NASA Terra uydusundan elde edilen görüntülerle Dünya'nın en net fotoğrafını oluşturdu.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Dünya'nın bugüne kadar çekilmiş en net fotoğrafını basına tanıttı Fotoğrafın 2002 yılında Dünya'nın 700 kilometre üstündeki yörüngesine
oturan Terra adlı uydunun bugüne kadar gönderdiği görüntüler birleştirilerek oluşturulduğu açıklandı.Dünya'nın 700 kilometre üstünden çekilen fotoğrafta Türkiye' de çok net olarak seçilebiliyor
.gif formatını küçültmek için bi gif editör gerekir...zor bir iş değil aslında yani, resim küçültmeyle aynı mantık işte. ama farklı bi program yapıyor...bende var isterseniz linki bana verin, ben yapiyim...verin linki. linki verin...ben sinirli bi insanım verin dedim )) PP
.gif formatını küçültmek için bi gif editör gerekir...zor bir iş değil aslında yani, resim küçültmeyle aynı mantık işte. ama farklı bi program yapıyor...bende var isterseniz linki bana verin, ben yapiyim...verin linki. linki verin...ben sinirli bi insanım verin dedim )) PP
1872 de İngiltere doğumlu fotoğrafçı Eadweard Muybridge, bir at yarışında atın dört ayağınında yerde olmadığı anı fotoğraflamayı başarmış. Oniki kamerayla bir seri fotoğraf çekerek bir at yarışını adım adım fotoğraflamış. Bunları birleştirerek ilk hareketli görüntüleri oluşturmaya başlamış. Aslında bir anlamda günümüz at yarışı foto finişininde babası olmuş.
atın üzerindeki "takım elbiseli" jokeyin kafasına dikkatinizi çekerim, neredeyse piksel düzeyinde sabit duruyor! ilginç güzel bilgiler bunlar...bir sohbet olduğunda kullanılıp hava atılır "ben fotoğrafın tarihini ezbere bilirim" gibisinden...
Düzeltmeniz için teşekkürler. Yanlşı hatırlamıyorsam Milliyet sitesinin galerisinden almıştım bahsettiğiniz fotoğrafı. Şimdi bulamadım ama bir kaç farklı sitede de aynı bilgi var. Kaynağı daha sonra bulmaya çalışacağım.