Ynt: Tata xenon ile yaşam
Sn Soner Koç ve MUdanyalı her ikinize de yorumlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle Soner Koç Bey, her ne kadar Mudanyalı' nın da dediği gibi ilk yazımda marka verip kimseyi küstürmemek istesemde mecburiyet doğduğu için söylüyorum benim sedan aracım toyota avensis idi. bir dediğimi iki etmeyen aracım. Konyada da kaldım Erzurumda da kaldım. -35 te bir marşta aldı ve ailecek hiç korkmadan küçük çocuklarım olduğu halde 2008 kışı kurban bayramında konyadan erzuruma gittim. gerçekten güzendiğim bir marka.Tabi diğer mdel araç kullanan ve aracından çok memnun olan arkadaşlarım da var ve Benim için de model önemli değil benimle dost olsun beraber kafamız tutsun isterse hiç kimsenin kullnmadığı el yapımı olsun, sorun değil.
Öncelikle bunu belirttikten sonra ,tata xenon ve diğerleri çok kritik bir sınırda şöylşeki; 30-35.000 vererek bir araç alsam kesinlikle yakıtı ve vergisini düşünmeden hılux un modellei olanını alırdım. Ama o kadar veremem. Sn. Soner Koç Bey sizin dediğiniz hıluxlar en genci 20-25 yaşında , benim yaşım 31
saçlarımda aklar oluşmaya başladı. Bu araçta nihayetinde kul yapısı. Hem piyasada 4x4 olanı çok az. Bu aracı alan da normal yolda kullanmamıştır 25 yıldır, ben böyle düşündüm ve bu nedenle de hıluxtan vazgeçtim. Haa toyota olarak eski (1998) Rav4 ü düşündüm. Onunda arazi şanzumanı yok, sürekli 4 çeker, tüp taktırsam bagaj vs. Ama aklımın yinede bir köşesinde duruyor.
Sn. Mudanyalı Bey, dediğiniz gibi hepsi bir çuval civata. Mesela tatyı dün yine gördüm. Ama yakın tanıdığımda olmayınca da pek soramadım. Aracın gösterişi hoş, yakıt vergi güzelmiş. Firma dünyanın en büyük çelik üretücüsü ve meşhur model jeplerin de yeni sahibiymiş. Dünyanın 4. büyük araç üreticisiymiş. Bilemiyorum. Alır denerim yumurta köfesini de indiririm de aracı satıncaya kadar yumurtalardan civciv çıkar mı diye düşünüyorum
Malum tatayı kimse beğenmiyor.
Bu kararsızlıkta kafam iyice döndü ve bir hata yapmak istemiyorum. Allahtan hayırlısı olur . Mesela Tatanın motoruna ve mekaik yürüyenine iyi diyorlar. İç malzemenin kalitesizliğinden bahsediyorlar. Arkadaşlar içini ilerde seversem aracı komple döşettiririm ne olacak. Mesela esnaf insanlar bu işin ticaretini yaptıkları için ince eleyip sık dokuyorlar. Ben biniciyim. Ve seversem arabamı hani derer ya yemem yedirir giymem giydiririm. öyle yani.Döşettiririm. Ama yok motoru beni dağda bırakır (frontera gibi sensörü çok mu diye sormuştum) yok elektronik olduğu için (4x4) sürekli arıza verirse ben soğurum bu araçtan o zaman da etmez fiyaa satıveririm gider.
Kusura bakmayın çenem düştü biraz. Durum bu arkadaşlar.
Hepinize saygıarımı sunuyorum.