KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Kış kamplarında kullanmak üzere Akrobat Kestirme fırça sapından kendime bir adet kar küreği imal ettim.
Bakın bakalım nasıl olmuş.
Bu Piyasa da ki bir Kar küreğinin fotosu
[attachment=1]
Bu da benim icadım. 3-5 liralık bir küreğin sapını çıkarıp yerine 4-5 Numara Akrobat kestirme fırça sapı monte ediyorsunuz.
Kürek sapı olarak da Vidalı sırık sopa takılabiliyor. Vidalı sırık sopa uzun olduğu için kesmek gerekiyor tabii ki.!
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
Öz Murat ,
Not: Kar Küreği konusunu hangi konu başlığına yerleştireceğimi bulamadım.
Malzemeleri tek tek tanıtan bir konu açmalıyız Dağcılık Konu başlığı altında.
Sarı Bölüm Sap değil.!!
İçersinde vidalı yuvası var. Vileda paspas sapları monte edilebiliyor.
Tabii Vileda paspas sapları 120 cm uzunluğunda olduğu için Dağcılığa uymuyor.
O nedenle ben kırık bir paspas sopasını modifiye ettim.
Önce endüstri, sonra tezmertek. Gezenbilir üyeleri kullandıkları araçları kendileri üretmeye başladılar.
Mod lardan (Kendin Yap Sistemler DIY) açılmasını talep ediyorum
Elinize sağlık...
zihni murat ... gerçekten basit ve işe yarayan şeyler.... ellerin dert görmesin....ayrıca bu ve bunun gibi icatlarımızı bir yerde toplayalım.... adı da ...................... mucitbilir olsun.
Güzel çalışmalar, elinize sağlık.
Yalnız akrobat fırçanın kullanımında karşılaşılmayacak yükler altında o mafsal ne kadar dayanır kestiremiyorum.
Rulo boya sapından çapayı en kısa zamanda ben de uygulamayı düşünüyorum, tabi müsaade varsa.
Dişli Plastik Mafsala fazla yük bindirmeye gayret edeceğim.
İlerleyen zamanda aynı boyutta metal dişli aksam bulmaya çalışacağız. Ya da atölye de kendimiz yapacağız.
Kürek ayasına açılacak delikler ile karlı yamaçlarda emniyet noktası alabilmek için karabin ve perlon bantta takılabilecek küreğime. Ayrıca hafifletmişde olacağız.
Rulo sapından çapalarımı kopya etmek şimdilik sorun yok. Siz imal edin biz daha sonra avukatlarımız ile gelir kaçak üretim diye toplarız. ;D