TezzMertek İcadı Kar Küreği!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,647
Yoğurt Kutusu kapaklarından Batonlar için Kar Sepetleri.

UHT Süt kutusundan Kuş Yuvası Resmini photobuckette farklı klasöre taşıyınca silindi.

Buda ağaca monte edilmiş hali.
Bakalım ne kadar işe yarayacak.!

Etiketler
Abiii Süpersin Sen Yaaa, Nedense Daha Önce Hiç Görmemişim Mu Konu Başlığını, ama Bir Harika Özellikle Kafa Mumluğuna Pardon Yaa Fenerine Bayıldım. Devamını Bekliyoruz

kafa mumluğu hocam çok farklı düşünceleriniz var..ama düşünce ve emek sonucu oluşmuş bunlar..alkışlıyorum sizi..

gintro' Alıntı:
Murat bunlar süper.. Ama en keyiflisi kafa mumu

Teşekkürler Adaş ,

Kaz Dağları etkinliğimizden haberin var mı.??

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12451.0

Uygunsan bekliyoruz.

küreğin üzerinde bikaç tane delik olsa deadman olarakta kullanılır

Ynt: TezzMertek İcadı Kar Küreği!

Elinize sağlık.

Ben uzun süredir elimdeki Coleman'ın katlanan küreğini aracımı çavreleyen karı temizlemek için kullanıyorum.

Bazen kar büyükçe bir blok halinde küreğin üstünde durmak istiyor. Bu esnada eğer kürek karı büyük parçalar halinde tartabiliyorsa işinizi hızlı görüyorsunuz. Aksi halde ufak parçalarla uğraşmak daha büyük eziyet oluyor. Büyük parçalarla, dolu kürekle çalışabilmek için küreğin büyük, geniş, yanlarda ve geride bir derece yukarı kıvrık olması gerekli; kömür küreği gibi. Sizin kürek bu konuda avantajlı görünüyor.

Böyle bir kürekte karın ağırlığını taşıyabilmek, zorlamaya dayanabilmek için sap da sağlam olmalı. Bu küreğin sapındaki vidalı kısım biraz riskli gibi görünüyor. Belki ek tedbirler alabilirsiniz oraya...

Resimdeki vileda sapı ve ve birçok benzeri, üzeri boyalı ince metalden (teneke?) yapılmışlar ve hızlı paslanıyorlar. Yük altında da çok kolay bükülüyorlar. Böyle bir malzemeye güvenmeyin derim. Sapını tahtadan yapmanız sanki daha iyi olur gibi...

Küreği bir trekking sopasının ucuna bağlamak mümkün olsa sap taşımaktan kurtulursunuz aslında.

Size pratik bir masa maliyet 10tl üzerine açılan 5mm çapında delikler dahil (rakı bardağı için) resimdeki tarih ayarlı olmadığı için eski imalat tarihi 10.01.2009 suzuki buluşması öncesi. Resimi dönüşte mola verdiğimizde çektim. Aynı masa arka tampon ile istepne arasınada uygulanıyor.

deserteagle' Alıntı:
Küreği bir trekking sopasının ucuna bağlamak mümkün olsa sap taşımaktan kurtulursunuz aslında.

Eski usül, ahşap bir trekking sopası kullanılması durumunda bundan çok güzel bir kürek sapı olur.
Yakında gürgenden bir sopa yapacağım. iki ucu için biraz çalışmam lazım. Uygun malzeme bulur yada üretir de tatmin olursam bu konuda bir yazı yazacağım.

bu küreğin icadına bizzat şahidim arkadaşlar kullanım açısından biraz zayıf gibi görünüyor ama fikir süperdi