Defender Lastik Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aras Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,381
Ynt: Defender Lastik Seçimi

Atıf Bey ve Özgür Bey, cevaplarınız için teşekkürler.
Aracı ikinci araç olarak aldım, tamamen haftasonu, karda kışta vs. zevk amaçlı kullanacağım. Yoldan uzaklaşması sorun olmaz. Boş kumsalda dolaşmak gibi abes bir de zevkim var, bunun için mt lastiklerin çamur performansından biraz ödün verebilirim diye düşünüyorum. Kalın lastik istememin yegane nedeni bu, imaj olsun diye değil. Zaten cicili cilalı bir asfalt landı olmasını hiç istemiyorum. Verdiğiniz cevaplardan olayın enini boyunu az çok anlamış bulunuyorum. Öte yandan bu heavy duty aks (ve gereken diğer aksamlar) nerede satılmaktadır, mesela kayaların sitesinde mevcut mudur, isimleri aynen midir, değilse ne olarak arayacağım?
Bir de 35'e geçme mevzuunu forumda aradım, ama derli toplu bir arada bulamadım. Yükseltmeler var, genelde hazır kit önerilmiş, fren ve dif. hortumlarının uzatılması, ayna mahruti değişimi vs. birsürü şey söylenmiş, ancak çok dağınık, kafam karıştı. Yol gösterecek derli toplu özet bir anlatım olsa çok faydalı olurdu, maliyet çıkartabilirdim en azından.
Son olarak anadolu yakasında defender mekanik ustası arıyorum, Hereke'ye ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur. (Ama olmasa da olur...)
 

Etiketler
Ynt: Defender Lastik Seçimi

Selam bildiğim kadarını paylaşayım malzemeleri kayalardan bulabilirsin tel sorabilirsin ama düz dizel ile 33 üzerine çıkmaman gerek bende büyük lastik hastasıyım bataklık yerlerde dolaşıyorum
benim araçta bd30 motor var 35 silverston mt lastik ile gecen ay kuma girdim ancak takviye 2 de patinaj çekebiliyor
ödün verebilirim demişsin ama araç çamur ve kumda patinaj çekmezse zevk alamazsın
illede takacam dersen mevcut aksların yeterli olur aks kesmede lastik büyüklüğü etken gibi görünsede motor zorlama yapamaz ise sıkıntı olacağını sanmam tabi takviye 1 de sert zeminde vurdurmaz isen :smiley: ben standart aks kullanıyorum
bence yükseltme kiti 2'' - ofsetli jant 3cm - 2'' uzun fren hortumları - heavy duty rot kolları yeterli yükseltme için 5cm takozlarda var hesaplı oluyor ama araç özellikle yüklü iken çok yatma yapar takoz ile yükseltmede 2 cm geçmemek iyi olur

bir şey daha lastik 7.50x16 büyük olursa hidrolik direksiyon şart
 

Ynt: Defender Lastik Seçimi

Araçta zaten hidrolik var, direksiyon da gayet yumuşak. Aldığım vatandaş orjinal olduğunu söylemişti, anlayamam zaten, değilse de iş gördüğü kesin. (Aracın tek artısı da bu...) Teşekkürler Özgür Bey, aracımı ustadan bir çıkarabilirsem, aslında görüşmek isterim, yanlış hatırlamıyorsam bir ara İzmit yazıyordu konumunuz olarak. Malum ben de Hereke'deyim, 20 dakika ötede. (Defender ile en az yarım saat :D)
Kum tecrübem epeyce var, aracı çok zorladığını suzuki den biliyorum. Çamur da çok farklı olmasa gerek. Çamur lastiğinin ince olması daha alttaki nisbeten sağlam çamur katmanına ulaşıp dişleyebilmesini sağlar diye düşünüyorum, dolayısıyla daha etkili. Kalın lastik ise derine batamadığı için yüzeydeki cıvık tabakada tutunamadan patinaja kaçıyor olmalı. Belki olsa olsa derin çamurda batmadığı ve aracın altı oturmadığı için, kalın lastikli aracı çekip kurtarmak daha kolay olabilir. Deneyip görmek lazım...
 

Ynt: Defender Lastik Seçimi

Yılbaşına kadar İzmit te olacağım uygun bir zamanda görüşebiliriz telofonum 533 372 62 97 size kolay gelsin araç bakımsız ise bir süre toparlama işleri sürüyor
 




Ynt: Defender Lastik Seçimi

Kumda batmamak için lastik havası azaltılıyor. Sonra yeniden şişiriliyor. Hatta çoğu zaman arazide havaları azaltmak gerekiyor lastiklere bu kadar para verip bu özelliği için alıyor ama hiçbir zaman azaltıp arttırmıyoruz o ayrı bir mevzu :smiley:
 

Ynt: Defender Lastik Seçimi

7,50 ya da 235/85 de hava da kurtarmıyor. Antalyanın geneli kum o yüzden 235 le aynı ebata denk gelen 265/75 arıyorum bu aralar. Havasınıda indirince güzel olur...
 

Ynt: Defender Lastik Seçimi

265/75 iyidir. Kolay bulunan taban genişliği yeterli. Arabayı yormayan bir ebat. Güzel bir seçim olacaktır.
 







Ynt: Defender Lastik Seçimi

mrdnmz' Alıntı:
Lastiklerimiz geldi. 235/85 le aynı olan 265/75/16 BFG T/A. 32' te devam.

Son dolar kurundan sonra fiyat ne oldu acaba?
Aslında alıp koymak lazım :smiley: malum ileride bunlar bayağı pahalılanacak.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst