Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, ben aracı mı sattım. Gösterge ışığı beni çok uğraştırmıştı. En son işi servise bırakmayıp “Ben mazot basınç sensörünü değiştirmek istiyorum dedim.” Neden dediler. “Öyle!” dedim. Aracı bilgisayara bağladılar. Mazot basınç sensörünün yanında hava valfi ile şimdi hatırlayamadığım başka bir...
Uzun zaman olmuş bi gezeyim dedim. Bu yazdığım sorunu unutmuşum. Aracı araştıranlar için bilgi geçeyim. 3000 devirde kesme sorununu halledeli baya oldu, common rail üzerindeki mazot basınç sensörü ve kırık olan hava valfi değişti, arıza lambası söndü.
95'lik Bosch akü cuk diye oturdu. 2 ayı geçti takalı. Ama benim motor arıza lambası ve 3000'de kesme sorunu hala devam ediyor. En son servise götürdüğümde Oğuz Bey'in söylediği mzaot sensörünü söküp temizlemesini söyledim, "bana ustalık mı taslıyorsun" havasına girdi iplemedi... Önceleri stop...
Uzunluk Genişlik Yükseklik
306 173 225
95'lik bosch'un ölçüleri bu. Araçtakini ölçeceğim tabi. O daha küçüktür bundan. Dediğiniz gibi akücüye gitmek en iyisi.
Eyvallah hocam. Takviye ile çalıştırdık şimdilik. İnşallah bir daha sapıtmaz. Şu bosch işimi görür sanırım. İş yüzünden merkeze inemiyorum, 95'liği de internetten alacağım. 105 ile anca yazın uğraşabilirim, O zamana kadar bu akü götürmez beni, daha çok soğuk yapacak burada...
@oguz1134 Hocam benim araç şu an Rize İkizdere'de. Hava bir iki gündür ayazdı, baya soğuktu. Akü marşa yetmiyor an itibariyle. Farlar, her şey çalışıyor motor bir iki dönüyor kesiliyor. Bir konuda akü hakkında bilgi vermişsiniz orjinal akü 95 amperliktir diye. Benim araçta 75 amperlik var. Şimdi...
Çok teşekkür ederim üstad. Altın değerinde bu bilgiler benim için. Araca yaptıklarınız çok ustaca. Yakıt artmıştır diye düşünmüştüm, bu performansla bir de yakıt düştüyse helal olsun demekten başka bir şey aklıma gelmiyor :) Ben de heveslendim şimdi...
Harika :) Bu arabanın bunu yapabileceğini beklemezdim :) Harika olmuş. Artık bu arabadan daha ne beklenir ki? Yakıt ne durumda hocam?
(Size ayrıca bir sorum var. Benim aracın motor arıza lambası sürekli yanık duruyor. Çok yere götürdüm, motor çok iyi durumda gösterge ışığının yanması sorun...
Aracı araştıranlar açısından ekstra bilgi olsun diye buraya görüşlerimi yazıyorum. Aracın en önemli sorunu (sorun değil de karakteristik özellik diyelim) motorunun küçük gelmesi. Ama bunu söyleyen kimseler aracın yakıt tüketiminin sınıfına göre az olduğunu gözden kaçırıyorlar... Hem az yaksın...
Uzun bir aradan sonra Suzuki sayfasını kontrol edeyim dedim :) Geç oldu ama cevap için teşekkürler... Bu süre içerisinde aracı her koşulda tecrübe ettim. Kar, buz, çamur, sert kayalık vs. Şarj dinamo kayışının kopması dışında hiç sıkıntı çıkarmadı bana, o da ömrünü tamamladığından olacak...
Ynt: 2006 Xl7 Lastik
Merhaba Ersel Bey,
Konuyu hortlatıyorum ama bu lastik konusunda ben de şüphedeyim uzun zamandır :) Benim araç sizinkiyle ikiz diyebilirm. Renk cam filmleri yan basamaklar birebir aynı. Resimdeki lastiklerden memnun musunuz? Konu üzerinden uzun zaman geçmiş baya tecrübe...