba ?? Eğere çizim yoksa
kaç mm kalınlıkta saç kullanıldığını ve tapmonun detaylı ölçülerini öğrenbilirmiyim acaba
Faruk bey çizim yok uzgunum tamamen bizim fikrimiz oldu öyle yapalım böyle yapalım derken bu iş çıktı ortaya vinç tablası 4mm diğer taraflar 3mm ve 2mm olarak yapıldı
Han Solo' Alıntı:
Güle güle kullanın, ben de maliyetini ve eğer ölçtüyseniz ağırlığını sormak istedim, selamlar