Ynt: ZJ 96 model almak istiyorum
Burak bey;
şimdi şu konular çok önemli çok temiz bir zj yi 18 binden aşağı bi fiyata alıyorsanız çok dikkatli olmalısınız...yani demek istediğim şey şu bu dikkat olayı sadece zj için diil tüm araçlar için geçerlidir bir aracın standart fiyatının altında bi fiyata alırken çoook dikkat etmek lazım...çünkü dökük bir aracı asla tam ve eksiksiz bir hale getiremezsiniz bu olay tecrübeyle sabittir.....yani 13 e alıcağınız bir zj ye 5 lira harcarsınız asla 18 e alacağınız kadar temiz bir araç olamıyacaktır....bu dediğim şey standart durumlar için geçerli yani örnek verdiğiniz aracı tanımıyorum, araba temiz olabilir adam çok sıkışmıştır bi an evvel satması lazımdır, bunalmıştır paraya vs vs, bi bakmakta fayda var...istanbulda bildiğim kadarıyla maslak ta master service, ve diğer semtler de 1-2 yer daha var gezenbilir üyelerinin araçlarını götürdüğü yerler, buralardan herhangi birine götürün onay alın...belki de araç ufak tefek eksikleri vardır zamanla bunları yaptırısınız, rot-rotil-ön takımda eksiklikler-ufak tefek yağ sızıntıları gibi...2. el arçlarda tipik konuşmalrdır abi klima çalışıyormu? çalışıyor ama gazı yok 50 liraya gaz basıyorlar kış diye bastırmadım....ok..belki gerçekten de öyledir...tamam diyin pazarlıktan sonra buyrun beraber gidelim gaz bastıralım çalışıyorsa sitemde problem yoksa 50 tl yi ben veriyim diyin, yarım saat işiniz geç biter ama sağlam biter... bu araçlar bi brodway diil o nedenle alımı da satımı da ister istemez biraz yavaştır....
ana şanzuman, arazi şanzumanı, motor, elektrik sistemi gibi önemli check-up larınızı yaptırısınız zaten sizin gideceğiniz bu check-up esnasında aracın tüm eksikleri de çıkacaktır...mesela ön tarafta viraj demir rotları var bozulunca acayip ses yapar ben 10 gün önce değiştirdim 100 tl 2 tanesi,...yani 2. el bi araç alıyorsunuz 1000-2000 tl arasında bi harcama yı gözden çıkarın bu dediğim harcama muhtemelen yavaş yavaş parça parça yapılabilecektir, sadece aracı aldığınız gün tüm sıvılarını bujilerini, filtrelerini değiştirirsiniz, tahmini..250-450 arası bi harcama yaparsınız.... frenlerine, amortisörlerine zaten servis kontrolü esnasında yapılacak müdaheleler içinde ya değişim yada şu kadar gider derler... gerisi zamanla gelir zaten...