KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Ürün Çekimi İçin Canon Makine Karşılaştırması
Body olarak EOS 5D yeterli bu tür çekimler için..
Fotoğrafçı arkadaşım benim body ve lensleri alarak ürün kataloğu çekti.
ayrıca çekimler fuarda board yapıldı. çözünürlükde yetiyor board kullanımında. keza internet sitesine eklerken zaten epey kaliteden kaybetmek zorunda.
Yeni nesil bütün dijital makinelerle Dergi çekimi, Dergi kapağı, katolog çekimi yapabilirsiniz. Ben bu işlerin hepsini yapıyorum eski makinenm 5D idi yenisi ise 5D mk2. Şu an bir sürü testte 5d mk2, 1 Ds mk3 den daha başarılı.
Sözkonusu olan son 2 sene içinde çıkmış fotograf makineleri olunca hepsi profesyonel amaçlar için kullanılabilir, tek önemli olan fotografın baskı boyutudur. Eğer baskı boyutu size yetiyorsa canon 450D ile de profesyonel çekim yapabilirsiniz ve sorunsuz kullanırsınız. Fotograf kalitesindeki farklı sizin yapacağınız ışıklar ve kullandığınız lens kalitesi belirler. Studyo fotografçılığında bakine sizin için sadece pixeldir.
Temel fotoğrafçılık üzerine konuşabiliriz bazı durumlarda. Tele objektifler için değer, odak uzaklığı 85 mm.'den başlar.
Tempus arkadaşımız nazik bir şekilde belirtmiş. Çoğu zaman al makineyi çek modu düşünür müşteriler. Ama bunun altında eğitim, deneyim ve göz yani bakış açısı gizlidir.
Tamamen iyi niyetlerle yazdığınıza eminim teknik tavsiye konusunda. Tek bir şeyden bahsedebilirim: o da masaüstü çekimlerde en zoru küçük, detay barındıran ve parlayan şeyleri çekmektir eğer ortanın üstü bir sonuç aranıyorsa.
yok zaten benim lafim sadece
"Gerekli ışık ve ekipman ne olabilir peki?"
bunaydi bu sorunun cevabi o kadar uzun ve cetrefilli ki biz okulda sanirim 2 sene boyunca bu sorunun cevabi icin ders gorduk
yardimimiz olabildiyse ne mutlu
Esra Benin yazdiklarimdan iyi fotografci olmak icin fotograf bolumunde okumak lazimdir sonucunu cikarttiysan ve bunu yazdiysan sana verecek cevap bulamiyorun .
bu cevabına istinadendi Kürşad. O cümleden öyle anlaşılıyor
elbette herşey internet sitelerinden forumlardan öğrenilmez. ama bir konuda uzman olmak için illa okulunu okumakda şart değil.
Bu tabiki benim kendi görüşüm.
4 yıl fotoğraf okuyan kişi belki teknik donanımı daha iyi bilebilir. ama yetenekli bir insandan daha iyi fotoğraf çekecek demek değil bu.
Esra zaten ben forumlarda fotografcılık ogrenemezsın yada fotografcılık yapamazsın demedım dememde. Sadece urun fotografı cekmek ıcın ne tur ısıklar ekıpmanlar lazım sorusu, her urun grubuna, her urun cesıdıne, boyutuna, yapıldıgı materyale, ıstenılen goruntuye gore degısır ve neredeyse sonsuz kombınasyonlar vardır. 2 tane soft box al ustunede 1000 wattlık ıkı flash al , bır tane portre tası al gıbı seylerle anlatılamayacak mevzulardır. bana sadece somut olarak bır cısımın fotografını ceker koyarsan ve bu urunu nasıl cekmelıyım dıye sorarsan sana herseyı soylerım bıldıgımce. kullanman gereken objektıf, ısıklar ve ısıkların aksesuarları vs vs. ama mesela takı fotografı cekıcem nasıl cekerım dersen bunun o kadar cok farklı cevabı varkı, bana cekecegın takıyı ve ıstedıgın goruntuyu gostermedıgın yada anlatmadıgın surece bunu bır cevapla acıklayamam. kolye ıcın yapılıcaklar ayrıdır , bılezık ıcın ayrı, yuzuk ıcın ayrı hatta taslı olurlarsa farklı tassız olurlarsa farkli vs vs.
benimde forumlarda bunlari anlatamamki biz bunlari yillar icinde ogrendik derken kastim tam olarak buydu. benide aciklama yapmak zorunda biraktiniz ya
yada sanirim vermem gereken cevap suydu:
2 tane soft box al bırını saga bırını sola koy bır tanede ters ısık yapmak ıcın cıplak taslı flash arka caprazdan ver cek gıtsın
fotografçı olmak için okumak şart değil alaylı olanlarda var
bu arada ben fotograf bölümü mezunuyum 10 sene oldu tr değildi okulum reklam yapmayalım ama ben okulda değil alayda öğrendim diyebilirim okumak değil oldum demek önemli
elif hanım çekmek istediğiniz obje takı ne renk kaç renkden oluşuyor birde üstünde desen varmı taş varmı ondan bahsederseniz daha kolay yardım edebiliriz bu arada sadece internet sitesi için düşünüyorasnız çok kaliteli bir bady ye ihtiyacınız yokdu