cyaxeres kullanıcısının son içeriği

1. cyaxeres

Karavan Dönüşümü - Isı Yalıtımı

En basit anlatımla, 'dış kasaya (metal) bağlantısı olup, izole edilmemiş metal yüzeyler' diyebiliriz. Yukarıda arkadaşımızın anlattığı gibi, kolonlar arası geniş yüzeyleri keçe ve bizofol ile kaplasak da, kolonlar termal köprü görevi görecek ve dış kasadan aldığı ısıyı aynen içeriye iletecektir...
  2. cyaxeres

Bu izolasyon hususu genelde hakkettiğinden çok fazla büyütülür. Bütçenize ve günlük olanaklarınıza (vakit, enerji, beceri, vs) göre yapabileceğiniz her türden yalıtım çalışması ardından "iyi bir iş çıkarmış olmanın" gönül rahatlığıyla bir sonraki aşamaya geçin ve geriye dönüp bakmayın...
  3. cyaxeres

Başladik! Ambulans’dan Karavana!

Öncelikle tebrik ediyorum şimdiden ve hayal ettiğiniz karavana kavuşmanızı diliyorum... Önümde duran birkaç pürüzü çözdüğüm taktirde 13 m3 bir Ducato alarak aynı maceraya girmeyi planlıyorum. Yukarıda çizmiş olduğunuz planda yaşam alanını 3,30m olarak yazdığınızı gördüm. Aracın ambulans olması...
  4. cyaxeres

* EPS plakalar 100x50x2cm boyutlarında 12'lik paketler halinde €8.19 (toplamda şimdilik 4 tane aldım. Duruma göre çiftlemem gerekirse 4 paket daha alabilirim) * Metalize kaplı polietilen şilte 15m2 (15x1m) €20.85 (2 rulo aldım) * şu an adedini kestiremesem de, listeye tanesi €3.99'dan bir kaç...
  5. cyaxeres

Bugün izolasyon malzemelerini toplamaya başladım. Sizlere yazmış olduğum listeyi pratize edeceğim Neyse halin, çıksın falin artık
  6. cyaxeres

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. EPS levhalar ile kolonlar arasındaki boşlukları, köpük spreyi ile de kolon içlerini doldurup, metalize kaplı polietilen şilte ile komple duvarı kaplamayı planlıyorum. Bu yönüyle 'soğuk köprü' alanları, yani 6m2'lik bir alanın toplamda çeyrek metrekare gibi bir...
  7. cyaxeres

İklim ve soğuk hava koşulları söz konusu olduğunda aranızdaki en bahtsız nefer olarak diyorum ki, zaten bir ısıtıcı sisteminiz olacağı için bütçe açısından en düşük rakamı veren malzemeyi alın ve koyun tabandan duvarlara, duvardan tabana kadar. -15 derece soğukları gördüğümüz Hollanda'nın kış...
  8. cyaxeres

EPS kısaltması ile piyasada yerini bulan bu malzeme, köpük, strafor gibi isimlerle tanıdığımız, beyaz eşya paketlerinde koruma malzemesi olarak da kullanılan beyaz materyalin ta kendisidir. Hassas bir materyal olduğu doğrudur. Biraz keskin bir yapıştırıcı, erimesine sebebiyet verebiliyor. Doğru...
  9. cyaxeres

Yaşamakta olduğum ülkenin (Hollanda) camper/karavan kullanıcıları arasında bir önceki karavan yapımında koyun yünü, izocam yün, taş yünü vs kullanmış olanlar sıkça ve ısrarla bu ürünlerin kullanımından kaçınılması gerektiği ve /ya alternatiflerine yönelinmesi hususunda ağız birliği etmiş gibi...
  10. cyaxeres

Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Herkese merhaba, Karavanımda agm veya jel akü yerine şu aşağıda resmini paylaştığım aküyü kullanmam yetersizlik veya yakın bir zaman içerisinde tekniki sorunlara neden olabilir mi ?
  11. cyaxeres

Yaşam Aküsü Tercihi Ve Temini

Tüm arkadaşlara merhaba diyorum öncelikle, Başka bir konu başlığı altında da yazmış olduğum sorumu buraya da yazayım. Bu konu başlığını daha geç gördüm ve açıkçası daha uygun göründü. İki ayrı konuyu da işgal ettiğim için site yönetiminden özür diliyorum ayrıca... Aşağıda resimlerini ve...
  12. cyaxeres

Akü Ekipman Çılgınlığı.!

Tüm arkadaşlara merhaba, Aşağıda resimlerini ve özelliklerini paylaştığım şu akü türüne bir göz atmanız mümkün mü? Tecrübe etmiş olan arkadaşlar (+) ve (-) yönleriyle bu aküyü değerlendirebilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum,
  13. cyaxeres

Karavan Dönüşümü - Cam Açma

Yeniden merhabalar, Açıkçası karavan yaşamı ve/ya karavan sahibi olma hakkında herhangi bir bilgimin olmadığı dönemlerde ilk olarak sizin de yazmış olduğunuz gibi ikinci el hazır karavan ilanlarına bakıyordum. Fakat hocam, öyle uçuk fiyatlar ile karşılaşılıyor ki, 91-92 model araçlar üzerine...
  14. cyaxeres

Hoşbulduk, Ve yanıtınız için çok teşekkür ediyorum. Sanırsam bir talihsizlik durumu yaşamışım :smiley: Soğuk bir memlekette yaşıyorum ve sadece haftasonu gezileri için değil, 7/24 yaşam alanı olarak düşünüyorum. Pencerelerin izolasyon eksikliği durumu yarattığını farklı forumlarda da sıkça...
  15. cyaxeres

Karavan pencereleri hakkında sizinkilere benzer bir dizi soru için konu açmayı düşünüyordum. Zaten açılmış olan hal-i hazırda bir konu olduğunu görünce sevindim fakat kendi karavanını yapmış onlarca tecrübeli insanın olduğu bir sitede bir tek yanıt bile gelmemiş olduğunu görünce ise umudum...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri