Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba. Yolculuğunuzu gerçekleştirdiniz mi bilmiyorum ama eğer gerçekleştirmediyseniz Belarus üzeri yolculuk diğer bir alternatif olabilir. Tabi Avrupa sınırlarındaki koronavirüs önlemleri hakkında bilgim yok.
Kardeş 2013 yılında arabamla Polonya'ya gitmek üzere Polonya'dan schengen vizesi aldım. İlk girişi Bulgaristandan yaparak Macaristan'da 2 gün ve Avusturya'da 1 gün kaldım. Herhangi bir problem yaşamadım. Başvuruda hangi ulaşım aracıyla ve schengen ülkesine giriş yapılacak ilk ülke gibi bilgiler...
Ynt: Kendi Aracımla Avrupa Turu, Yol Arkadaşı Arıyorum !!!
Güzel bir gezi olacağa benziyor, tabi kış olması nedeniyle zorlu da olabilir. Antalya'nın güneşli havasından Norveç'in karanlık, soğuk havası ve karlı buz tutmuş yollarına :) Umarım kafa dengi bir yol arkadaşı bulursunuz. Konaklamayı...
Ynt: Karayoluyla Türkiye-polonya Yolculuğumuz İçin Yardım
Evet son cevabımda da belirttiğim gibi Garmin'in internet sitesinden satın aldım ve bilgisayarıma indirdim.Haritanın boyutu büyük olduğu için 4gb hafıza kartı aldım navigasyon için.Bilgisayara indirdiğim avrupa haritasını hafıza kartına...
Merhaba!
Ben de Isparta'dan yola çıkmıştın geçen senenin mayıs ayında :)
1- Navigasyon cihazım Garmin Nüvi 40. Avrupa haritası yüklü değildi, Garminin sitesinden 90 küsur dolara satın almıştım. Özellikle Budapeşte-Viyana gibi şehirlerde...
Sırbistan'da gişelerden ödeme yaparak geçiyorsunuz, vignet sistemi yok.
Sırbistan'a girdikten sonra Niş'e kadar yol ücretsizdi ama kötü değildi. Niş'ten sonra otoyol başlıyor. Biz otoyoldan devam ettik, o nedenle Niş'ten sonraki parasız...
Teşekkürler.
Açıkçası biz aile ziyareti için gittiğimiz için çok fazla ülkeyi gezmedik, gezdiklerimiz de yüzeysel, kısa geziydi. Eğer zaman sıkıntınız yoksa arabayla yolculuğu uçakla yolculuğa tercih ederim. Daha keyifli ve yol üzerinde...
merhabalar
Yolculuğumuzn Polonyaya kadar olan kısmını sorunsuz olarak tamamladık.
19 mayıs sabah 7 gibi Kapıkule sınır kapısından geçtik. Kapıkule Turingden sadece 1aylık yeşil sigorta yaptırdım. Bulgaristan girişimiz gayet...
Sınır içindeki işlemleri yazabilirseniz yararlı olabilir. En azından sınırda neyle karşılaşacağımızı öğrenmiş oluruz.
140-160 hangi yolda yaptınız? Radar yokmuydu? Biz sizin kadar hız yapmayacağız muhtemelen. İlk defa bu yollardan...
En kısa zamanda iyi bir navigasyon alacağım öyleyse. Araç işlemlerini Kapıkule sınır kapısından yapmayı düşünüyorum. Gece kalacağımız yerleri couchsurfing'den ya da booking.com'dan ayarlamaya çalışacağız.1. geceyi İstanbul veya...
Cevabınız için çok teşekkürler.
Birkaç soru daha sormak istiyorum.
Bulgaristan ve sırbistanda euro kullanabilirmiyiz yoksa onların parasınımı bulundurmamız gerekir?(vinetka veya yakıt alırken mesela)
Sırbistan otobanında bizimki gibi fiş...
Merhaba
Mayıs ortalarında eşimle birlikte arabamızla Polonyaya gitmek istiyoruz. Bir hafta önce Polonya Büyükelçiliğinden çok girişli schengen vizesini aldım. Daha zamanımız olması nedeniyle araç belgelerini tamamlamadım. Rotamızı Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Slovakya-Polonya olarak...