Sayın Levent Bey,
Yakın arkadaşım ksd, 2 adet sizin yaptırdığınız ölçülerde karter koruma sacı kestirebilirse, artık buraya naklini bir şekilde hallederiz.
AKLIMA TAKILAN, benim tamponun üzerinde bulunan, orta ksımda tamponun altına uzanan ve tampon altına da vidalanan,
aşağıdaki fotodaki KORUMA'nın bu sacın montajına mani olup olmayacağı ??? : ???
Sayın Braveheart, alt koruma bu tampon korumaya göre zorla ayarlanabilir belki bilemiyorum, ama bence aracınıznızdaki o tampon koruma ile araziye çıkmayın, ilk dik eğimli inişte kırarsınız, bu tip extra aksesuarlar arazide başınıza iş açabilir selamlar
Sayın Levent Bey,
ASLINDA ben engebeli araziye hemen hiç girmiyorum. Hatta YOL dışına bile çıkmıyorum desem yeridir. YOL derken; yol olsun diye açılmış her tür (toprak, taşlık, çakıl,) güzergah YOL kavramına dahil.
"EEE, peki neden karter koruma istiyorsunuz" gibi bir soru akla gelebilir. Cevabı basit: TEDBİR
Levent Bey,
Çok beğendiğimi söylemeliyim. Ben de sizin gibi modifikasyona ufaktan başlamayı düşünüyorum. Şu ana kadar aracıma yaptıklarım; 1- 245/70/16 BP Goodrich AT lastikler taktım ve memnunum, 2- Chip tuning uygulaması ile aracın gücünü 156 beygire, torkunu da 365 NM'ye yükselttim ve bundan da memnunum. Size sormak istediklerim, yükseltme sonrası uzun yolda yol tutuş sorunu oluyor mu, ve bir de kartel korumayı yazmışsınız da, yükseltme işini nerede ve kaça yaptırdığınızı yazarmısınız. Ben şu sıralar bir süre İstanbul'dayım ve gelmişken bu işi bitireyim istiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim, aracınızı güle güle kullanın..
Sayın ksd, öncelilkle mesajınıza cevabı atladığım için kusura bakmayın, yükseltmeden sonra denge ya da yol tutuşta ben ıslak zeminde de denememe rağmen bir sorun yaşamadım, belki lastikte buna yardımcı olmuştur, sizin lastiklerde çok iyi, önce ben de BF istedim ama 17 inç getirilmediği için Cooper aldım.
Diğer konu için alt koruma Maslak Atatürk oto sanayi no:162 Turan ve Ali Ustalar 0532.321.70.97 ,212.346.30.10 slmlar
AMAN Levent Bey, değerli arkadaşım ksd'yi SAKIN OLA atlamayınız. Tek ümidim O ve sizsiniz. İNŞALLAH zaman bulur, sizinle ve karter korumayı yapan ustalarınızla irtibata geçer ve İstanbul'dan dönerken, istediğim paspas setiyle birlikte, karter koruma sacını da buraya BANA getirir
Karter muhafaza konusunda kaza anında motorun yer düşümesini engellediği ve arcın içersine ciddi bir basınç oluştuğu ve tehlike arz ettiği belirtiliyor. Bu olumsuz yanı nedeni ile yurtdışında kullanılmadığı söyleniyor. Bende taktırmayı düşünüyorum ama yine içime bir kuşku düştü.
Karter muhafaza konusunda kaza anında motorun yer düşümesini engellediği ve arcın içersine ciddi bir basınç oluştuğu ve tehlike arz ettiği belirtiliyor. Bu olumsuz yanı nedeni ile yurtdışında kullanılmadığı söyleniyor. Bende taktırmayı düşünüyorum ama yine içime bir kuşku düştü.
Arkadaşlar; aslında bu konu bence önemli. Tecrübeli usta arkadaşlar bu konuda yorum yaparsa iyi olur diye düşünüyorum. Bizimde karar vermemizde etkili olurlar.
Ben bunu hiç duymamıştım, ama ustaların bu konuyu burada bulacağını sanmam eğer yorum yapılmasını istiyorsanız
bence bu konuyu Teknik bölümünde yeni bir başlık açarak daha fazla kişiye ulaşıp cevap bulabilirsiniz
Vecihi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel olmuş, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim. Ben de de Nissan X-Trail marka bir araç var ve aracın altına koruma yaptırmak istiyorum mümkünse ustaların tlf. nosunu alabilirmiyim?
Karter ile ilgil konuyu teknik bölüme açtım. Ben aracınızı kullanırken hanigi arazi vitesi modlarını nasıl kullanıyorsunuz? Birde ESP yi hiç kullandınız mı ? Ne zaman ihtiyacınız oldu?
Vecihi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel olmuş, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim. Ben de de Nissan X-Trail marka bir araç var ve aracın altına koruma yaptırmak istiyorum mümkünse ustaların tlf. nosunu alabilirmiyim?