Ynt: ZJ 5.2 Soğutma Sıvısına Yağ Karışıyorsa?
alperhoca' Alıntı:
Yok tatile uçakla gittim, araç yanımda değil yani, o yüzden kara kara düşünüyorum
Gerçi arabayla gitsem daha iyi olurmuş en azından İzmir de adam gibi bir usta bulur gösterirdim A dan Z ye
ya da Ankara'dan geçip bir iki gün mola verirdim baktırırdım adam gibi
Haftasonu Erzurum'a döneceğim o zaman baktıracağım araca
Bu Erzurum'un ustaları kanser edecek valla birgün beni.
Bu arada mesajları yazarken bazen araba yazıyorum, sonra içim elvermiyor buna araba demeye
dönüp araç olarak değiştiriyorum.
Valla beimde araba veya arç yazmak hiç hoşuma gitmiyor.... Grand yazmaya çalışıyorum
Sizi titiz ve bilinçli birisi olarak tanıdım. Aracınızda temizdir eminimki, ben şahsen suya yağ karıştığını zannetmiyorum, ama bu düşüncem duygusal.
Heralde, yukarıda yazıldığı gibi, su konurken, yağlı bi kap felan kullanıldı...
Ben Jeep konularının içine ZJ 5.2 su değiştirmenin doğru tekniğini detaylıca yazmıştım. o konuyu bulup, uygulamanızda fayda var derim......
Ama suyu boşaltırken, benim yazmayıp, sonradan ilave ettiğim gibi, şürücü tarafındaki bloktanda boşaltıp yapın, hatta orada yazdığım, yıkama tekniğinini birkaç kere uyguladığınız gibi, içine, çekinmezseniz, bulaşık detarjanı gibi bi yağ cözücü koyun, köpürür ama bi kaç kere sistemi yıkayınca kalmaz heralde köpük. Pek içime sinmiyor ama bu tavsiye, ama ben bu kaadr büyük sorun çıkarabilcek bi konuda riske girerdim.
Oradaki ustalar konusunda sizi çok iyi anlıyorum ama bu sorun, yani teşhisi çok 5.2 ZJ tecrübesi gerektirmiyor. Bulacağınız usta varsın bizim araçlarda bilgisiz olsun, kafası çalışsın, adam olsun, laf dinlesin yeter... Bence bi kamyon ustası bulun... Onlar bayağı akıllı oluyor...
Yanlış hatırlamıyorsam, su içinde kırmızı yağ var demiştiniz, şanzman yağınızda çok mu eksilme var mı?
Keşke elimden bişey gelse, üzüldüm bayağı, fırsat olursa buradaki usatanma bi soarayım, onlar bizim arabalarda tecrübeli oldukları elbet başlarına gelmiştir diye umuyorum. Kerçekten su içindeki yağ kırmızı mı?
Sağlıcakla. Erzuruma selamlar. doğu zor ama, güzeldir...