VKOD; İğneada Kamplı Gezisi (11 - 13 Haziran 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MYWAY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,918
Ynt: VKOD; İğneada Kamplı Gezisi (11 - 13 Haziran 2010)

İğneada etkinliğimize katılım 2 gurup halinde olacaktır..

Cuma Hareket

1. Gurup ; 11-Haziran-2010 Cuma Günü Saat : 16:15 Mahmutbey Gişeler çıkışı sağ emniyet şeridinden Hareket.
Konvoy Başı Cenk Aydar 0 533 211 31 21 - Göral Ünal 0 532 336 56 12

Cumartesi Hareket

2. Gurup ; 12- Haziran-2010 Cumartesi Günü Saat : 06:15 Mahmutbey Gişeler çıkışı sağ emniyet şeridinden Hareket.
Konvoy Başı Sait Gündüzalp 0 542 353 26 87

Etiketler

İğneada katılım listesi:

1- Tayyar Okur…………......................2 kişi
2- Sait Bey.....................................2 kişi
3- Kemal Efe...................................2 kişi
4- Göral ünal...................................3 kişi
5- Cenk Aydar.................................2 kişi
6- Ayhan Namlı................................3 kişi
7- Güvenç Kars...............................2 kişi
8- Kemal Ulanbatur..........................2 kişi
9- Sermet Erciyas...........................2 kişi
10-Ali Efe......................................2 kişi
11-Tevfik Kubilay............................2 kişi
12-Tarık Akbalık..............................4 kişi
13-Erol Doğan.................................2 kişi
14-Azmi Bey..................................2 kişi
15-Suna Arsay...............................2 kişi
16-Ali Karaca..................................2 kişi
17-Gökhan Özmansur......................3 kişi
18-Ali Dayı.....................................2 kişi
19-İbrahim Bey...............................3 kişi
20- Ahmet Hakan Eker....................3 kişi
21- Cem Pehlivanoğlu......................5 kişi
22- Ahmet İpiçürük.........................2 kişi

Güzel bir gezi oldu. İğneada hafta sonu gezileri için uygun bir tatil beldesi. İstanbul'un Avrupa yakasında oturanlar için de yakın sayılabilir. Ben ilk defa gittim, iyiki de gitmişim. Daha önce oralara gitmemiş olanlara gidip görmesini tavsiye ederim. Güzel ve temiz denizi, kumsalı, doğası, Istıranca dağlarından, orman içinden geçen panoramik yolu, Dupnisa mağarası, Demirköy dökümhanesi, Bulgaristan sınırını görmek için oralara gitmeye değer. Haziran ayının başı ve Karadeniz olmasına rağmen sıcak ve dalgasız bir denizi var. Denizin tabanı da yumuşacık kum. Zevkle denize girilip yüzülebiliyor. Kaldığımız tesisin bahçesi de çok güzeldi. Mangalımızı yakıp kendi hazırladığımız yemekleri yedik. Semaverimizde demlediğimiz çayları içtik. Maalesef fotoğraf makinesini yanımda götürmeyi unutmuşum. Diğer arkadaşlardan fotoğraf temin edersem burada paylaşırım. Başta Cenk olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.

Not: Dupnisa Mağarası için dipnot yazmadan geçemedim. Müthiş bir yer. Sadece bu mağarayı görmek için bile oraya gidilebilir. Dışarsı 33 derece iken daha mağaranın kapısında klima gibi 10 derecelik sıcaklık sizi karşılıyor. Google'dan aratıp inceleyebilirsiniz.

Hakan bey yolun çok virajlı olduğu söyleniyor. sizce yollar nasıl.

Doğrudur, Demirköy'e giderken yolun 20 km lik bölümü dağ tırmanışı ve inişi dolayısıyla virajlı, ortalama 40-50 km hız yapılabiliyor. Ama yol tehlikeli değil. Yolun diğer kısımlarında 80-90 km hız yapabilirsiniz. Dupnisa mağrasına Demirköy'den 25 km lik tali yol ile gidiliyor. Bu yol biraz daha bozuk ve virajlı.

Teşekkürler hakan bey.

Vkod'un sitesinden aldığım bir kaç fotoyu ekliyorum.

Çocukluk anılarım canlandı. Yıllarca İğneada'da tatil yaptık. O yolları, iğneada'yı çok özlemişim. Hatta Kırklareli - İğneada arasında bir yer vardı arabanın vitesini boşa alınca ayağınızı frenden çekince araba yokuş yukarı çıkıyordu..
Güzel bir haftasonu olmuştur eminim darısı benim başıma

Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz Sınır köy İğneada gezisinde unutulmaz anlar yaşadık.
Orman ve deniz arasında kalmış bir cennet sanki… 22 km'lik sahiliyle önü uçsuz bucaksız Karadeniz ve arkası da Istranca dağları… Böylesi doğa güzelliğine sahip bir yerde ve dostlarla olmak ayrıca güzeldi.

Türkiye'nin Karadeniz'de ki en batı ucu Beğendik köyü, hemen kumsalın bitişinde Rezve Deresi'nin karşı tarafındaki tepede kurulu olan Bulgaristan'a ait Rezova köyü, Fatih Sultan Mehmet kurdurduğu Demirköy’deki dökümhane, Yenice köyünü geçtikten sonraki manyetik alan, Sarpdere'nin buzdolabı, "Dupnisa Mağarası", mağara ağzındaki doğanın armağanı olan kemerli köprü, Sarpdere’de soğutulan gazozlar, muhteşem orman, kalem gibi yükselen Kayın ağaçları, kumsalda güneşlenmek, masmavi denizde yüzmek, ilginç deniz kabukları, Trakya düğünleri, her şey ama her şey görülmeye değer ve çok güzel…

Sizleri sıkmamak için an ve an uzun uzun anlatmak istemiyoruz. Resimler sizlere her şeyi açıklayacaktır.

VKOD Forum sayfamızdan detaylar, yorumlar ve resimler için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

http://www.vkod.org.tr/forum/index.php?topic=2623.msg11766#msg11766

http://www.vkod.org.tr/etkinlik-resimleri.asp

Bu etkinlikte emeği geçen ve katılan tüm dostlara teşekkür ederiz.

Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği Yönetimi

Gezimiz gerçekten güzel oldu. Bol güneş ve denizin dışında, İğneada Belediyesinin yardımıyla ayarladığımız 30 kişilik otobüsle dupnisa mağarası, Demirköy ve çevreyi gezme imkanı bulduk. Katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Güzel bir etkinlik olmuş; fotoğraflar herşeyi anlatıyor. Klasik söz olan "mavi ile yeşilin birlikteliği"nin en güzel örneklerinden birini yaşamışsınız.. Paylaşım için sağolun...

Cavid Sezen

Asıl ben sizlere teşekkür ederim. Zaten Vkod'un sitesinden almıştım. İzinsiz buraya koymuştum kızmadığınıza sevindim. Ben giderken fotoğraf makinemi unutmuşum. Maalesef fotoğraf çekemedim. Bizimle gelen Gülseren Hanım fotoğraf çekmişti. Ondan resimleri alabilirsem burada paylaşırım.

Gayet iyi yapmışsın eline sağlık. Bende makina getirmedim. VKOD takilerle idare ediyorum. Gülseren hnm ın fotolarını bekliyoruz

Arkadaşlar sizin gittiğiniz otel dışında çadır kurabileceğimiz bir yer varmı oralarda