Ynt: Unimog
Merhabalar,
Tesadüfte olsa böyle bir forum görünce sevindim hemen üye oldum,Artık bu işlerle bir tek benim ilgilenmediğimi görmek güzel bir duygu...
Yaklaşık 3 senedir U 421-52 OM 621 kısa açık kasa kullanıyorum.Yani Almanların hem traktör,hem yol,hem de çok amaçlı işler için ürettikleri modelden...Aracı şimdilik kısa mesafeli geziler için kullandım,ancak üzerinde her türlü aparatı takmaya müsait bağlantıları görünce eksik olan hidrolik sistemini monte etmeye karar verdim.Böylece hem arka kasanın damperini hemde çeşitli aparatları çalıştırmayı düşünüyorum.
Şu anda kompresör şaftı üzerine direksiyon kutusuna hidrolik sağlayacak direksiyon kutusu hidrolik pompasını monte ettim,Fakat henüz pitman kollu küçük tip (orjinal) zf-gemmer marka steering'i bulamadım,arıyorum.Bununla birlikte araca takılacak aparatların çalışmasını sağlayacak hidrolik kumanda merkezi,hidrolik pompa,yağ deposu ve harici çıkışları buldum ve monte etmeye devam ediyorum.Ancak hidrolik bağlantı borularından bazıları eksik,nasıl temin edebilirim? yerli kullanırsam hidrolik basınç değerlerine göre (pump output +- 100 bar)hangi tip kullanmalıyım ve boru bağlantı uçlarını nasıl temin ederim?Bu kunuyla ilgili görüş ve eleştirilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılar