Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teşekkürler, estağfurullah. Yola ciktiktan sonra gerisi geliyor. Km.ler çok önemli değil. Bir Bosna atasözü der ki; Yolculuk eşiği geçince başlar
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel yorumularınız için teşekkürler.
Offline Maps maalesefe her yerde çekmiyor. (Konum ve uydu şartlarından dolayı) Bu yıl Moğolistan yolunda bizi epey sorun yaşattı.
Bu yıl yaptığım bu yazıma da göz atmanızı öneririm
Motosiklet Ile Pamir Ve Moğolistan (rapor Ve Rehber)
GENEL NOTLAR………………. :
Bu yıl bu gezim, günde ortalama 656km. ile hızlı oldu. Zaten amacım da buydu. Çünkü geçen sene ve önceki sene geçtiğim ülkelerin çoğunuz detaylı gezmiştim. Bu raporları aşağıda verdiğim linkte bulabilirsiniz. Bu yıl sadece Tacikistan ve Moğolistan’ı ekstar olak gezdim...
17.07.2019 (31.Gün)
Stepantminsda – Bulancak
Sabah erkenden uyandımi bir de baktım ki efsane bir manzara var. “çile çektim ama değdi be” dedim.
Çadırın ön kapısından manzara:
Bu yolu zaten ezbere bildiğimden çok fazla durmadan yola devam ettim. 900 km. sürerek gece 20:00 gibi Bulancak’a...
1200 km. yaparak Gece 22:00 gibi Berdyuzhye şehrine geldim. Burada çadır kuracaktım ama uçan atlardan çadır kuramadım. Yakınlarda bulunan bir hostelde 550 Rubleye kaldım.
14.07.2019 (28.Gün)
Berdyuzhye – Oktyabrski
Sabah yine erkenden kalkıp kahvaltıdan sonra düştüm yollara. Yine harika...
13.07.2019 (27.Gün)
Novosibirsk – Berdyuzhye
Sabah harika manzara eşliğinde uyanarak güne başladım. Hemen çadırda çayımı demleyip kahvaltımı yaptım. Bu arada Rusya’nın peynirleri efsane. Harika bir tatları var. Burada bulunduğum sürece her kahvaltıda yedim.
Bu fotoğrafın olduğu yerde drone...
12.07.2019 (26.Gün)
Krasnoyarsk – Novosibirsk
Sabah erkenden kalkıp yola düştüm.
Kemerova
Yol yine harikaydı. Sadece Rusya için ayrı bir rota yapmayı bile düşündüm. Bir gün Sadece Rus sınırları içerisinde tüm ülkeyi dolaşmanın hayalini bile yaptım. Bu rota şimdilik planlarımın arasında...
11.07.2019 (25.Gün)
Irkutsk (Rusya) – Krasnoyarsk
Sabah biraz geç kalktım, kahvaltımı yapıp küçük bir şehir turu attım.
Buradan sonra, zamanım azaldığı ve daha önce Rusya’yı gezdiğim için çok fazla yer gezmedim. Zaten bu turda üç hedefim vardı. Birincisi Pamir’i geçmek, ikincisi Orhun...
10.07.2019 (24.Gün)
Altanbulag – Irkutsk (Rusya)
Sabah erkenden kalkıp yola devam ettik. Bu seneki rotamdaki son noktam olan Baykal Gölüne doğru sürdüm. Osman hala artçı bu arada. Birkaç saat sonra göl görünmeye başladı. Burası dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde...
Cengiz Han Heykel Kompleksinin parçası olan Cengiz Han'ın atlı heykeli, Moğolistan'ın Başkenti Ulan Batur'un doğusunda Tsonjin Boldog'da Tuul Nehri kıyısında bulunan, at üstünde 40 m uzunluğundaki bir heykeldir. Heykelin yapımında malzeme olarak çelik kullanılmıştır.
Bu komplekse giriş...
2.taş, 1. yüz. (Batı yüzü)
1- Ulak getirdiler. Sözü şöyle: “Yarış ovasında on tümen er toplandı” der. O sözü işitince beğlerin hepsi
2- “Dönelim, arılık, utançsızlık (yenilip utanmaktan) iyidir” dediler. Ben şöyle derim; ben Bilge Tonyukuk: “Altun ormanını aşıp geldik, İrtiş ırmağını
3-...
09.07.2019 (23.Gün)
Ulan Batur – Altanbulag
Sabah erkenden kalkıp yine Türk restoranına geldik. Kahvaltıdan sonra. Eşyaların bir kısmını burada bırakıp. Tonyukuk Anıtına gitmek üzere yola çıktık.
Yazıtlar merkeze 60 km. O kalabalık Ulan Batur trafiğinden çıkıp Bayanzurkhiin kasabasına...
08.07.2019 (22.Gün)
Arvayker – Ulan Batur
Gece Osman “ben erken kalkayım, beni bekleme yolda, seninle Ulan Batur’un girişinde buluşalım” diye anlaştık. 1000 cc ile 250 cc asfalt yolda epey yorucu oluyor. O bana yetişmeye çalışıyor, ben onu bekliyorum olmuyor. Neyse Osman sabah 5:00 gibi kalkıp...