Trafik Cezası...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,461
Ynt: Trafik Cezası...

Radardan kurtulmak için herhangi bir donanımım yok. Ama o kadar yol yapınca, gidip gelirken nerelerde radar olduğunu ezberliyorsun. Mesela Tokat Ankara arasında 6 yerde uygulama var. İl ve ilçe giriş çıkışlarında dikkat ediyorum.. Devlet vatandaşını kandırmaz mantığı ile radar aracından bir kaç km önce yolun kenarlarına küçük levhalar koyuyorlar, onlara dikkat ediyorum. Birde şüphelendiğim yerlerde hız sabitleyicisini 98 e sabitliyorum. Akşam 6 dan sonra ve öğle arasında çok nadir oluyor.Karşıdan gelen dostların uyarıları da etkili oluyor arada tabiki. Benim kriterlerim bunlar. Eklemek isteyen buyursun..

Etiketler

radar kontrol cihazları var satılıyo usa malı çok kullanışlı 3.5 km radarı yakalıyo ama yasal deyil tabi yakalanırsan 3 yıl hapis cezası 800 ytl para cezası varmış yakalanırsan ama
sahibindencomda 1 tane satılık var hattaa 300. 400 ytl arası

bu yanlış bi duyum sadece. bizim radar sistemimiz tesbit edemiyo muş malesef ama tabi genede rütim kontrolde yakalarsalar
mp 3 diye bayagı ugraşman gereke bilir yerse!!!
çünkü cihazlar sabit deyil çakmaga takılıyo torpido üstüne konuyo o açıdan
ama yasal olmayan bi cihazı bulundurmayı tasvif etmiyorum tabiki ayde 300. 500 ytl ceza ((((

ben geçen ay 2 defa izmit-izmir arası yaptım...
yolda en az 8 yerde radar ve çevirme vardı...
ben hicbirine yakalanmadım...

ne arabamda donanım vardı ne de radarın yerlerini biliyordum..
tek yaptıgım 110km/sa hızı geçmemekti...

sonuçta hem guvenli hem tasarruflu hem de keyifli bi yolculuk oldu...

yolda cok acı bir olay yaşadık...
yanımızdan çok hızlı geçen bir araç önümüzde kaza yapmış...
bizi geçtikten yaklaşık bir saat sonra gördük kazayı ve ne yazıkki 2 ölü vardı...

kurallar boşuna konmuyor(en azından çoğu) bence kurallara uymak en mantıklısı...

bu ara da polisler hakkında ne yazıkki içlerindeki kötü azınlık mesleklerinikötüye kullanıyorlar ve mesleğe leke sürüyorlar...

onun dışında tanıdğım çok saygın ve namuslu polisler var ve o polisler rüşvet alanlardan bizden daha çok şikayetçi sonuçta onları da zan altında bırakıyorlar...

katılıyorum sana ark gidecegin yere erken gitmek deyil sagsalim gitmek önemi olan kimsenin hayatını riske atmadan
bu arada memurların cezalardan % alması iyimi oldu bilmem

zaten bende o yüzden arazi araçlarını seviyorum. arazide hız yapamıyorsun.devrilsen bile fazla sorun olmuyor.. sakin ve ağırdan gidiyorsun işte

heee bu işte yaa bizim cj lere polis radar yazsınyaaaa ))))
zaten 110.. 120 anca gidiyo tabi en ideali 90 geçmemek
beni beylik düzünde e 5 de polıs çevirdi dün aha dedin kemerden kitliycek cezayı slm kerdeş kaç model bu makine , kaça aldın , kaç motor, kaçpara yakıyo , diye ilgiginç sorular sordu yırttım ))))

arkadaslar camlara film cektirmenın belırlı bır cezası yok yapmayın lutfen efe_41 arkadasım fılmden ceza yazmamıslardır emınmısın dıger ceza da baska bır maddeden olmasın ıyıce baktınmı ınternetten bnm arabamın camları da fılmlı bır keresınde benı durdurdu polıs yuksek seste muzık dınlıyorduk ve onumuzde de sıvıl polıs vardı ılerde yolda duran polıse bızı soyledı hmn arkadas bızı durdurdu tabı muzıgı kıstık ıspatlayamadı yuksek seste muzık dınledıgımızı bnm fılmlere taktı arkadas bu sefer yanlız hmn onumuzdekı sıvıl polıs aracının camlarıda fılmlı arkadasım madem yasak sız neden taktırıyorsunuz neyse sonuc bana 55 ytllık bır ceza tutanagı yazdı ımzalamamı ıstedı ne cezası oldugunu sordum uzatma ımzala dedı ısı bıraz uzattık 155 arıyarak emnıyetten baska bır trafık ekıbı ıstedım gelen polıs tutanaga baktı ve arkadasım yanlıs yere park etmıssın burda durulurmu gorevlı arkadasda yazmıs cezasını ımzalıcaksın tabı dıyınce olay cozuldu sımdı mahkemelıgız o memurla hala devam edıyo bu ayın 21 ınde sonuclancak hayırlısı ınsallah guzel bır ceza alır

camlar yüzünden yazdı.. trafik maddelerine bakmıştım, görüntüyü engelleyip araç kullanımını tehlikeye düşürmek qibi bir bağlantılı madde var.. diğeride emniyet kemeri takmamak.. o maddede şöyleydi : araçta gerekli araç geri bulundurmamak ve kulanmamak.. yine film çektircem camlara ama uğraşmak istemiyorum polisle falan. Bidakine sökmem polislede kesin karakolluk olurum.

Filim çektirmek yerine camın çeşitli kimyasallarla boyanması belki yerinde olur. Bu şekilde muayenede de sorun çıkmaz.

muayenede sorun olmamıştı zaten... işin ilgin tarafıda o.. cezadan 10 gün önce muayeneye girmişti araç.. artııkk renklendirme yapcam gibi görünüyor.

ya bence hiç gerek yok ama yine de siz bilirsiniz senınde soyledıgın gıbı goruntuyu engelleyıp arac kullanımını tehlikeye dusurmek dıyorsun on camda fılm yoktur tahmınımce bunun da soforun gorme olayı ile hiçbir alakası yok bence ama tavsıyem fılm taktırmıcam ama arabamın ıcı gorunmesın dersen su cumhurbaskanının basbakanın fln araclarında bulunan renklı camlar var fılme gore bıraz daha kulfetlı ama sıkıntı yaratmaz (bu arada tokat emnıyet mudurunun arabasının camları da fılmlı renklı cam değil bi keresınde dıkkatımı cektı ucundan soyulmustu azıcık )

Camlara flim çektirmenin trafik ceza kanununda maddesi olmasa bile 88-89 yılarında terör olaylarının artmasıyla birlikte yasaklanmıştır. Aracın teknik düzenini değiştirmeden aracı bağlayabilirler. Renkli cam flimi yerine TSE onaylı güvenlik flimleri var. Fiyatları 400 ytl civarında. Fakat TSE onaylı olduğu için. Trafikte sorun yaşamazsınız. Tek yapmanız gereken güvenlik fliminin faturasını ruhsatta bulundurmak.

Peki tepe aydınlatmalara ceza kesiliyor, hatta trafikten men bile edilebiliniyor. Ruhsata işlenmiyor. Bu konuda nasıl bir önlem alacağız.

jeep' Alıntı:
Peki tepe aydınlatmalara ceza kesiliyor, hatta trafikten men bile edilebiliniyor. Ruhsata işlenmiyor. Bu konuda nasıl bir önlem alacağız.

Tampon üzerine montaj olduğunda da aynı mı akıbeti aydınlatmaların?