Taze Ceviz Tatlısı ve Diğer İlginç Tatlılar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,805

behicefe

Zirve
Mesajlar
1,395
Tepkime Puanı
1
Yer
aydın-koçarlı
hafta sonunda bahçe kapı yönünde idi güzergahım. Hafız Mustafa Şekerlemecisi var. orada değişilk tatlılar keşfettim.

Tekirdağda yediğimiz peynir helvası buradada var.



taze cevizin tatlısımı olur demeyin? oluyormuş.



serde egelilik varya incir tatlısını birdee bizim oralarda yemeniz tavsiye olur. ama burada da var



biz küçükken annem portakalın kabuğunu rendelerdi kurabiye hamurunun içine. ama burası sadece kabuğun olduğu tatlı yapmış



ben sizin adınıza tattım. tabiki hepsinide mecburen denemek zorundaydım.

 

Etiketler
Öğlen öğlen açtırdın bana kavanozları Bülent abi

İşte kilerde kışın gelmesini bekleyen kavanozdan çıkardığım reçeller, üstelik hepsi Antakya'dan

Ceviz reçeli

[attachment=1]

Bu da turunç reçeli

[attachment=2]

Şimdi farkettim, patlıcan reçelim bitmiş Ayrıca babam da çok güzel reçel yapar, onları da eklerim...



 

sedat bey merakla bekliyorum valla patlıcan reçeli nasıl oluyor bilmeyi bırak görmedim :-\ tarifte verecek misiniz yoksa
 

Portakal Tatlisi na EK...

60li 70li yıllarda Ankara'da "Ali Uzun" sekercisi, Portakal ve Turunc Sekerlemesi yapardi... tatmamis olanlar kaybettiler; artık ticari glikozun bu tur uretimlerde kullanilmasi "tatlilarin tadini kacirdi"...

(meraklisina: turuncun acisini kirec kaymagi ile cikariyorlarmis, detayını bilemiyorum; belki bir bilen cikar)

esenlikle, afiyetle...

Engin
 

Engin haklısın eskiden bir çok meyvenin reçeli yapılırken meyvenin acısı çıksın yumuşasın diye kirece yatırılırdı. bu yöntem halen bizim egede kullanılır. özellikle incir reçeli yapılırken. incir reçeli aslında tutumlu Türk kadınının bir icadıdır. çünkü aslında incir reçeli erkek diye tabir edilen büyümeyen incirden yapılır. böylelikle oda değerlendirilmiş olur. keza tahmin ettiğim kadarıyla turunçta ekşi olduğu için böyle bir yöntem kullanılıyor olabilir. bizim Aydın'da pidecilerde eskiden sadece turunç ekşisi kullanılırdı. ve küçük amişi de denilen yuvarlar pidelere bu elşiden sıkılarak yenilirdi. damak zevki ne diyelim.