Ynt: Türk Okçuluk Tarihi
Bursada Melek okçuluk adında bir yer açılmış...
Geçende tesadüfen keşfettim, kaç kez önünden geçtiğim halde ancak gece ışıkları yanarken fark ettim...
Oğlum, küçüklüğünden beri ok atmaya (oyuncak olarak tabi ki
) meraklı olduğundan, içeri girip bu sporun çocuklara uygun olup olmadığı konusunda bilgi aldım...
Sonrasında beraber gittiğimizde olayı çok sevdi ve yapmak istediğini belirtti...
Lakin sol ele uygun junior boy yay bulmak zor olduğundan sıkıntı yaşadık, bir şekilde çözmeye çalışıyoruz...
Bahçemizde 20 mt ye kadar güvenli bir atış yeri hazırlayabiliriz, uygun alanımız var...
İşin ilginci beni de sardı bu okçuluk, büyük ihtimalle kendime de malzeme alacağım ilerleyen günlerde...
Sürecin neler getireceğini bilmiyorum...
Bursada Yavuz Bora Özer isimli bir okçu büyüğümüz var, kendisiyle tanıştık, hakikaten okçuluğu seven birisi...
Birde internette yaptığım araştırma da Kocaelinde Rıdvan Uzuntaş isimli okçuluk öğretmeni bulunuyor...
En kısa zamanda kendisini Kocaelinde ziyaret etmek istiyoruz...
Bunların dışında ürün satan ve okçuluğu anlatan az sayıda Türkçe site bulmama rağmen henüz okçuluk üzerine bir foruma rastlamadım...
Yurtdışı siteleri ise ağırlıkla av üzerine yoğunlaşmış...
Gezenbilirde de mutlaka okçuluk konusu vardır diye düşünürken bu topiği buldum ve okçulukla tanışmamı aktarmak istedim...
Herkese keyifli günler dilerim...