terrano98 kullanıcısının son içeriği

1. T

Nissan Terrano II Hakkında Herşey

Merhaba Fren sensör lambası ABS arada bir yanıp sönüyordu.Daha sonra hiç sönmemeye başladı. Bilgisayar sensör arıza uyarısı vermişti. Yeni sensör alırım diye birşey yaptırmamıştım. Geçen gün bir arkadaşım WD 40 ile motorun içini temizleyebilirsin dedi motor blokuna sıkarkan kabloların bağlantı...
  2. T

Gezenbilir'den Cnr Boat Show Ve Kamp Karavan Fuarı 2020 Ücretsiz Davetiye

BİR TUTKUDUR KAMP VE KARAVAN DERNEĞİ Kamp ve Karavancılar derneğinin kontenjanı kalmış mı bakılabilir. [CNR EXPO] E-BİLET - Online Fuar Bileti Satış Sitesi
  3. T

1997 Nissan Terrano 2.4 Benzinli Mi? 1997 Lada Niva 1.7 Karbüratörlü Mü?

2.4 lerin detaylarını bilmiyorum. Benzinli sistemlerden mazotlu sisteme geçmeden önce ben de mazotlu araçlar daha karmaşık ve parçaları daha pahalı diye düşünürdüm. Mazot motor sistemlerini tanıdıkça , öğrendikçe ve parçalarını alırken çok ta karmaşık olmadıklarını, Parça fiyatlarıda da...
  4. T

Terrano otomatik viteslileri kullanmadım ve otomatik vites sistemleri hakkında da bilgim yok. Nissan otomatik viteslerini de iyi yapmış olmalı. Arazide kullanılacak araçlarda en önemli şartlardan biri düz vites kullanmaktır. Arazi araçlarında özellikle arazide kullanmayı seçilmişse 4x4...
  5. T

Defender Gaz Kesme Sorunu Hk.

12.1. Mazot filtresini değiştirmeyi de listeye eklemek gerekir. Filtre kutusunda tortu ve su bulunması ihtimalini de ortadan kaldırılmalı. Ek bilgi yakıtı bitinceye kadar kullanmamayı önerir servisler ve ustalar. Sonuna kadar yakıtı kullanmak depo zeminindeki tortu ve suların mazot pompasına...
  6. T

5.1 Turboyu çalıştıran egzos gazının ayarını kontrol altında tutan wastegate valfi (basınç sınırlama valfi) ayarı bozulmuş olabilir. Bu ayar bozukluğu egzos gazının turbo fanına gitmesini önler dolayısı ile turbo çalışmaz. Turbo fanı dönmediği için turbo sağlam olsa bile basınçlı hava üretemez...
  7. T

Merhaba Dizel defenderler kullanmadım ama genel dizel araç bilgisi ile öneriler yapabilirim. Aracınızda turbo var ise Kontrol edilmesi gerekenler. 0. Öncelikle Hava filtresinin yenilenmesi gerekir. 1. Var ise akışmetre sensörünün temizlenmesi, Motor ısı sensörlerinin yenilenmesi, 2. Hava...
  8. T

Burada düz vites kullanan biri olarak çalıştırırken N - Boşa alıp Frende basılı tutup kontak açıp çalıştırmak bana mantıklı gelmesine karşılık genel araştırmada araçların P park modunda çalıştırıldığı söyleniyor. Aslında ATP ışığı bize aracı güvenli bir şekilde park etiniz mesajı veriyor. ATP...
  9. T

Merhaba... Nivayı ve detaylarını tanımıyorum. Bir yıldır incelediğim nissan ve terranolar hakkında bilgi verebilirim. Nivalarda üst kaporta ve diğar kaportanın tehlikeli şekilde zayıf olduğunu bu sitede yazanlardan öğrendim. Tercihiniz niva olursa güvenli bar sistemi yaptırmadan yola çıkmamak...
  10. T

Merhaba... ATP nin açılımı : Automatic Transmission Park Araç park pozisyonunda olduğunu söyliyor. Bu halde çalıştırıp hareket etmeyin diyor. Bu durumda çalışırsa problem çıkar. Diğer durumlarda herhangi bir yazının çıkmaması normal. Araç vites sisteminde ve göstergedebir problem yok...
  11. T

İlk Araç Defender Mantıklı Mı?

Defender istiyorsan defender almalısın. Hayalini ertelemene gerek yok. Karmaşık yollardan gitmeye de gerek yok. Önce başka araçları deneyip sonra defender alırım demek bence gereksiz zaman ve para kayıbı olur. Bir aracın kullanımını , özelliklerini ve motorunu anlamak için ortalama 1-2 yıl...
  12. T

Ni̇ssan Terrano 2,7 2001 Otomati̇k Di̇zel Problemleri̇

devamı... 11. Hava filtresi tıkalı ise motor ısınabilir, 12. Maf sensör kirlenmiş veya arızalı ise motor ısınabilir, 13. Turboda arıza varsa motor ısınabilir, hararet yapabilir, 14. Turbo radyatörü İntercooler tıkalı ise ,delik var ise motor hararet yapar, 15. Turbo ,havalandırma ve intercooler...
  13. T

Merhaba... Bir yıldır Terrano 98 TDI manuel vitesli araç kullanıyorum. Terranolarda sık rastlandığı söylenen hararet sorununun nedenlerini araştırma fırsatım oldu. Vardığım sonuçlar ; 1. Nissan motorlar sağlam ve dayanıklı motorlardır. 2. Terranoların radyatör peteklerinde herhangi bir sorun...
  14. T

Merhaba... Bilgisayar sistemi ile rölanti kontrol edilip gerekirse biraz artırılmalı. Normali 650....750 imiş. Rölanti çok düşük ise araç güçe bindiğinde yeterli enerjisi olmadığında duruyor olabilir. Arıza ışığını bilgisayardan okumak gerekir . (Rölanti sensör arızası) Bilgisayar ışığın yanma...
  15. T

Terrano 2 2.7tdi 2001

Ek olarak Araçta EGR var ise; EGR nin kullanıma bağlı olarak temizlenmesi gerekir. EGR egzos gazı,emisyon değerlerini düşürmek için düşünülmüş bir sistem. Motorun çalışma sistemine olumlu katkısı yokmuş. Kirlenip tıkandığında motor çalışma sistemini bozup, ciddi güç kaybına sebep olurmuş...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Geri