Yapmadan Dönme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,094

penguen

Zirve

- Edirne Müzesi,Türk İslam Eserleri Müzesi,Sağlık Müzesi,Balkan Savaşı Müzesi ve Karaağaç’ı görmeden,

- Selimiye Camii,Eski Camii,Üç Şerefeli Camii,Ali Paşa Kapalı Çarşısı ve II.Bayezit Külliyesini gezmeden,

- Meriç kenarında yemek yemeden ve Edirne’nin meşhur ciğer tavasını tatmadan,

- Badem ezmesi,deva-i misk şekeri,mis sabunu ve beyaz peynir almadan,

- Her yıl Haziran ayı son haftasında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliklerinde Edirne’de bulunmadan dönmeyin.

Etiketler
Ynt: Yapmadan Dönme

Gerçi yazılmış ama tekrar edeyim...

Mutlaka ama mutlaka yaprak ciğer ve yanında kurutulmuş kırmızı biber yiyin... Doyamayacaksınız...
(Kazım Gilan en iyilerindendir)

Badem ezmesi Selimiye camii ön avlu altındaki dükkanlarda Keçecizade den alın...
Enfestir...

Ayşekadında çok ucuza nefis börek yiyin limonata ile...

Mutlaka bir yaz düğününe (sokak düğünü olursa daha da iyi) katılın... Göbek atın doyasıya... ;D

Sokak düğünü olayına kesinlikle katılıyorum.Trakya bölgesinde düğünler çok eğlenceli.İnsanlar bir sıra halinde halay çeker gibi karşılıklı oynuyorlar.Tabi bu uzun zaman önceydi.Hala öyledir umarım değişmemiştir.

damat halayı sonradan geldi ama bizi yansıtmıyor kanımca...gerçekten düğünlere gitmenizi öneririm.mriç kenarında emirganın manzarası güzeldir ama servisi berbattır söğütlüğede gidebilirsiniz piknik için.sorun gösterirler zaten küçücük bir şehirdir edirne.birde lütfen trakya insanının içmesini yadırgamayınız çünkü hepsi öyledir

Edirne'ye gelipte yerde kar varken davul zurna eşliğinde meriç kenarında şarap içmeden de dönülmez

edirne den

ciğer sarma / satır köfte / yayın şiş / kuzu çevirme / yağda köfte (artık ustası kalmadı gibi ama bulunur azda olsa sabah 5 ten 8 e kadar) bunlar ciğer tavaya ilaveten yemeden gitmeyin

yapılacakları da sonra sayarım

selam arkadaşlar

Tamam neler yapaçağımızı neler yiyebileçeğimizi yazmışınızda bunlar güzelde

Buraya varınca nereden gezmeye başlayıp nerede biterebileçeğimizi yazarsanız daha iyi olur mesala ben Edireneye gitmeyi çok istiyorum ama benim bu şekilde bir plana ihtiyacım gerçi bu hiç bir şehir için bulunmuyor

Bu şekilde bir plan yaparak sunarsanız bana ve benim gibi düşünenlere faydası olur

Selimiye Camii, Eski Cami, Üç Şerefeli camii gezilesi, tarihi çamiler, Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşları Anıtı, gezilesi anıtlar.Saray İçi, Saray Kalıntıları, Adalet Kasrı, Güreş Stadyumu gezilesi, yerler, Karaağaç, lozanda kazandığımız savaş tazminatı olarak tarihi değere sahip ve burada eski tren garı ve Lozan Anıtı bulunuyor. Kapıkule, Pazar Kule yakın sınır kapıları gidip görebileceğiniz.2. Beyazıt Külliyesi şifahane. Meriç ve Tunca Köprüleri. Sanırım bunlar en önemlileri yok olmadı bulamıyorsunuz bana ulaşın seve seve gezdiririm

Bilge Çağrı GÜNAY

gezdirme konusunda arkadaşım gibi ulaşın yardımcı olurum

barbaros şenbaş

Merhabalar ıkı aıle 18 martta gunubirlik edirne gezisi planlıyoruz. Sabah erken yola cıkıp aksam donecegız. Gezilecek yerler ve yapılacaklar hakkında birçok sey okudum ve not aldım. Ancak benim sormak ıstedıgım guzergah. Gereksız dolasmak yerıne onerebılecegınız bır guzergah varmıdır? Ilk olarak merkeze gıdın oradan x semtınde sunları yapın. sonra suraya gecerek sunları gorun gıbı.

Şimdiden teşekkür ederim.