Ynt: ZJ'mi Sonunda Buldum
bakın nedenlerini 1-2 şeyle kısaca yazayım....amaç sadece bilgi paylaşımıdır mal kötülemek yada marka fanatizmi değildir peşinen söyliyim....
bindiğiniz pajero güzel bir araç buna kötü bir araç demek benim ve buradaki hemen hemen tüm insanların kapasitesini aşar....lakiiin...pajero dakar rallisinde isim yapmış bir araçtır ve sağlamlığıyla kendini ispatlamıştır.....amaaaaa o yarışan araçlara ne yazıkki sizler binmiyorsunuz,hatta kimse binemiyor, hatta öyle bir araç hiçbir zaman normal bi kullanıcı tarafından normal bir araziye sokulmadı, hatta çamur la sizin aracı kaplasak bi de o yarışan aracı kaplasak benzerlik sadece o kadar olabilir, yaniii o yarışları kazanan pajero dediğimiz pajerodan bulunursa ben de bir tane alırım....
sağlamlığa gelince araçlar kapasitesini ne kadar zorladığınızla ilişkili bir sağlamlık sergiler, benim bildiğim biçok pajero var 200 binlerde motor yemiş, zj için de aynı şeyleri söyleyebiliriz..tr de en büyük sıkıntı pajeronun parça problemidir ve çok pahalı olmasıdır, mesela ben zj nin ön tamponu komple 115 tl desem (sıfır), benzin filtresi 15 tl desem, akis komple 350 tl desem, diskleri toplam 300 tl desem bunların sadece pajero diil diğer markalarda karşılıklarını bulursanız ne demek istediğim çıkacaktır...
yotuba girin şöyle extreme off-road, hill-climb falan yazın hangi markanın araçlarını kullanıyorlarsa bu araçlardan şaşmamak lazım...
bu işle uğraşan ve meslek edinen insanlar off-road için şunları net bi şekilde diyor;
4x4 off-road aracı bağımsız süspansiyonlu olamaz, sabit dingilli olmalıdır....
..................aracı otomatik şanzumanlı olmalıdır...
..................aracı kolay yükseltilebilen bir araç olmalıdır....
..................aracı normal kullandığınızdan daha fazla güçlü olmalıdır ihtiyaç anında lazım olacaktır...
şimdi şu anki aracınızı kendiniz değerlendirirseniz ne demek istendiğini ve nedenlerini de aslında tam olarak anlamış oluruz...
pajero güzel bir araç kesinlikle ama öyle zj-xj-cj yerine tercih edilecek bir araç diil...
bu yazdıklarıma istinaden amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence...bir karşılaşma sonrasında harakiri yaptırır alimallah....
saygılarımla...(maksat muhbbet ve bilgi paylaşımı)