Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tam foto malesef yok yukarıdaki fotoda belli olmuyor. Pedalın çevirdiği Demir parça(fren ve gaz pedalının üzerinden sağa doğru geçiyor). Pedalı söküp almadan belli olacağını sanmıyorum çünkü orda yuvasının içinde hareket ediyor.
Pedala basınca dönerek dışarıdan gelen debriyaj telini çekmeye...
Aleyküm selam kardeşim,senin aracındaki sorun eğer benimkiyle tamamen aynıysa sana müjde diyebilirim !
Hangi ustaysa götürdüysem bulunamayan ;
- debriyaj merkezi bozuk
- şanzıman arızalı
- tel değişmesi lazım
- baskı bitmiş
Gibi cevaplar verilen sorunun onlarla alakalı olmadığını kendim bizzat...
Aynı sorun bende de var baskı balata fln değiştik ama sorun devam ediyor.sadece 4. Viteste ses yok.
Ustaya gösterdim beraber bindik tecrübe sürüşü yaptı,şanzımanı indirip açmadan ne olduğunu anlayamayız dedi.masrafı belki 500 ₺ belki 2500₺ çıkar bişey diyemem dedi.
Bide dikkatimi çeken,4.viteste...
Acil yardım !!
Merhaba arkadaşlar 2000 model Vitara jlx debriyaj sorunumuz var ve bıktık usandık diyebiliriz !!
Yaklaşık bir ay önce aldığımız araç vites geçişlerinde zorlanmaya başlayınca ve pedalın aşağıda olması üzerine sanayiye götürdük usta
-“şanzımandan debriyaj teline ayar lazım”...