Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğrudan uzaklaştım zaten zannımca üstadım. :sweatsmile: Ama bu akşam internetten alışverişimi yapıyorum inşallah, önümüzdeki günlerde de montaj işine başlayacağım. Galiba elektrik işine de giriyorum :smiley:.
Çok haklısınız hocam heves mevzusunda. Ben veteriner hekimim, işim dolayısı ile 1 ay tatile tabi ki çıkamayacağım, ancak bir yerlere 2 günlüğüne bile gitsem minimum ihtiyaç listesi ile maksimum verimi almaya çalışıyorum. Bu aracım da karavan değil kamp aracı zaten. aracımı çoook uzun beklemeden...
Yıllardır, bisikletle uzun yol gidip kamp yapan biriyim. Bu dediklerinizi bizzat herzaman kullanmaktayım hocam. Derede soğutma, taşınabilir şarj cihazı, led ortam aydınlatıcısı vs. Hatta yakın planlarım içerisinde ankaradan yola 200 veya 300 tl ile çıkıp gezebildiğim kadar yer gezmek vs. Yani...
En sonunda kafayı yiyeceğim zannımca. Arabayı yaksam mı diye düşündüm bugün. Çankırı valiliğinden izin alarak ankaraya geldim bugün sırf bu elektrik işini halletmek için ama, yemin ederim ki 1 tane usta bulamadım bu iş ile ilgili. Ostimde birini aradım hepsini çin kullanacağını 100 x 2 amper akü...
Aklıma yine bir şeyler takuldı. Herkseten birşey duyuyorum, kafam karışıyor😅 şimdi 150 amper akü alıcam, 12 volt sistemde, 270 watt olmaz 135 135 watt 2 tane panel kullanmak gerekir denildi. Tek 150 watt iş görmez mi dediğimde, 50 amper anca depolanır denildi?
Şimdi 150 amper aküyü monokristal...
Durumu anladım biraz sanırım, yazları kısa mesafelerde 1 er gün konaklama amacındayım, kışları ise gittiğim yerde 2 gün kalıp göreve dönüş olacak şekilde olur diye tahmin ediyorum. O zaman benim sistemde 150 amper ve 150-200 watt civarı bir monokristal panel işimi görecek diye tahmin ediyorum.
Çok çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Ama tabi yüne birşeyler soracağım? Panel olarak atıyorum 175 watt kullanırsam , 90 watt yerine;
Bana nasıl bir avantaj sağlamış olur?
Ayrıca benim tablomdaki enerji sarfiyatına göre, 150 amperlik bir jel akünün işimi göreceğini mi anlamam gerekiyor...
Herkese selamlar. 2 ay önce aşağıya fotoğraflarını attığım yüksek tavan t4 aracımı aldım ve yavaş yavaş campervan dönüşümüne başladım. Ancak şu an güneş paneli olayında takılmış bulunmaktayım. Konu ile ilgili fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.
Öncelikle çok uzun...