Ynt: VW T3 Bus Kamperden Sonra Çekme Karavanım-metin0035
Metin bey karavanınız hayırlı olsun. Kazasız belasız nice mutlu geziler dilerim. Bende 4.40 başoğlu çekme karavan vardı, yeni sattım. Gerçek ağırlığı kantarda 1000 kg geliyordu. Satarken içindeki kamp malzemesini boşalttığımda göze gelmeyen bayağı bir eşyayı aslında karavana "saklamış" olduğumu gördüm. Tahminim 100 kg bu kamp malzemesi geliyordur. 50-100 kg de eve aldığım tatile çıkarken karavana yerleştirdiğim malzeme olsa toplamda 150-200 de tatil yükünü katarsak 1200 kg yük çetiğim sonucu çıkıyor. Benim 1800 motor 1450 kg ağırlığındaki lpg li zafira aracımın çekme kapasitesi 1300 kg olarak görünüyor. Buna rağmen kalkış ve yokuşlarda aracımın zorlandığı anlar oldu. Ama düz yolda arkada karavan olduğunu hissetmiyordum. Zaten hızımı hiç 80 km üzerine çıkarmadım.
Sizin can karavan da benim sattığım karavanın ağırlık olarak aynısıdır diye düşünüyorum. Bu nedenle benim tavsiyem lpg li en az 2000 cc veya torku yüksek olan en az 1600 cc dizel bir araç almanızdır. Böylece gönül rahatlığı ile aklınıza bir soru gelmeden rahat rahat karavanınızla dilediğniz yere gidersiniz.