Türk Dağcı Emre Kuruoğlu Kazbek Dağında Hayatını Kaybetti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan COMPETUS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,547
Ynt: Türk Dağcı Emre Kuruoğlu Kazbek Dağında Hayatını Kaybetti

Böyle ölümleri duyduğunuzda yaşamı sorguluyorsunuz
Ve bir soru daha takıyılor aklınıza '' Acaba benim başıma gelir mi ''
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır diliyorum.

Etiketler

Allah rahmet eylesin...Geride kalanlara sabır versin...

MEKANI CENNET OLSUN

Allah rahmet eylesin. DPÜDAK'lı arkadaşlar başta olmak üzere, tüm dağcılık camiasının başı sağolsun.

allah rahmet eylesin geride kalanlara allahtan sabır diliyorum mekanı cennet olsun...

Allah rahmet eylesin.Ailesine sabır diliyorum...

Çok üzücü bir durum Allah yakınlarına sabır versin mekanı cennet olsun inşallah.

Allah rahmet eylesin,yakınlarına ,arkadaş ve sevenlerine sabır versin.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DAĞCILIK KULÜBÜ BASIN BİLDİRİSİ

Kulüp üyelerimiz Sefa SAĞLAM, Burhan AYDIN ve Emre KURUOĞLU 22.01.2011 tarihinde Sefa SAĞLAM liderliğinde Gürcistan Kazbek dağına tırmanışa başlamışlardır. 25.01.2011 tarihinde 3800 kampından zirve tırmanışı için harekete geçen ekibimiz akşam saatlerinde Üniversitemiz Dağcılık Kulübü ile iletişime geçerek bir kazanın meydana geldiğini bildirmiştir. Bunun üzerine üniversitemiz bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, hemen harekete geçmiş Türkiye ve Gürcistandaki yetkili tüm kurumlara( Afyonkarahisar UMKE bölge sorumlusu, Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi, Başbakanlık Kriz Merkezi , Türkiye Cumhuriyeti Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği,Türkiye Dağcılık Federasyonu ) kaza ile ilgili bilgi verilmiş ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Çalışmalar sonucunda 26.01.2011 Sabah 06.30 sularında ekibimize ulaşılmış ve sporcumuz Emre KURUOĞLU` nun hayatını kaybettiği, Burhan AYDIN ve Sefa SAĞLAM’ ın ise sağlık durumlarının iyi olduğu haberi tarafımıza bildirilmiştir.

SEFA SAĞLAM` DAN ALINAN VE RESMİ OLMAYAN BİLGİYE GÖRE;

KAZANIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ

Zirve tırmanışına başlayan ekibimiz 4500mt civarında havanın bozması ile beraber 3800 kampına geri dönmeye karar vermiştir. Dik eğimli bölgeyi geçtikten sonra yumuşak eğimli bölgedeki iniş esnasında sporcumuz Emre KURUOĞLU dengesini kaybederek buzulda düşmüş, tüm çabalarına rağmen kendisini durduramamış ve vadiye kadar sürüklenmiştir. Olaydan tahmini olarak 1.5 saat sonra ekip arkadaşları sporcumuzun yanına ulaşabilmiş, nabzının olmadığını, vücudunun şiştiğini ve bir yaşam belirtisinin olmadığını gözlemlemişlerdir. Sefa SAĞLAM ve Burhan AYDIN havanın çok soğuk olması ve vücutlarında lokal donmaların başlaması üzerine o bölgede bulunan Meteoroloji binasına sığınmışlardır.

Gürcistan Büyükelçiliği ile Üniversite yönetimimiz temas halinde olup resmi işlemleri yürütmektedir.

GÜRCİSTAN KAZBEK DAĞI EKİBİMİZ

SEFA SAĞLAM - LİSANSLI DAĞCI

BURHAN AYDIN-LİSANSLI DAĞCI

EMRE KURUOĞLU-LİSANSLI DAĞCI (vefat etti)

DPÜ DAĞCILIK KULÜBÜ

Komutanım Sağol....

Ben taziyemi yazmıştım...
Sedat bey "kaza raporuna bakalım" demişti...
Sonra, bende, "ne oldu kaza raporu" diye sormuştum...
Çünkü tecrübeli birisinin basit bi ayak kayması sonucu hayatını kaybetmesi beni çok üzdüğü kadar şaşırtmıştı...
Ama iyi niyetle sorgulayan mesajım terk etti buraları nedense habersiz felan, ilginç, ama bunu sorgulamadım, boşverdim, umursamadım...

Neyse,
Paylaştığın bilgi benim için önemli....

Demekki çok tecrübeli bi insan bile basit bi hata yapabiliyor, veya insani bi şekilde dengesini v.s. kaybedebiliyor....

Bu son günlerde aldımız kaçıncı üzücü haber...

Lütfen, hepimiz çok dikkat edelim....

Yeniden spocumuza Allah' tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

Mekanın cennet olsun....

Sayın Alfonse

Resmi kaza raporu henüz yayımlanmamıştır.Raporu şahsen bende merekla bekliyorum.Önümüzdeki günlerde DPUDAK taraından açıklama yapılacaktır.

Selamlar,
Murat

Allahtan rahmet yakınların sabır diliyorum

Yaradan merhametiyle muamele etsin, yakınlarına sabır versin.