Ya Dönüşüm Ya Değişim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan torhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,355

torhan

Kamp II
Yer
Uşak
Web
www.orhansmmm.com
Arkadaşlar 98 Model Disco V8 sahibiyim aynı zamanda bir de 2008 Husqvarna cr 125 motorum var. şimdiler de bir de kano almayı planlıyorum. kano dert değil ama motorumu taşımak benim için dert. bu nedenle öncelikle stepnenin yerine 101 Kg ağırlığı taşıyacak krikolu bir bisiklet taşıyıcı gibi bu motoru taşıyacak birşey yapılabilir mi acaba ? arka kapak sizce bunu taşır mı ? taşırsa nasıl bişey yapmalıyım. Römork takmak bana akıllıca gelmiyor. Ya böyle birşey yapacağım yada 4x4 bir Isuzu DMax alacağım. Sizce ne yapmalıyım ? İleride bir de atv sahibi olmak projem var. sizce değişim mi dönüşüm mü

Etiketler
Ynt: Ya Dönüşüm Ya Değişim...

selamlar.. valla çok bilinmeyenli bir denklem sormuşsun.. bende disco kullanıcısıyım.. üste sepet yapıyorum ve sepete çıkmak için gerekli merdiveni kapağa monte etmemeyi düşünüorum.. menteşeleri bozacağımı düşündüğüm için.. sen motor koymayı planlıyorsun...

kişisel fikrim orata bir taşıyıcı koyabilirsin.. ben olsaydın bu durumda alıtını mutlaka şaseye bağlardım.. ama tavandan bir yerden mutlaka bunun için destek alırdım... 100 kg birşey değil ama yaylanma anlarında uygulayacağı kuvvet daha fazla olur diye düşünüyorum. bu arada motorun uzunluğu aracın enini kurtaıyoru mu? 135-140 cm civarında olması lazım aracınızın genişliği...

mert

sanırım picup daha kuıllanışlı olur.

Tolga kardeşim ya çift kabin bir pikap yada römork.

[attachment=1]

evet sanırım işin içine atv girince direk kasalı birşeye geçmek gerekiyor... ama o kesin değil. sadece teoride var. Edinmek konusunda çok kararlı değilim...

Zor bi karar belki ama pikap aldıdınızda motoru yada atv koyduktan sonra bagaja yer kalmıyacak konaklamalı gezilerde esyalarınızı arka koltukta taşımanız gerekecek en mantıklısı romörk takıp cıkarmak; hem aracın bagajınıda eşyalarınız için kullanırsınız bence romörk.

sanırım motor yanlardan da taşacak...

bir seyehata çıkarken kasada bir atv bir motor üstte de kano ile araç çok çekici durur diye de düşünüyorum ama dediğim gibi halen bir atv sahibi değilim ve alıp almamak konusunda da kararsızım.

Merhaba, kendimce fikrimi söyleyeyim...

Ben disco ve cr125 varken atv almayı düşünmezdim.
atv almak için v8 discoyu pikapa çevirmeyi ise hiç düşünmezdim.

şaseden uzantı yoluyla kapıya bağlatmaksızın yan basamak tarzı birşey yapılabilir.
internette görmüştüm. 100 kilo civarı çin malı kros taşıyordu...

geçen sene balıkser/erdek kapıdağ yarımadasına ankaradan transporter aracının arkasına honda xr 650'yi yan şekilde bağlayıp gelen bir arkadaşımız vardı. kuru ağırlığı 147 kg bir motorsiklet. bence bahsettiğiniz yan askı şeklinde bu iş yapılır.

ebay'deki şu ürün sanırım size ilham verecektir:

http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330396914273&ih=014&category=32628&ssPageName=WDVW&rd=1

xj ler için; arka kapak yerine alt şaseden bağlantılı stepne taşıyıcıları var.o aparatı kendi aracına göre değiştir.resim bulabilirsem ekliyeyim.100 kg ağırlık çok değil.

edaghan' Alıntı:
ebay'deki şu ürün sanırım size ilham verecektir:

http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330396914273&ih=014&category=32628&ssPageName=WDVW&rd=1

Engin Bey teşekkür ederim bu gferçekten muhteşem birşeymiş. acaba bunu Türkiyede satan varmıyki ?

Tahmin ederim yoktur... ama kaynaktan anlayan herkes yapabilir diye düşünüyorum. bir kaportacı ile görüşün.

bir sürü detaylı resim aldım bunu yapmak çok kolay . bir tane yaptırıp motorumu arkaya monte edebilirim. teşekkür ederim. bu çok mantıklı...