X5 3,0 LPG YAKIT SARFİYATI? KULLANAN-ÖLÇEN VARMI?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan outlaw06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,432

outlaw06

2002 WJ 4.7 ( Düplü )
Yer
ankara''ANOFF''
Web
www.elitemlak.biz
2 hafta kadar evvel aldığım 2000 model 3,0 motor x5 lpg de defalarca ölçmeme ve iyi yerlerde ayar yaptırmama rağmen 50 tl ile 86-88 km yi geçmiyor, lpg bitiyor.sürekli shell den yakıt alırım.(zaten tüm lpg ustaları shell yada opet öneriyor).aracım km de 570-580 krş yakıyor.birkaç kişiden 480-500 civarı yakması gerektiğini öğrenmiştim.deneyimi olan varmı?

Etiketler
Ynt: X5 3,0 LPG YAKIT SARFİYATI? KULLANAN-ÖLÇEN VARMI?

biraz saçma bir soru olacak ama... gazdan benzine geçene kadar mı ölçtünüz bu değerleri yoksa göstergeden yola çıkarak mı söylüyorsunuz? soruyorum çünkü göstergesi yanıltıcı olabiliyor bazen.

Sorunuz saçma değil ve çok makul, dediğinizde doğru.Bazen bitmeye 5 km kala bazen 30-35 km kala kırmızı lamba yanabiliyor.Ben tamamen benzine geçmesini bekliyorum, sonra elle manuel tekrar tuşlayıp gaza alıyorum, 3-5 km daha gidip tekrar tamamen bitiyor.Ölçümleri böyle yaptım.(diyaframı değiştirip büyük kafa diyafram taktırdım.ilk ölçümüm 50 tl / 97 kmbüyük başarı.umarım yanıltıcı değildir.en az 3 kere ölçmek gerekiyormuş)

kesinlikle... eğer yeni taktırdıysanız 2 veya 3 defa doldur boşalt yapmak gerekiyor depoyu. babamın 2005 honda cr-v sine takdırdık geçen kasım ayında. çok şaşırmıştık ne oluyor da hemen böyle bitiyor diye... 100 tl ye doluyor depo 300-310 km yapıyor şimdi.

Merhaba arkadaşlar ya LPG aracın motoruna zarar veriyormu?Bmw X5 e taktırsam 4,4 motora hangi zararı olur?