Ynt: XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?
fatih iyi ki açmışsın konuyu bak bayağı fikir paylaşımı olmuş, diğer ilanlardaki araçlardan o vinçli olanı hem bu kadar tok satıcı ayakları atıp yok 5 kuruş aşağı olmaz muhabbetleri yaparken hemde arada ilanı bilmem kaç bin dolar indirip yenilemiş bana pek güvenilir gelmedi açıkçası.
bu arada ankaradaki xj ye bugün baktım, test sürüşü yaptım, motoru inceledim fln..
http://www.sahibinden.com/_c_i_l_satilik_nefis_jeep-09WQQaXQQ14059067WQQpXQQdisplayitem bu araç. fikirlerim şöyle, bilmiyorum arkadaşlar ne der
1)__ aracın sağ ön çamurluğu değişmiş, yani kazalı.. söylediklerine göre araç olduğu yerde vites boşta unutulup geri geri kayarak direğe vurmuş ve bir miktar göçme olmuş çamurlukta, değiştirmişler. söyleyenin yalancısıyım ben motor kaputunu açıp içeriden baktım çekiçle düzeltme vs gibi bi durum yok, hakkaten değişmiş ama kaza bu kadar hafif mi bilemem.
2)__ ön takımda değişmesi gereken parçalar var. direksiyon tam sağ yaptığında problemli, aks dişlisi mi dedi aks başı mı dedi tam hatırlamıyorum değişmesi veya yağlanması gerekiyo dediler, teknik detayına vakıf değilim ama direksiyon kutusunda dahi olabilir bi sıkıntı, tam sağ yapınca bi ses, hafif bi çatırtıya benzer ses geliyo.
3)__ balatalar tam anlamıyla bitik, sadece arka balatalar diyolar ama ön balatalarda bitik, janta bakıyorum ayaa atıp baktım hepsine, zaten sürüş esnasında hemen belli ediyo kendini, benim zj den sonra bunu ilk frenleyişim az daha kaza yapmama sebep oluyodu, o kadar duramıyo yani, birde fren merkezlerinde de sıkıntı olabilir, hortum hidroliği geçirmiyo olabilir, kampanalar sıkışmış olabilir, frene sert basınca sol taraf sağdan daha önce durmaya çalışıyo çünkü, sol ön balata sağa nazaran daha diri, buna söylediğim sebepler neden olmuş olabilir
4)__ vites kolunu d konumundan r ye, r den n ye almak resmen kas gücü gerektiriyo, balki yağlanmasıyla ilgilidir, yağı eksiktir vs. yine kendi aracımı baz alarak (zj) konuşuyorum, vites kolu çok sert geldi bana, ancak yürüründe vites değişimlerinde sıkıntı yok, otomatik vites geçişleri normal, zamanında atıyo, muhtemelen ufak bi yağ problemidir ancak anlayan arkadaşlar bunu yorumlarlarsa sevinirim
5)__ sürekli 4 çeker olmayışı avantaj ancak şöyle bi durum var, aracı ilandaki teli arayınca çıkan adamın, yani aracın sahibinin kardeşi kullanıyomuş daha çok, ben gittiğimde de kardeşi vardı, araç hemen hemen her zaman bende dedi. peki 4 çeker konumunda da ara sıra kullanıyomusunuz, bi sıkıntısı oluyo mu 4 çekere geçirdiğinizde diye sorunca 'valla bilmiyorum hiç geçirmedik bi ara kız arkadaşıma hava olsun diye dereye girip ortasında kalmıştım orda korkup 4 çekere aldım çıkınca geri düzelttim bi tek o' dedi. bi geçirelim diyincede mırın kırın etti gibi geldi bana, vazgeçtim. bilmiyorum 4 çekerde sıkıntısı var mı ama böyle bi muallak kaldı konu kıllandım, haberin olsun
6)__ yürüründe başka bi problem yok gibi, pedalı döşemeye yapıştırınca bile motorda sağlıksız bi ses hissetmedim, ne bi bilya ne bi kayış sesi falan, dağınık bi araç değil, büyük bi sıkıntısı yok gibi
7)__ jantlar ilanda berbat görünsede gerçekte tam tersi çok güzel görünüyo, araca bayağı gitmiş, daha modelli ve yüksek bi araç havası vermiş, ben jantları çok beğendim, 2.500 harcamışlar sanırım jantlarına, orjinal jantları da duruyomuş istersen onları takıp verebilirlermiş, yani iki jantıda vermiyolar, eskisini ben olsam almam zaten, ilanda göründüğü gibi değil hiç.
8)__ ilanda göründüğü gibi olmayan bi tarafı da kabini. ben hayatımda bu kadar pis bi döşeme hiç görmedim desem inan abartmış olmam. sigara isi, genel pisliği falan, içine bayağı detaylı bi temizlik lazım makineli şampuanlı artık nası olursa, ki bence yine de o kir kalkmaz, inan çok pis içi, içine bu kadar özen gösterilmeyen bir aracın umarım diğer kısımlarına aynı özensizlik gösterilmemiştir.
9)__ arkada plastik çamurluğunda ezikler var, bence önemsiz ama bilmende yarar var, onun dışında boyası vs gayet güzel, dışarıdan bakınca oldukça alımlı. kendini gösteriyo
10)__ prins sıralı sistem lpg. ayrıca tankı litresini soramadım ama oldukça büyük, bagaj hacmini ufaltsada bence avantaj. lpg nin markası zaten malum, piyasanın en iyisi olduğu söylenir.
11)__ haaaaa birde sistem prins olmasına, benim anladığım kadarıyla hiçbi tekleme, gaz yememe gibi sorunlar olmamasına, ayrıca yürüründe bahsettiklerim haricinde bi sıkıntı olmamasına rağmen çekişi çok düşük geldi bana zj den sonra. bu normal midir bilemiyorum. 98 model jeep cherokee sport 4.0 ile 95 zj 5.2 arasında çok bariz bi güç farkı var mı? tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. bayağı bi serilik farkı var çünkü arada
12)__ aracın benim gördüğüm çalışmayan hiçbi elektronik aksamı yok, klima dahil her elektronik aksamı sorunsuz gibi geldi bana. fardan cama ordan havalandırmaya denedim hepsini tek tek
13)__ dijital km göstergesinde 145 bin yazıyo ama ben emin olamadım, sanki daha fazla km yapmış gibi geldi bana, bilemiyorum his sadece. adam her gün ben kullanırım başka kimseyi bindirtmem diye gereksiz açıklama yapıyo, ama hesaplayınca (98 model) her yıla 11 bin km fln düşüyo, kıllandırıcı, niye o kadar az??? alfonsenin bi tezi var araç yılda 20 bin km yapmış olmalı diye, katılıyorum.
14)__ son olarak çok şahsi bi görüş ama satıcının kardeşi ve arkadaşları bana hiiçç güven vermedi fatih. kaba tabirle çok çakal tipler hepsi, kimse bana kızmasın ama jeep e yakıştıramazsın adamları, güven vermediler. hemde hiç. ne sorsam hiçbi bilgisi yok. tabi ben araç sahibiyle hiç yüzyüze görüşmedim, neticede bakımını yaptıran, aracın sahibi o.
eğer bu aracı düşünüyosan benim motor hakkımdaki fikirlerimi arkadaşlar yorumlayabilir, tartışabilir, birçok xj deneyimi olan arkadaşlar var zaten. en açıklanması gereken konu da sanırım aradaki çekiş farkı. bu fark normal mi yoksa xj de bi sıkıntı mı var ben anlamadım çünkü. ki benim lp sistemim sıralı da değil.