Ynt: Willys Sahipleri Burada Buluşalım
sinanuzun54' Alıntı:
siz bu konuda yanılıyorsunuz 1960 model cj5 de kullandım ve sattım.. ama şu anda kullandığım araç m38-a1 model bir araçtır. şanzuman konusunda da üzerinde bulunan T-98 değil T-19A dır.
işte sizde diğer insanlar gibi bildiğinizi sandınız ama yanıldınız. ben size yine internetten bakmanızı tavsiye ediyorum.
üzerine basa basa ifade ediyorum. araç tuzlada üretilen araçlardan değildir. orjinal m38 a1 model bir araçdır.(amerikada kasa içinde montajı yapılanlardan değildir.)
ayrıca belirtmek gerekir ki kullandığım araç cj5 ten geniş ve uzundur.
saygılar...
Aracın M 38 A1 deyil 1965 öncesi üretilen Kaiser dönemi CJ5 yada o döneme ait bir jeepten geriye kalan.
Şanzuman'a kaiser diyen başta sensin bu onu o tanıma göre T-98 yapar.T-18 ve T-19 lar çok farklı olmasa da yakın şanzumanlardır.
T-15,T-18,T-19 şanzumanlar ne Willys ve ne de Kaiser dönemi fabrika uygulaması hiçbir zaman olmamış şanzumanlardır.Fakat T-98 ler hem son dönem Willys ve hemde Kaiser dönemi jeeplerde fabrika çıkışlı opsiyonel olarak sunulmuştur.
Üzerine basa basa söylediğin M 38 A1 'e ilişkin detayları bana ayrı ayrı göster.
Sadece burun kısmına ait o fotoğraftan olmadığına ilişkin detayları
ben sana göstereyim istersen.
Hadi kapalı tip ateşleme ve 24 Volt'tan vazgeçtik,Şu motor bölümünden başlayarak şase ve kaporta üzerinde üzerine basa basa iddia ettiğin o modele işaret eden detayları bir görmek isterdim.Boyunun uzunluğuna gelince buna da hiç şaşmam çünki kesilip uzatılanlardandır.Aksi taktirde merkezden merkeze ön ve arka tekerlek arası mesafe standart 81" ( 81 inç) olmalıdır ve CJ 5 le aynı ölçüye sahiptir. Ben Tuzla'da üretilen demedim, Tuzla'da montajı yapılanlar dedim. 1965 öncesi olanlar komple jeep olarak gelmedi.Değişik bölümleri değişik sandıklar içerisinde geldiler ve Tuzla'daki (Verdi Ltd. Ortaklığı tarafından kurulan) tesislerde montajlandılar.1966 dan itibaren ve özellikle 1968 ve 1969 da yerli parça oranı iyice artıp neredeyse tamamına yakını Türkiye'de üretildi.
Ve ben hala internet'e tekrar bakma gereği duymayacak kadar bu araçları biliyorum.İstersen sana bölüm bölüm detaylarını ben sunayım sen bize bunları o araç üzerinden çekeceğin fotoğraflarla gösteriver.
Birkaç fotoğrafı çekmek fazla zor olmasa gerek.
Halep ordaysa Arşın burada.