Bir sabah araç hiç çekmemeye başladı, gaza basınca hiç gitmiyordu. 10 km sonra ise çalışmadı. Sonra anlaşıldı ki mazot pompası arızalanmış, değişince düzeldi. Fakat bu sırada mazot filtresini de değiştirmişlerdi, ellerinde olmadığı için orjinal filtre onu iveco filtresine bir delik açarak taktılar.
Tıkalı bir filitre mazot pompasını bozar.Pompa yakıtı depodan çekip filitre üzerinden motor bölümüne gönderir,ama filitre tıkalı ise gönderemez zorlandığı için de kendine zarar verir.
Selamlar,
Sipariş vermeden önce test etmeni öneririm. Hava filtresinin hemen bitişiğindeki hava akışmetrenin kablosunu çıkart. Aracını o şekilde sür. Gazı kökle. Sürüşün düzelmişsearızalı olan hava akışmetredir. O zaman değiştir. Fiyatı hatırladığım kadarı ile 450tl civarı idi
Merhaba bildiğim kadarı ile o kadar basit değil.Fişi çeker iseniz motor kontrol ünitesi yedek bir değer ile motoru çalıştırmaya devam edecektir,tam performans kaybı yaşamaya bilirsiniz yanlış yönlenmeyiniz.En basiti hava akış metreyi denemeniz.Arıza giderse parasını verirsiniz...
Ben ebay'den ısmarladım, 1 haftadan kısa sürede geldi. Kendim taktım, fiyatı da gayet uygundu. Fişi çekmek sadece deneme amaçlı olabilir, aksi halde çok yakıt tüketir ve yurtdışı forumlarda detaylı kullanmama nedenleri de yazıyordu.
Bahsettiğiniz sorun %99 MAF sensöründen kaynaklanıyor.
Sadece denemeniz için yazdım. Sürekli o şekilde kullanmayın. Yoksa motor Ecu'sü hafızasındaki sabit değerle çalışır. Yeri gelir fazla yakar, yeri gelir yeterli güç elde edemezsiniz. Fişi çektiğinizde hafızasındaki sabit değerle kullanırken test ederseniz, arızalı bir hava akışmetre sensörünüz var ise bariz fark edersiniz. Zaten cihaza da bağlayın. Büyük ihtimalle yolda giderken bir müddet sonra belirli bir hızı da geçemezsiniz, motor gaz yemez, roketlemez. Arabayı stop edip çalıştırınca ilk başta düzelmiş gibi olur ama sonra yine aynısı olur. Cihaza bağladığınızda hava akışmetre hatası ile beraber turbo valf hatası da vermişse turbo valve hatasını ciddiye almayın. Ebay'de evet çok ucuzları var. Ben orjinalciyim Çıkarıp içine baktığınızda "Ulen bu muymuş!" diyebilirsiniz ama arıza yapınca ecu salaklaşıyor.