Yükseltme Kiti Almadan Nasıl Yükseltme Yapılır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fahriyesilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,411
Ynt: Yükseltme Kiti Almadan Nasıl Yükseltme Yapılır?

kardeşim sayfalarda istanbuldaki jeep ustalarının telefon ve adreslerini bolca bulabilirsin.
istersen jeep bölümünde biraz vakit geçirirsen bir çok ustaya ulaşabilirsin.
jeep ini keyfli günlerde kullanman dileğiyle.

Etiketler

ufuk bey çok teekkürler verdiğiniz cevaplar için arkadaşımızn konu başlığı içinde yazışıyoruz oda kusura bakmasın şimdi tek tek cevaplayayım

1- getirttiğim yükseltme kiti ( 4 adet amortisör ,2 adet helezon ve 2 adet torsiyon çubuğundan oluşuyordu ,ön difransiyeli tölere etmek için bir parça yoktu kitin içinde .

2- aynen dediğniz gibi kitten çıkan yeni yayların üzerine arka taraf için 3 cm bir parça yaptırıp koyduk ön tarafıda torsiyondan yükselttik

3- 35 inç lik lastikleri şu andan söktüm sizinde dediğiniz gibi arabayı çok zorluyordu , şu anda 33 ler ile kullanmaktayım

4- 35 lastikleri sökmeden evvel illa 35 lerle devam edeceğimi benimsediğm için , kupeden 12 adet takozu değiştirdik orjinal takozlardan daha uzun yaklaşık olarak 4,5 cm olan takozları taktık buna göre yani mantık olarak arabanın alt yürüyenini hiç ellemeden 4,5 cm yükseltmiş olduk ( 35 ler daha rahat çalışsın diye ) bu arada direksiyon için mile 2,5 cm lik ilave yaptık, kasıntı olmasın diye çünki ilk kaldırdığımızda direksiyon kasıntılı çalışıyordu ,yani toplamıyordu

5 - kitten arka track bar diye bir şey çıkmadı ,yani esasında 100 serileri için öyle bir parça görmedim ,birde kaç cm yükseltmeden sonra lazım olur onu bilmiyorum yani sınırı nedir ? bunun çözümü nedir ?

6- ufuk bey , esas kafamı yorduğum bu titreşim ,fakat anlamadığım bir şey var ,ben arabaya getirdiğim kiti taktım yaklaşık 1 yıla yakın kullandım , kupeden yükselttikten sonra oluştu bu titreşim sizinde dediğiniz gibi arka difransiyel pinyon açısı şaşmış ise , daha evvel olmayan bu titreşim biz kupeyi yükselttikten sonramı ortaya çıktı ( kupeyi yükseltince alt takımlar ile ilgili hiç bir yere dokunmadık ) tabi yanlış düşünüyor olabilirim kusura bakmayın

yani özet ile konuyu toparlamak gerekirse , öncelikle standart yüksekliği 71 cm gelen ( aracın jant merkezinden çamurluk üstüne bu şekilde ölçmüştük ) getirtiğim kit ile 79 cm çıkarrtık bunuda öncelikle kiti taktık önler 75 cm de kaldı bunun üzerine torsiyonları sıktık ,ve ön tarafı 79 cm getirdik ,sonradanda arka için 3 cm parça yaptırdık onuda taktık ,ön ile arka arasında 1 cm fark bıraktık ,yani önler 79 cm arka tarafta 80 cm idi ,sonradanda kupeden 4,5 cm daha yükselttik , yaptığım işlemler bu , araka difransiyelin pinyon açısını acaba bozmuşmuyumdur ?

ufuk bey şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim , konuyu bir bilen ile konuşmak benim için çok önemli ,verdiğiniz bilgiler bizleri gerçekten çok aydınlatıyor saygılar

arabama hazırda 6 cm lık get buldum bugun takcam kısmet olursa jant lastiğide takcam resımleri cekıp atcam sizlerle paylaşcam..

çok güzel paylaşımlar ve çok değerli bilgiler verilmiş, kupadan yükseltmeden sonra titreşimin başlaması ilginç olmuş Ufuk beyin buna vereceği cevabı berak ediyorum, çünkü dediğiniz gibi mantık olarak ön ve arka takımlara bi müdehale yok.
Saygılar.

XJ takip... nihayet bir muhendis el atti konulara...Nefis bir paylasim olmus....Dediginiz gibi ayna mahruti oranlarini bile bilmeyen adamlar yukseltme yapiyor Turkiye'de...

Teşekkürler ve Takip.

bilgi icin tesekkurler arkadaslar...

gezenbilir; kutsal bilgi kaynağı ;D

ufuk beyin paylaşımları sayesinde bilgi patlaması yaşadım
gerçekten harika bir insan . . .
bilgilendirmelerinin devamını diliyorum. . .

Konuyla ilgili bilgilerini,tecrübelerini paylaşan herkeze ve bizleri bilinçli olarak mesleki donanımla aydınlatan ufuk beye teşekkürler. Ufuk bey ve konu içindeki arkadaşlar sizin bilgi ve yönlendirmenizle arazide çok koşmayacak 1991 model 4.0 high output aracımı standart degerleri içinde min maliyetle max. kaç '' (inch) yükseltebilirim.orjinal jantlarına max. ne ölçülerde lastik kullanabilirim. Bilgilerinizi paylaşmanızı dogrusunu yapamayı bekliyorum. Saygılarımla.

selamlar, burada bır zamanlar Ufuk bey dıye bır saygıdeyer bır form uyerı varmıs, yazıları okudum, bu zamana kadar yapılmıs tum yorumlardan daha fazla aklı basında ve faydalı bılgı paylasılmıs, tum tecrube ve bılgı sahıbı degerlı form uyelerının aynı mutevazılıkte ve paylasımcılıkla bılgılerını aktarmalarını temennı edıyorum, herkeze iyi forumlar,

Merhaba.98 model xj country sahibiyim.aracımı yükseltmeden 31 10.5 15 ebatında lastik takabilirmiyim(elimde bu ölçülerde lastikler var).takabilirsem şayet dezavantajı ne olur? Notff road yapmıyorum şehir içinde kullanıyorum.tek ederim