KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhaba Arkadaşlar,
Suzuki Samurai'mi sattıktan sonra yeni 4x4 arayışına başladım. frontera sport mu? vitara 2 kapı mı? yoksa pajero 2 kapı mı? derken biraz daha zorlayarak bütçe mi biraz daha arttırdım. şimdi aklımda 2 tane araç var ve 2 si de 4 kapılı ve ailecek sığabileceğimiz büyüklükte biri nissan terrano 1 3.0 v6 diğeri Jeep Cherokee XJ 4.0 . eğer bu araçlardan bir tanesini alırsam diğer günlük kullandığım aracımı da satıp tek araç olarak kullanmayı düşünebilirim. fakat öncelikle bu aracı kullananlardan öneriler almak istedim. Aracı %90 asfaltta ve %10 dağ bayır gezmesi ile 2 ayrı bahçeye gidip gelmede ve de arada bir oraya malzeme taşımada kullanacağım. bulunduğum yerde nissan yetkili servisi mevcut fakat jeep servisi 120 km ileride izmirde.
- parça fiyatları-bulunurluğu / bakım maliyetleri
- araç sağlamlığı
- yakıt performansı
açısından değerlendirebilirmisiniz? önerileriniz nelerdir?
teşekkürler
selamlar
- parça fiyatları-bulunurluğu / bakım maliyetleri XJ parça bulunabilirliği konusunda, özellikle modifiye etme mevzusunda bir adım önde.. terrano için servis gidip sorun. bakım malzemeleri parçları ellerinde hazır var mı? XJ nin ki heryerde bulunur..
- araç sağlamlığı.. zannediyorum terranonun önler bağımsız aks. bu durumda sağlamlıktan öte asfalt konforu ön planda diyebiliriz.
- yakıt performansı.. XJ sıralı sistem LPG ile 50-60 krş/km harcar diye düşünüyorum.
nissan inanılmaz sağlam bir marka. kolayca bozulmaz. özellikle benzinli motorları ne yapsan bozulmuyor. parçası görece pahalı. ama aracın vergisi daha düşük. tüketimi de daha düşük. ihtiyaca görekarar vermek lazım. ama terrano bence çok çirkin mesela.
Nissan, dışarıya yedek parça vermiyor. Bu nedenle yedek parça sıkıntılı. Nissan yetkili servislerine hiç güvenmiyorum.Terranoyu i misal 10 tl ye alırsınız, seneye 8 tl ye zor satarsınız. Tecrübe ile sabittir.