Ynt: Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı
""Ama bir konu da dikkatimi çekti, burada 20m altında iken başka bir arkadaşınızı yukarı çıkarmak için çıkmış, tek bir eğitmen 12 kişiye mi bakıyordu suyun altında yani ?
tabiiki de tek kişi ile ilgilenir eğer böyle ise, ilk kimin ihtiyacı olursa yardım ötekiler... Eğer 1 eğitimci 12 kişiyi aşağıya daldırıosa bence % 50 suçlu da dalmayı kabul edendir.""
Beyefendi, insan dalışın D sini bilmezken kendisini eğiten kişiye dalmadan önce "aa dur lütfen sen, ben bir de diğerleri mi dalacağız" mı demeli?? Ben kıyafeti bile ilk kez giyip tekneden suya atlamayı bile ilk kez denerken, suya kaç kişi gireceğimizin hesabını yapamadım açıkcası.
Benim söylediğim de bu! Almanlar-İngilizler ya da neyse, onlar gibi olamayız biz. Çünkü bizler aldığımız paraya bakıyoruz. Nasıl olsa adam suya girerken imza atıyor. Ölürsem kimse sorumlu değil diye.
İşi öğreten tehlikesini anlatan yok maşşaallah
Burada suç, sorumsuzca canımızı tehlikeye atan 'Yosun Diving Kıvılcım Ay'dır. Kendisini her yerde anlatıyorum. Benimle beraber 2 arkadaşım da mağdur. Olay anı onlar da vardı. Bu arada, eğitim dalışında bizi indirdiği metre 20mt.
Ben metre ölçecek donanımla girmedim suya. Bilsem zaten kendi önlemimi kendim alırdım. Brövemi almak için gittiğim kursta bunları yapmam imkansız. Ancak şimdi her şey farklı...
Bilinçliyim, okuyorum. Bir başkası beni yeniden bırakıp gittiğinde ne yapacağımı biliyorum. Yani özetle; Eğitim aşamasında bana bunları yaşatan benim bilinçsizliğim değil, eğitimi veren sorumsuz, bilinçsiz ve cahil olan dalış okuludur.
TSSF yardımcı olmasa da ben istediğimi gayet iyi yapıyorum.
Herkese bir kişiyi öneriyorum artık. O da bu camiada tek bence!!! Muhteşem bir hoca muhteşem bir insan. Murat Kulakaç. Değirmendere'ye yolunuz düşerse, mutlaka uğrayıp bir çayını için derim.