Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası'nın bu bölümünde Cenk Mirat Pekcanattı "Fotoğraf Sergilerinin Geleceği" üzerine sesli düşünüyor. Geleneksel sergileme yöntemlerinin izleyiciyi tatmin etmediği bu dönemde fotoğraf sergileri ne gibi yol ve yöntemler izleyebilir?
"Fotoğraf Sergilerinin Geleceği"
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın ‘X’ Faktörü
“Yavaş Fotoğrafçılık” #podcast
Fotoğrafın hızla tüketildiği, saniyeler içinde kaydırılıp geçildiği bir çağda…
- Ya durmak bir direnişse?
Yavaş Fotoğraf Felsefesi
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın 'X' Faktörü’nün bu bölümünde, Tolga Ünsün ve Cenk Mirat...
??YENİ BÖLÜM??
MİRAT'IN PUSLU FOTOĞRAF ATLASI
"Soruların Gizli Dili, Çatal Dilli Midir?"
- Öyle şey olur mu? Çok Ayıp!
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası'nın bu bölümünde mikrofonu dinleyiciye yöneltiyoruz.
Dinleyicilerden gelen — yer yer ofansif, yer yer kışkırtıcı — soruların peşine...
Yeni Bölüm
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası
"Yapay Zeka Tarafından Türetilen İçeriği Tespit Etme Rehberi - V.01"
Bu bölüm; bir tür tespit etme rehberi mahiyetindeki sesli düşünme seansı oldu!
Maden başta fotoğrafçılık alanındaki karşı konulmaz gelişmelere engel olamıyoruz. O zaman 'at izi, it...
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası'nın bu bölümde fotoğrafçı ve fotoğraf eleştirmeni Cenk Mirat Pekcanattı hesabı kitabı, formülü, sabrı bir kenara bırakarak, lakin usturubunu korumaya gayret göstererek ilginç iki konuyu yani Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali ile İstanbul Modern Fotoğraf...
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlasının yeni bölümü yıla damgasını vuran fotoğrafçılık olayları ile ilgili, dinlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.
"2025 Yılına Damga Vuran Fotoğrafçılık Olayları"
"Yeni bölüm mü?.. Deli bölüm mü?.." demeli, açıkçası bilemiyorum.
Ama merhum Martin Parr'ı (Martin Parr Foundation) yermeye değil de, daha çok yemeğe hazırlandığım çok açık!
Ana akım bilgilerden sıyrılarak Parr'ı birde benim sesli düşünce seansımda dinleyin efendim!
Sezonun son bölümünde...
Miratın Puslu Fotoğraf Atlasının bu bölümünde, Cenk Mirat Pekcanattı, "Marka Temsilcileri, Yılın Fotoğrafçısı Ödülleri ve Fotoğraf Yarışmaları Kime Hizmet Eder?" sorusu üzerine sesli düşünüyor.
"Marka Temsilcileri, Yılın Fotoğrafçısı Ödülleri ve Fotoğraf Yarışmaları Kime Hizmet Eder?"
Miratın Puslu Fotoğraf Atlasının 11. bölümünde, fotoğrafçı Cenk Mirat Pekcanattı "Hayalimdeki Fotoğraf Festivali" üzerine düşünüyor.
Podcast: "Hayalimdeki Fotoğraf Festivali"(6 Aralık 2025) MİRAT'IN PUSLU FOTOĞRAF ATLASI - Podcast - PowerApp - PowerApp | Canlı Radyo, Podcast, DJ Setleri ve %100...
Podcast: "Başkalarının Acılarını Çalmak!"(27 Kasım 2025) MİRAT'IN PUSLU FOTOĞRAF ATLASI - Podcast - PowerApp - PowerApp | Canlı Radyo, Podcast, DJ Setleri ve %100 Canlı Müzik Deneyimi
Ana akım medya başkalarının acısını satmaya bayılıyor. Gazete, dergi ve internet siteleri acı içinde heder...
Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası'nın yeni bölümünde "Yapay Zeka Çağında Sanatı İnsani Yapan Nedir?" sorusu üzerine naçizane sesli düşündüm.
"Yapay Zeka Çağında Sanatı İnsani Yapan Nedir?"
Aslında daha ziyade fotoğrafçılık açısından durumu değerlendirmeye soyundum.
Artık adetim olduğu üzere...
CENK MİRAT PEKCANATTI ELEŞTİRİ ÖDÜLÜ 2025
Güncellemeleri bu bağlantıda takip edebilirsiniz!
Sanat yazarlığını teşvik etmeyi ve eleştirel düşünceyi desteklemeyi amaçlayan, “Cenk Mirat PEKCANATTI Eleştiri Ödülü 2025”, bu yıl 15. kez organize edilecek olan “Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali -...