Ufaklık Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,439
C

CİNCİN

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba,
Geçen yıl aldığım aracımı bu kışa hazırlayarak arazide yapılan etkinliklerde biraz daha rahat kullanabilmek adına bazı değişikliklere girmeye karar verdim. Bu değişiklikleri yaparken araca 33" MT lastikler takarak arka difransiyeli yerden yükseltmeyi amaçlıyordum. Ama eski kasa L200'lerin önde fazla alanı olmadığı için aracı süspansiyondan yükselterek işe başlamak gerektiğini gördüm. Bu işlemler için Ufaklığı Kartal oto sanayide İlfer Oto'da İlyas Usta'nın tecrübeli ellerine bırakmaya karar verdim. Mitsubishi camiasında çok iyi bilinen ve ulusal offroad yarışlarında da Mitsubishiler hazırlayan İlyas Usta benim sorduğum pek çok soruya da sabırla yanıt verdi. Kendisinden epey çok şey öğrendim. www.ilfer.com.tr

Aracı günlük olarak da kullanacağım için hem tüketimde aşırı artışa neden olmayacak, hem de motor ve şanzımanı yormayacak bir modifikasyon istediğimi belirttim. Bu kapsamda ilk çalışmalara amortisörleri değiştirerek 2" yükseltme ile başladık.
Ön Amortisör

Arka Amortisör

Aracın eski hali ve yeni hali

Etiketler
Ynt: Ufaklık Büyüyor

Yapılan uygulamalar araçta görünüşte fazla hissedilmemekle birlikte eski halinden yaklaşık 7 cm daha yüksek oldu. Bu arada sürüş konfor, frenaj ve yol tutuşta da en ufak bir değişiklik hissedilmiyor

Şimdi sırada Şnorkel, lastik ve offsetli jantlar yer alıyor
Sonra da gerek duyarsam tampon içine vinç uygulayarak modifikasyonu bitireceğiz. Bu arada yan basamakları ve arka tamponu da boru olanlar ile değiştireceğim.
Uzun yol konforu açısından da Cruise Control kiti sipariş etmeyi düşünüyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59789.0

Hayırlı olsun Cihat Bey lastik ve jant işi kolay da bu kasaya şnorkel bulmak baya bir zor olsa gerek ben aramadık sormadık yer bırakmamıştım yeni kasanınki her yerde var fiyatıda sanırım 400 tl civarıydı herhalde siz yurt dışından temin edeceksiniz vinç konusunda da vinç kullanılsın kullanılmasın aksesuar olarak olmazsa olmazı bu işin diyorum önden baktımmı araç daha kaslı görünüyor Yan basamaklar konusunda Mert Bey'in basamakları gerçekten hoş olmuş.

Teşekkürler, Şnorkel konusunu İlyas Usta halledecek, sanırım kendi kalıbı var, fiberi döktükten sonra isteğe göre üzerinde değişiklik de yapılabiliyor. Lastik ve jant işi şöyle zor. Jantlar çok pahalı, lastikte ise 33x10.5xR16 (265/80/R16) ölçüsünde lastik bulmak neredeyse imkansız. Benim bulabildiğim sadece Silverstone MT - 117 XTREME var. Bu lastik de asfalt kullanımı için hiç uygun bir model değil. Ben A/T kadar olmasa da alsfaltta da kullanabileceğim M/T tipi lastikler arıyorum. En uygun lastik Cooper Discoverer ST/C görünüyor ama onun da 33x10.5xR16 ölçüsü yok. Olmadı 32'lik bir lastik alınacak artık.
Demir basamaklar konusunda da Mert Bey'in Harun Ustası ile görüşmeyi düşünüyorum ;D

ben hangi aracı yükseltme yapacağıma tam karar veremedim ilk kez bu kasayla türkiyede uğraşan biriyle tanışıyorum sizin tecrübeleriniz bize çok yarayacak tahminim yeni kasalar konusunda mert beyden çok şey öğrenmiştik

İlfer otoya gidince gördüm, aslında modifiye edilmiş eski kasa L200'lerden oldukça fazla var. Kullananlar genellikle işleri gereği kullanıyorlar bu araçları, bu yüzden olsa gerek foruma pek takılmıyorlar maalesef. Ben de düşe kalka öğreniyorum bu işleri. Öğrendikçe paylaşmaktan da zevk duyarım

Abi daha yolun başındayız araçlarımız ileriye doğru çok güzel olacak inşallah..

Harun usta mekanikçi, onun kardeşi Osman usta var kaportacı, demirleri o yaptı