Toyota LC VX 80 Modelleri Arasındaki Farklar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şehzade Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,337
Ynt: Toyota LC VX 80 Modelleri Arasındaki Farklar

Ben de seni karşıda biliyordum. Sevindim bu tarafa taşındığına Burak. Ben FJ40 a 5 yıldır hiç bir masraf yapmadan bindim. Ama bir süredir yağ yakıyordu ve bujileri yağlıyordu. Silindir kapağını açınca pistonların ve silindirin oldukça iyi olduğunu görünce sadece segmanları ve sübapları yenileyerek contaları değiştirdik ve motoru topladık. Filltreler, bujiler, termostat ,ayrıca rot başlarını değiştirdik. Geçen yaz radyatörü şişletmiştim. Dün daha önce Bodrum yollarında bile hiç başıma gelmeyen ani bir hararet yükselmesi oldu. Motoru stop edince oluşan basınçla su kalorifer musluğunun hortumlarından ve bir kaç kelepçeden dışarı püskürdü. Neticede termostattı, devirdaimdi derken Heytem ve Tuğsan'la konuşunca tekrar Kartal'a kadar geldim ve tesadüf aynı yerde yine hararet tavan yaptı. Geri döndüm bu sefer son olasılık olarak radyatörü söktük ve gördük ki iğne deliği kadar boşluk kalmamış. Bir senede nasıl bu hale geldi anlamadım. Sonuçta olan geziye oldu. Keşke ilk hararet yaptığında olduğu yerde bırakıp başka bir araca geçseydim....

Etiketler

Geçmiş olsun abi, sağlık olsun.

Bu sabah bordo bir araç gördüm ama 4Runner' dı...

ergunucyasar' Alıntı:
Bu sabah bordo bir araç gördüm ama 4Runner' dı...

allah allah ben 4runner i vx80 le karistirmis olabilirmiyim acaba , zor ama

aşkında bordo 4runner olması lazım birtane. Diğeri koyu bordo vx80 karşıdaki arsanın sahibiydi heralde.

yavuz-çelikel' Alıntı:
aşkında bordo 4runner olması lazım birtane. Diğeri koyu bordo vx80 karşıdaki arsanın sahibiydi heralde.

abi eskiden duran bir 4runner vardi 1 seneden beri kirmizimsi o degil, bordo vx80 ide biliyorum oda degil, onun ustune gri branda ortmusler zaten. bu baska bir arac

Ergün abi, geçmiş olsun, dediğin gibi tam ingiliz macerası olmuş.
Bende bugün Disconun radyatörü söktürüp bakıp yaptırdım, 215000 km ve 13 yıl üzerine açılınca nerdeyse %75 i tıkanmış
Termostatıda değiştik, hazır elimiz değmişken birkaç birşey daha yaptık bakalım nasıl olacak

Teşekkürler Sedat'cım. Toyota'nın tek kötü tarafı kolay kolay arıza yapmaması nedeniyle bakımının ihmal edilmesi... Sürekli bakım isteyen araçlar sürpriz arıza çıkarmıyor...