Ynt: Unimog
Merhaba arkadaşlar,ben nissan patrol 4x4 sahibiyim.Kısmetse şimdide bir unimog sahibi olmak istiyorum.Yazılarınızı okudum.Fakat hala bir sürü bilmediğim şey var.Hem bilgi yardımınıza hemde tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Mesela modeller…..Tam olarak ülkemizde bulunan modeller nelerdir.404,416,u1300L vb…..?
Sonra bu modellerde bulunan motor seçenekleri.Bunlarda hiç orijinal dizel olan var mı?
Karınca ve yavru şanzıman ile ilgili yazıları okudum.Biri vince hareket vermek için diğeri inişlerde devri düşürmek içinmiş.Bunu normal 4x4 lerin ağır devri gibi düşünerek çıkışlardada kullanabilirmiyiz?Karınca ve yavru şanzıman bütün modellere takılıp kullanılabilirmi?
Önde ve arkada diferansiyel kilidi var.Fabrika çıkışı veya sonradan genelde arkaya takılabilen diferansiyel kilitli araçlar mevcut.
Unimoglarda öndede bulunuyormuş.Bu bütün modelleri için geçerlimidir?Model veya motor olarak en çok tutulanları hangileridir.
Özellikle tutulmayan sorun yaşanan bir model varmıdır?Unimogların vazgeçilmezidir ama sadece…….modellerinde vardır diyebileceğiniz bir aksam veya aksesuvar söz konusumudur.Orman,jandarma,deniz birlikleri,telekom vb….resmi kurumlardan çıkan araçlardan hangileri daha çok tercih sebebi olabilir.Ayrıca bu araçlara tüp takıp kullanan varmı?Tavsiye eder misiniz?Çünkü artık başka bir dizel motoru takma işlemine müsade edilmiyormuş.(bu doğrumu?)Sonra bir başka önemli konu lastik seçimi.Normal off road araçlarından daha farklı lastikleri var.Geçen gün orman şubenin parkına gidip unimogların üzerindeki lastikleri inceledim.Michelin pzl 365/80/R20 ve 11 R 20 traktör tipinde farklı lastikler kullanıyorlardı.Ayrıca birde telekomcuların kullandığı 12.50 R20 olan başka bir marka daha varmış.Pzl 1200 ytl,12.50 R20 olan 650 ytl civarı imiş….Pzl olan hoşuma gitti ama çok pahalı.Daha hesaplı lastik seçenekleri mevcutmudur.Ayrıca hurdacılarda alırsam,yanında yedek parça olarak neleri almalıyım……..
Sonuç olarak yoğun sorularımla kafanızı şişirdiğim için özür dilerim.Alacaksam bir kere,imkanlarım ölçüsünde en iyisini almak isterim.Alacağım aracı iyi tanımak ve off road a olan merağım yüzünden bu kadar ayrıntıya giriyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Varlık Efe Över