Tepe Lambası Yardım ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet543 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,418

mehmet543

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
aracıma tepe lambası takacağım 4 tane halojen yuvarlak lamba mı takayım yoksa Led bar mı takayım hangisi daha iyi ışıltır lamba takarken röle takmaya gerek varmı ve delici tepeye , yayıcı tampona mı takılır?
 

Etiketler
tampona
röle herzaman gerekir, sigorta da koymayı ihmal etmeyin.
yuvarlak ledler de var, halojen dediğiniz hid ler sanırım , hidlerin yeterli ışığı vermesi için 20sn civarında açık kalması gerekiyor bu süre sorun değilse, hidin aydınlatması daha güçlü olur. led de düşünülebilir.

modeller fikir verebilir

Offroad Aydınlatma, Ledbar, Led Spot Çeşitleri
 


Sanırım tepe lambasında en mantıklısı tampona takmak eğer tavana takıcaksanız, takılırken ışık ayarı yaptırın, bazı kullanıcılar ön kaputa fazla ışık vurmasından şikayetçi. Sizde ona göre tavanda daha geriye alırsınız ışığı
 

aracım l200 tavanda yapıştırma bar var 4 tane hid taksam taşırmı ?
 

delici tavana yayıcı ön tampona mı takılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ve deliciyi ön tampona taksam iş görmezmi
 





delici tavana yayıcı ön tampona mı takılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ve deliciyi ön tampona taksam iş görmezmi

Deliciyi ister tavana ister ön tampona takabilirsin. Yayıcıyı ise tavana taktıracaksan eğer, muhakkak ışık ayarını karanlıkta yaptır, yayması hemen başladığı için ön kaputunu ışık hüzmesi vurmasın derim ben.

Tavanda delici senin kaputuna ışık vurdurmaz ama deliciyi ön tampona taksan daha verim alırsın.

Nacizane tavsiyem hem delici hem yayıcının aynı led sistemde olanını al ve ön tampona yerleştir.

L200 tavandaki yapıştırma bar sağlamsa iş görür.
 

tavana hem delici hem yayıcı olan led taktım birde hıd lamba takmak istiyorum hıd lambaların ömrü biraz kısamı oluyor
 





tavana hem delici hem yayıcı olan led taktım birde hıd lamba takmak istiyorum hıd lambaların ömrü biraz kısamı oluyor

Hıd lamba 2 yada 4 kata kadar bağlantı veya kalitesine göre uzun ömürlüymüş. Bir diğer özelliği ise lamba ömrünün sonuna kadar aynı şiddet ve kontrastı sağlayabilmesi
 

Sanırım konuya biraz geç kaldım. Halojen ler her daim daha orj(bence) bir görüntü cizsede ,ben kendim yaptığım LED bar ı tampon ve tavan da kullanıyorum. Tavanda 75~85 cm dış 4 er LED yayıcı iç ledler kırıcı mercekli olacak şekilde kullanıyorum.

Bar a sığan led sayısını şuan hatırlamıyorum lakin tavanda beyaz tamponda sarı kullanıyorum ve özellikle tavan muazzam derecede başarılı aydınlatıyor zifiri arazi karanlığında.

Sis farı Elektrik hat montajında kendim yapıyorum her aracımda ve led lerde sigorta kullanıp role kullanmıyorum. Halojenler takribi 12+A güç çektiği için röle zorunlu iken LED ler 90cm bar 36led ile 1W olsa ledler 36W,2W lik olsa 72W gucunde oluyor ve max 3A akım çekiyor yani röle ye herhangi şekilde bir gerek olmuyor.

Ve çok daha hesaplı maliyetleri

S60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi