Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,518
Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atilla bey siz karavan işinin kompedanı olarak bende çaylağı olarak sizinle karavan edinmeden önce muhakkak görüşmek istiyorum. Neden derseniz tarikatlarımız aynı gibi (yaşıtız, rakısız masaya oturmayız vb..). Ben Tekirdağ merkezde ikamet etmekteyim siz karabigaya giderken barbarostan gemiye bindiğinize göre Tekirdağdan muhakkak geçiyorsunuz, işte buradan geçtiğiniz bir gün gelin misafirim olun. Cep telefonum 0 533 524 33 34 Tekirdağ limanda barakam var keyif alacağınızdan eminim.
 

Etiketler
Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Uygun bir zamanda muhakkak uğrarız, perşembe akşamları barbarosa Aydın kaptan 2'ye binmek için geliyoruz ama bir türlü zamanı ayarlayamadık, gece 24'deki gemiye zar zor yetişiyoruz...
 

Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atilla bey bende peyzaj mimari oldugum icin bir kac oneri yapmak istiyorum. Oncelikle kumla savasmak icin toprak sermak dogru bir karar kellesen diger yerlerede ince bir katman serebilirsiniz. Diger yerlerde cimlerin gurlesmesi icin size yavas cozunen gubre diye anilan gubrelerden kullanirsaniz her sulamanizda yavas yavas cozunerek tam cimin ihtiyacini karsilar. Bu tarz gubreleme sahip oldugunuz diger cimleride dayanikli ve saha sik yesil yapacaktir. Bunu bildiginize eminim ama yinede tekrarlamak istiyorum sulamalarada kesinlikle sabah 9 dan once yada aksam gun batinca yapin. Boylelikle cimleriniz yanmaz ve yesil rengini daha rahat korur.

Agac konusunda kesinlikle Cem'e katiliyorum. Bence Pawlonia tarimi yapilarak, her ne kadar agaci kaliteli olmasada, moduler mobilyada kullanilir baska bir yerde kullanmak cokda mantikli degil. Bir musterim mobilya firmalari icin bu agacin tarimini yapiyordu. Bence kesinlikle eriskin agac plantasyonu ile ugrasmayin, bir kac sene gelecek arkadaslar az golgede otursunlar.:smiley: Cunku bu is pahali bir is. Hem alacaginiz eriskin agaclar pahali hemde makineler saatlik genelde kiralanir. Ayrica yetiskin bir agac yer degistirdiginde yerine alismasi daha zordur. Kucuk fidan kurusa ayni gun yenisini dikersiniz ama koca agac yerini yadirgar ve strese girerse paralarda bosuna gider uzulursunuz. Cok ayak altinda olmayan yerlere bir kac palmiye, phoneix yada bodur palmiye dikerek ortami daha gorsel ve daha bir yazlik yer havasinda gosterebilirsiniz.

Restoranin deniz tarafindaki duvarinin onune calilar, bodur calilar ve mevsimlik cicek tarhlari yaparsaniz. Kamp alanindan yani deniz tarafindan gelip restorana girenlerede Restoranin terasinda deniz manzarasinda oturanlarada cok buyuk bir guzellik olur.


Eger bunun disinda sorunuz varsa sorabilirsiniz yada benim onerilerimi dinlemek istersniz yazabilirim. Agac yada benzeri malzeme aliminda size Istanbul'dan firmalar tavsiye edebilirim eger ihtiyac duyarsaniz.
 

Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

teşekkürler melih;
zemin tesfiyesi sırasında, makinaların çalışabilmesi diktiğimiz bazı fideler zarar gördü, böyle olunca önce zemin ile ilgili rehabilitasyonun ve çevre çitinin tamamlanmasının bitmesini beklemeye karar verdik, detay peyzaj düzenlemelerini ve çiçeklendirilecek yerleri önümüzdeki sezon bahar aylarında yapacağız, günü geldiği zaman yardımlarınıza baş vuracağım..
 

Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Tabiiki her zaman yardim edebilirim ne zaman isterseniz. Tesviye bitince bir miktar sicaklarin bitmesini bekleyin hatta mumkunse subat ayi gibi dikmenizde fayda var. Eger soganli bitkiler kullanacaginiz yerler varsa bunu onceden belirleyip biraz sicaklar azalinca ekim gibi dikmenizde fayda var zira bir kis torak altinda kaldiktan sonra cikiyorlar. Yine erken baharda mart-nisan acmasini istediginiz mevsimlikler varsa ve direk tohum atacaksaniz onlarinda tohumlarini kis oncesi atmakta fayda var. Yok eger yetismis mevsimlik cicekleri hazir alip dikecekseniz zaten seneye bahar basinda plantasyonu yapmanizda sakinca yok.
 



Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

sayın atiladi, hayallerinizin ve emeğinizin ürününü sonuna kadar almanız temennisi ile başarılar diliyorum. Affınıza sığınarak şöyle bir öneride bulunmak isterim . Tesisin içerisinde yapı malzemesi olarak tuğlaları gördüm ve dikkatimi çekti, yapılaşmada beton türevi malzemeden ziyade ahşap türü malzeme kullanılabilirmi. Otantik ve doğal olması açısından daha sevimli olabilir diye düşünüyorum. Sevgiler.
 

Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Tuglalar karavan ve bungalovlar icin wc, sıcak dus ve bulasıkhane yapmak icin..
 

Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Züğürt gezençi, zaten elektrik pano çalışmamız ramazandan sonra düzenleyeceğimiz buluşmada karavanların elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için..Kamp sırasında gece ateş yakabilmek için köyden bir römorkda odun ısmarladım...

Ramazan bitti,Bayram da geçti .bi hatırlatayım dedim Atilla bey. ;D ;D
 


Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atilla bey merhaba .Öncelikle ben bu komuyu yeni gördüm ancak izledim.Hayırlı ve uğurlu olsun.ALLAH utandırmasın.Bir doğa sever olarak attığınız adımı destekliyor ve bir yardımımız olurmu diye sormak istiyorum.Çalışmalarınızda başarılar vede kolay gelsin.Mutlaka görüşmek ve bir ortanda sizden bilgi almak istiyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.
 



Ynt: Karabigada Yeni bir Karavan-çadır Kampingi Doğuyor

Kamp istek üzerine iptal edilmiştir....

orsaalabanda' Alıntı:
Bizim gezi duyurusundan 20 saat sonra gezi duyurusu yapmışsın Atilla abi. Olmadı şimdi... :smiley:

Seferoğulları, Tellioğulları ayrılsın bakalım. :D
 



Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atlla abi, serbest muhabbet köşesinde de belirttiğim şekilde, başta Ege'li dostlarımız da gelebilir ve büyük bir buluşma gerçekleştiririz ümidiyle çok heveslenmiştik. Ancak kişilerle birebir yapmış olduğum görüşmeler sonucunda, öyle olamayacağı anlaşıldı. Benim hevesim kırıldığı gibi senin de hevesini kırmış olduğum için çok üzgünüm.

Alıntı yapmış olduğum mesajımda gülümsemelerden de anlaşılacağı şekilde sadece takılmıştım. Bu bir ''istek'' değil. Birbiriyle kamp yapmaktan hoşlanan ya da belirli yerlere, belirli mesafelere gitmek isteyen grupların zaman içinde ayrışması, en başından beri belirttiğimiz doğal bir süreç. ''Kayıt dışı'' diyoruz ama Poyrazlar gezisi yine de belirli insanlarla belirli süre öncesinde aramızda konuşup belirlediğimiz bir gezi. Karabiga gezisini bu başlıktan önce açmış olsaydın da inan ki en azından ayıp olmasın diyerek ''Poyrazlar'' başlığını açmaz, öncesinde konuştuğumuz arkadaşlarla sessiz sedasız gider, ''Karabiga'ya gelemeyeceğimizi beyan ederdik.''

Ne şahsım, ne de yönetimdeki arkadaşlarımız birilerini bir yerlere yönlendirme, duyurusunu engelleme, gezisini iptal etme konularını ''isteme'' lüksüne sahip değiliz. Daha önce başka bir arkadaşımızla yaşadığımız problem neticesinde bunu yapmama kararı aldık. Yine biz büyük bir buluşma planı yaparken başka bir arkadaşımızdan aynı tarihlerde gerçekleştirmeyi düşündüğü gezisini iptal etmesini isteme hatasına düştük ve beklemediğimiz bir tepki aldık. Sonuçta her iki tarafın da hevesi kursağında kaldı ve her iki gezi de gerçekleşmedi. Seferoğulları, Tellioğulları takılmasının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Sonuçta hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bırakalım, isteyen, istediğiyle istediği yere gitsin diyorum...
 




Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atilla bey,henüz şimdi farkettim daha doğrusu keşfettim.
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun,yaz mevsimi içersinde sık sık geleceğimiz bir tesis(mekan)
Ben Çorlu da ikamet ediyorum,dolayısı ile benim için ulaşım diğer arkadaşlara göre çok daha kolay ve rahat olacaktir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,698
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst