XJ Şanzuman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,492

Etiketler
Ynt: XJ Şanzuman Sorunu

kapak açıldığında görürsünüz zaten, maalesef kendini yenilemeyen ustalar daha ne olduğunubile bilmeyenler yğzünden tonla para harcanıyor.AW4 toyotada da kullanılan ve sağlamlığı ile ünlü bir şanzuman AISIN isimli japon firma üretiyor.solenoid şanzumanda vitesin geçme zamanını süresini ayarlıyor ve bozulduğunda vites büyümüyor yada 2 den4 e atlıyor.şanzumanve motoru yorduğundan aşırı ısınmaya, akselerasyon ve tork kaybına vs neden oluyor.yerini internette aratıp bakabilirsiniz yalnız ateşleme solenoidleri var o yanıltmasın transmission solenoid lere bakacaksınız.XJ çok sağlam ama üzerinde bir yğın sensör bulundurmakta teknolojinin dezavantajlarından biri.örneğin gaz kelebeğine -trothle body- bağlı MAF sensörünüz kirlenmişse o bile ciddi performans kaybına neden olmakta ya da yine aynı bölgede bulunan TPS trothle position sensoru bozuksa çoğu usta şanzumana ihale edebiliyor vs vs..
BU İŞLERİN EN ZORU BENCE NAMUSLU,İŞİNİ SEVEN ÇAKALLIK YERİNE DÜRÜST ESNAFLIĞI SEÇEN BİRİNİ BULABİLMEK..GERİSİ BENCE ÇOK KOLAY

slm verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederiz bende yakın bir tarihte xj sahibi olmayı düşünüyorum size sorum olacak olurya başımıza gelirse bu selenoidleri nerede buluruz ve bu maf vb gigi sensörlerden anlayan araca kesin teşiş koyabilen sizin gittiğiniz veye bildiğiniz servis ve usta varmıdır

Estağfurullah, insan deneyim denen şeye iki şeklilde sahip olabiliyor bence ve iki farklı bedel ödüyor:

1- Acemilik ve bilgi noksanlığı nedeniyle sorun yaşayıp, kimse doğarken off road çu doğmadığına göre ( mekanik veya offroad anlamında başka bir sorun ) arazide kalıp, çekici üzerinde evine dönüp tüm haftayı sanayide geçirerek.Bedeli TL veya USD şeklinde nakit,kredi kartı ile ödeniyor.Ben buna tecrübeyi satın almak diyorum

2- Tecrübeli,bilgili -DOSTLAR- sayesinde uyarılarak ( o suya o şekilde girme.. o parçayı şu kadar km de bir değiştir, şu marka ve cins yağ kullan, şu viteste kullan, şunu kontrol et..vs )
sorunu yaşamadan tedbir alarak, yine de sorun oluşursa hem çok daha hızlı hem de çok daha az maddi kayıpla atlatarak..Bunun bedeli de bana göre SADECE ARKADAŞLIK tır..Bir dost,bir ağbi,bir kardeş daha kazanmaktır..Bence bu bedel ödenmeye değerdir..

Ben naçizane kıt kanaat bilgi ve yok denecek kadar az tecrübemle -hiç olmazsa- yaşadığım sorunları başkalarının da yaşamaması için paylaşmaya çalışıyorum.( bana ne ağbi, bigün ben de aynı böyle kaldıydım,kalacağı belliydi diyenlere rastladım ben ..geçip keyifle sırıtmışlardı )

Bilgi çok önemli ama paylaşılmayan bilginin bence hiç bir önemi yok..Ego sorunları yaşıyorsa bir kişi, sahip olduğu üç beş tecrübe ve bilgiyi o egoyu parlatmakta cila niyetine kullanıyorsa onlara yapacak bişi yok, psikologlar ekmek yiyor bu işten onlara sormak lazım..

Off road camiasında üye olmadığım grup, forum, dernek...kalmadı ama şuana gördüğüm en büyük problem maalesef bu..Bilgi hep saklanıyor, paylaşım çok az, yardım çok az, herkes herşeyin uzmanı olmuş durumda..

Offroad bana göre amaç değil araç olmalı, keyifli vakitler için, yeni dostluklar için, insan kazanmak için, bilgiyi artırmak için..Gerisi komik..Himalayalara Jeep Cherokee ile çıktık diyelim, amacımız off road idi, bunu başardık var mı dahası??..eeee ??? nolacak??

Kısaca ) uzun ve keyifli dostluklar, güzel anlar yaşamak dileğiyle..
Bu dünya herkese yeter..

sayın mustafa bey benim sorumu pas geçmişsiniz yanıtlarsanız sevinirim

ozan bey,

bu parçaları sensörleri,yedek parçaları vs.

rockauto.com,
quatratec.com,
4wd.com,
jeep4x4center.com,
smittybilt.com
discountjeepparts.com
thejeep.com
247spares.co.uk/jeep
mopar.com

gibi sitelerde bulmanız mümkün,

teknik donanım ve bilgi anlamında maslakta master servis iyidir,adem usta servis şefi size yardımcı olur..yetkili servis olduğu için de onarımınız garantili yapılır
naçizane tavsiyem almayı düşündüğünüz JEEP i forumlardan ve kullanıcılardan bilgi alarak tanımanız ve herkese elletmemeniz..

cherokeetalk.com,
jeepforum.com

tavsiye

umarım cevap verebilmişimdir..

çokı teşekkür ederim bilgiler için zaten alamyı düşündüğüm xj yi arastırıp mümkünse yetkili servis expertizi ile alacam ve alıncada tek servis tek usta kuralına uyacagım aldığım zaman forumu epey meşgul ederim ;D üstadlar yardımcı olurlar heralde

ATA1 size hem teşekkür ediyor hem de takdir ediyorum