Ynt: Yardıma İhtiyacı Olan İlköğretim Okulları ?
Tekrar merhabalar;
Evet aslında haklısınız bizler bir devlet okulunda imkansızlıkları burada tartışarak burada sivil girişimlerle destek bulmak için belki uğraşmamalıyız. Ben okulda psikolojik danışman olarak görev yapıyorum. Benim okulun elektiriği neden düşük, bu tuvaletlere nereden temizlik maddesi buluruz konularıyla haşır neşir olmam gerekiyor. Benim çocukları alıp onlarla bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri, terapötik oyunlar, seminerler vs. yoluyla gerekli konulara müdahale etmem gerekiyor. Ama çocuk yemekhanede yemek yerken dışarıda kar varsa ve elektirik yüzünden bu çocuklar ısınamıyorsa bunu halletmeden ikinci basamakta yer alan ihtiyaca cevap hiç veremiyorum. En altta yer alan basamak da benim işim değil şu kurum halletmeli hiç diyemiyorum. Bu çocuklar beni bir öğretmen değil kendilerinden biri olarak görüyor. Birinci sınıflar paçamdan ayrılmıyor, ikinci kademe öğrencileri sohbet etmek için yanıma geliyor. Bu çocuklara "birşeyler" yapmalıyım. Yapmak zorundayım. O nedenle ben bu işi gerekli mercilerin yapmasından elbette tarafım ama yapılmıyorsa da benim işim değil diyemem. Çocuğun ısınmasını sağlamadan, karnını doyurmadan başarı bekleyemiyorum. Bekleyemem de.
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde aynen bu durum şöyledir.
1. Fizyolojik ihtiyaçlar:Yeme,içme,barınma vs.
2. Güvenlik ihtiyaçları: Kendini güven ve emniyet içinde ve tehlikeden uzak hissetmek
3. Ait olma ve sevgi ihtiyaçları: Başkaları ile ilişki kurmak,kabul edilmek ve bir yere ait olmak
4. Değer ihtiyaçları: Prestij,başarı,yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak
5. Kendini gerçekleştirme ihtiyaçları : Kişinin amacını gerçekleştirmesi ve potansiyelini ortaya çıkarması,kişisel tatmin,kişisel başarı,bilimsel buluşlar....
ihtiyaçlar hiyerarşisine baktığımızda başarı 4. basamaktan sonra başlıyor. Benim ilk 3 basamağı halletmem lazım. Bunun için de bunu devlet yapsın diyerek elim kolum bağlı beklemeye niyetim yok. Sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Lütfen ufak da olsa yardımcı olmak isteyenler benimle irtibata geçsin.
Mardin - Ömerli - Vatan İlköğretim Okulu
Okul Psikolojik Danışmanı
Samet TAŞKIRAN
5319966486
( Eğer ortada bir yanlış ya da eksik varsa bunun düzelmesinde ufak da olsa bir pay sahibi olmak isteyenler telefon numaramdan istedikleri an bana ulaşabilirler. )