Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan warsoul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 241,551
Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Forumda bilenler biliyor ben Ingiltere'de yasiyorum. Burada bu isi yapan cok firma var. Hatta bir kac sayfa once T5 e uzayan sasi yapan bir firmanin adresini ve aracin resimlerini koymustum. Fakat burada iscilik cok pahali ve parca fiyatlarida Avrupa'ya gore pahali. Birde Turkiye'den gelip yaptirirsaniz o zaman harciyacaniz her kurusun 3 katini odeyeceksiniz cunku poundun kendisi pahali zaten. Ayrica Ingiltere icin ayrica vize alacaksiniz feribotla adaya gececeksiniz zor isler. Bu yuzden Ingiltere'de yaptirmak cok uygun olmaz. Gidebilenler icin en iyisi gene almanya ama eger aracin icini donusturup ruhsat alirsak ki bunun icin bir miktar para harciyacagiz, ben olsam o harciyacagim paranin uzerine 3-5 kurus daha verip Turkiye'de iyi bir ustaya yaptiririm.

Kisaca bence en mantiklisi, aracin 5 yasini gecmesin bekleyip, arac yalitimi vs. onceden halledip gidip bu ekipmani taktirmak. Projesinide onceden cizdirirseniz Turkiye'ye girer girmez ilk gordugunuz TUV e dalip onayi alirsiniz. :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Dün Almanya'da panelvan, kısa şase T5 ini komple karavana dönüştüren bir arkadaşımın aracını inceledim.
Karavan camları takılmış, truma gaz ısıtıcısı konulmuş, buzdolabı 12V, tavan açılır kapanır yapılmış, ön koltuk döner yapılmış, arkada iki kişilik yatar koltuk, dolaplar , ocak, lavoba, temiz-pis su depoları , ses sistemi yapılmış,izalasyon yapılmış, araç ici komple kaplanmış, sonuçta tipik T5 kampervan yapılmış. 15.000 Euro ödemiş, 6 haftada yapılmış.
İlk gittiğinde 12.000 Euro ile 16.000 Euro arası yaptırabileceği opsiyonlar sunulmuş.
Ama her şey çok profesyonel yapılmış. Komple yaptıracağım diyenlere fiyatlar böyle.
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

bartek' Alıntı:
Dün Almanya'da panelvan, kısa şase T5 ini komple karavana dönüştüren bir arkadaşımın aracını inceledim.

Bu yazdığınız iki anlama da gelir;
1. Bu işlem, Almanya'da yapılmış ve sizin tarafınızdan orada görülmüştür.
2. Arkadaşınız, boş panelvanıyla buradan oraya gitmiş, yaptırmış ve dönmüştür.

II.yanıt geçerli ise, giriş-çıkış, ruhsata işletme...vb konularda birtakım sıkıntılar yaşamamıştır diye umuyorum.

Cavid Sezen
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Cavid Bey, birinci şık geçerli, araç Alman arkadaşa ait , Münih'te gördüm.
1+2 kişilik panelvan, önde iki tekli, arkada ikili yatak koltuk olarak ruhsata işlenmiş. Yani toplam 4 kişi yolda gidebiliyor. TUV sertifikalı iş yeri bunları Almanya'da yapabiliyormuş. Acaba Almanya'da TUV sertifikalı bir yere yaptırıp, gümrükten vergisini ödeyip girilirse Türkiye'de karavan ruhsatı alınabilir mi ?Kişisel kullanım olduğu için ithal izni gerekmeyebilir ama gümrük vergisi sanırım sadece yaptırılanların KDV si olarak ortaya çıkar. Belki Schengen'den ayrılırken Almanya'da ödenen KDV geri alınabilir. Denemeden kimse bilemez sanırım.
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Vergiyi geri almak icin vergi geri odeme fisi kesilmesi gerekli. Bu fisi her kurulus kesmiyor. Onceden yaptiracaginiz yere sorarsaniz ve onlar bunu saglayabiliyorlarsa verginizi geri alabilirsiniz. Fakat Turkiye'ye giriste aracin icini yaptirdiginizi beyan ederseniz KDV+OTV+Gumruk vergisi odersiniz. Astari yuzunden iyice pahali hale gelir.

Bir onceki yazimda dedigim gibi para sorunu varsa ya Turkiye sartlarindaki imalat ile yetineceksiniz yada risk alip orada butun parcalari taktiracaksiniz, gumrukten girdikten hemen sonra polise yakalanmadan ruhsatinizi degistireceksiniz.

Bence onenmli olan amac mi arac mi ona karar vermek gerekli. Amac gezmekse, aracin ici ha reimo olmus ha kontrplakdan kendiniz yapmissiniz cok fark etmez. Ayrica Turk ureticlerinin yaptigi Reimo'larla ayni ozelliklere sahip mobilyalarda mevcut. Belki yapi kalitesi ve dayanikliligi ayni olmayabilir ama sizi yinede uzun sure idare eder gibime geliyor.
 



Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Beyin jimnastiği yapıyoruz sadece . Komple dönüşüm imkansız . Benim bildiğim taşıt yedek parçasına vergi iadesi de alınamıyor. 15.000 Euro harcanırsa burada da her şey yapılır. Ama o koltuklar Türkiye'de de yok. Sadece ekipman alımı uygun gözüküyor.
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey




Bencede komple revizyon gereksiz.15000 euro 36000 tl yapıyor.Bu tarz bir dönüşüm için büyük rakam. yazılanlardan ve yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeyle en iyisi en en basitinden aracın içine karavan düzeni kurup önce burda karavan şeklinde ruhsatı değiştirip ardından sorunsuzca gidip istenilen düzeneğin alınıp burda adam akıllı montajı. Çıkmadan önceki göstermelik montajda mesela büyük yemek kabından lavabo idare edecek bir musluk ki su akması önemli değil kimse buna bakmıyor ruhsatı verirken.su depolarına bile gerek yok sadece orda musluklu bir lavabo görünsün. basit bir dolap vs. en fazla 1000 tl masrafla olur gibime geliyor.


Yurt dışından ki genelde Almanya'dan bence sadece koltuk,araca uygun karavan camları ,webasto vs gibi donanımlar ( onlarında bizdeki fiyatlarla ve kaliteyle mukayesesi yapılarak ) alınmalı. Dolaplara gerek yok bizde inanın daha düzgün ve ucuza maledilebilir.Önemli olan düzgün yatak olabilecek ce sertifikalı bir koltuk ve eyer ucuzsa diyer ekipman. Konunun özü bu dur diyebilirmiyiz?
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

merhaba üstatlar,


aile içinde, hem gezi hem de gündelik olarak kullanabileeğimiz bir araca ihtiyacımız var.


gezilere max 3 kişi çoğunlukla 2 kişi gidilecek


biraz sitedeki konuları okudum ve transporter tarzı bir aracın uygun olacağı kanısındayım.


fakat aklımı karıştıran bir kaç konu var.




1-caravelle lerde 4x4 olanlar var, uzun-kısa şasi var, hangisi uygun olur? çekme karavan da bağlayabiliriz, 4x4 lerde kısa sasi yok mu? 174-130-140 BG var?


2-vergi işleri karman çorman herkes bir şey yazmış. ticari olarak işyerimiz var aracı oranın üzerine alabiliriz. fakat araçlar sonradan karavan olarak ruhsata işlenebilir mi? işlenirse vergi ne olur? yada minibus tarzı mı kullanmak gerekir? vip yazan araçlarda vergi farklı mı?


3- şu andaki düşüncemiz, 1 adet 4x4 caravelle alıp, aracı sadece yatak olarak kullanıp(ne de olsa koltuklar yatağa dönebiliyor), arkasına pino karavanda gördüğüm pi2010 modelini sadece evdeki gibi wc - duş, eşya deposu ve mutfak olarak dizayn edip kullanmak.


296208.jpg



soru biraz dağınık oldu ama cevaplarken toparlanır sanırım.


cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Merhabalar Şehzat bey.
Öncelikle gönlünüze göre bir araca sahip olmanızı dilerim.
Bende uzun şase ve vip tabir edilen yapıda bir t5 transporter sahibi oldum birkaç ay önce. (Uzun şase ve 1,9 motor 105 BG.)
Uzun şase almanız daha iyi olur. Arkada küçükte olsa bir bagaj hacmi kalıyor yattıgınız zaman bile.
Yaklaşık 20 gün önce kızılcahamam soğuk suyun üstünde yaylada deneme şansım oldu açılır kanepeyi. Fena değil uyunabilir durumda. (Biz emniyet kemerlerinin uçlarını koltuğun arka bölümüne almamıştık rahatsız etti biraz.) Araca çeki demiri taktırdım birde webasto) Araç aldığımda 8+1 yani 9 koltuk görünüyordu ama pratikte 8 koltuk vardı ve muayenede muhtemelen problem çıkaracaktı. Arka kanepe karşısında bulunan tekli iki koltuktan birisini ön ikili koltuğun yerine taktırdım. Nasılsa çeki demiri için proje çiziliyordu dolayısı ile koltuk sayısını da azaltmış oldum . Şimdi 5+1 oldu.
Alacağınız araçta koltuk sayısı ile ruhsat bilgilerinin tutması önemli yoksa muayenede sıkıntı oluyormuş.
Üç kişi yatılabilirmi ? Evet yatılabilir sanırım. Çok pratik olmasada mümkün. Mevsim geçişleri hele de kışın kullanacak iseniz kesinlikle bir ısıtıcı montajı gerekiyor.
Ankarada aynı zamanda woswagen serviside işleten karavancı dostumuz Hikmet bana uzun şase ve 105 BG araç almamı özellikle önerdi. Hem yakıt tasarrufu hemde çıkabilecek muhtemel arızalardan dolayı. Rumuzu Raprör diye geçiyor sitemizde. Görüşmeyi arzu ederseniz telefon numarasınıda özelden yazabilirim size.
Araç arayışlarınız için kolay gelsin diyorum sormak istediğininz herhangi birşey olursa telefonum 0 536 246 0909
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Şehzat bey önümüzdeki 2 hafta içerisinde çekme karavanımı teslim almak üzere Hikmet kardeşimle beraber Adapazarına geleceğiz.
Uygun olursanız orada görüşme fırsatımızda olur sanırım.
 



Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

centilmen' Alıntı:
Şehzat bey önümüzdeki 2 hafta içerisinde çekme karavanımı teslim almak üzere Hikmet kardeşimle beraber Adapazarına geleceğiz.
Uygun olursanız orada görüşme fırsatımızda olur sanırım.


ümit bey yeniden merhaba,


değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.


kısa şasi istememizin sebebi ise normal gündelik kullanımda şehir içinde rahat gezebilmek içindi. ama uzun şasi olanları da araştıracağım.


işin aslı aracı babamlara hazırlayacağım, ehh yazın arada bir bize de düşer :smiley:


babam işi gereği çok yol yapan birisi ve çoğunluğu şehir içi. uzun şasileri yakından incelemek gerekir.


4 motion modellerde vergi yüksekmiş, bu gidişle 4x2 lere bakacağız. aynı zamanda ruhsatta karavan yazmadan içine wc-duş ekleyemiyormuşuz yoksa trafik kontrolleri ve muaynede sorun yaratırmış.


hafta sonu karavan firmalarını şöyle bir gezip bakacağım. fikir edinmeye çalışacağım.


adapazarına gelirseniz mutlaka beklerim, sakarya ünivesitesinde öğretim elemanı olarak görev yapıyorum. hafta sonu dağlar da olmazsam kolay ulaşırsnız, hafta içi sürekli üniversitedeyim.


yeniden teşekkürler
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Uzun şase kaygısını bizde yaşadık ama şehir içinde kullanımda problem yaşamadım hatta eşimde oldukça rahat kullanıyor müsterih olun. Zaten kısa uzun farkı fazla birşey değil dostum.
Adapazarına gelir isek iletişim kurabilmek için telefon numaranızı verebilirseniz sizi ararım .
Dostça kalınız.
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Şehzat selamlar.4x4 kısa saşe trs. var(Örn. Levent Güngör ün aracı).Aralarında 35 -40 cm gibi bi fark var.Araziyi seven birisin kısa sana arazide daha iyi gelir gibi geliyor .5 yaşından küçük olan aracı karavan ruhsatı alabilirsin ama yolcu sayısı en fazla 2+1 olur.Ticari olmasından dolayı bandrol biraz pahalı.Konu hakkında yardım istersen Muratın orda görüşelim.Şu an yüksek tavan trasporter yapmaya çalışıyorum görüp fikir edinirsin.Selamlar..
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

centilmen' Alıntı:
Uzun şase kaygısını bizde yaşadık ama şehir içinde kullanımda problem yaşamadım hatta eşimde oldukça rahat kullanıyor müsterih olun. Zaten kısa uzun farkı fazla birşey değil dostum.
Adapazarına gelir isek iletişim kurabilmek için telefon numaranızı verebilirseniz sizi ararım .
Dostça kalınız.




tabi pardon tlf unuttum :smiley:


532 6281693
 

Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

tango' Alıntı:
Şehzat selamlar.4x4 kısa saşe trs. var(Örn. Levent Güngör ün aracı).Aralarında 35 -40 cm gibi bi fark var.Araziyi seven birisin kısa sana arazide daha iyi gelir gibi geliyor .5 yaşından küçük olan aracı karavan ruhsatı alabilirsin ama yolcu sayısı en fazla 2+1 olur.Ticari olmasından dolayı bandrol biraz pahalı.Konu hakkında yardım istersen Muratın orda görüşelim.Şu an yüksek tavan trasporter yapmaya çalışıyorum görüp fikir edinirsin.Selamlar..


Tanju abi gökte ararken yerde buldum seni ;D ;D işlerim yoğunluğundan sanayiye geçme şansım olmadı hiç seni de göremedim.


telefonun yok bende arayamadım seni, özelden telefonu yollarsan görüşelim müsait zamanında. benim telefon yukarıda yazıyor.
 



Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey

Merhaba; Bende sizin gibi günlük kullanım için kısa versiyon vede konforlu olan bir transporter istemiştim. bildigim kadarıyla carevelle nın kısa versiyonu yok Türkiye'de. Maalesef ticari ve süspansiyonu sert olan camlıvan veya panelvana mahkumuz.sadece 2003 ve 2004 yıllarında gelmiş " multivan" versiyonu var ama onlarında 2. Elde fiyatları ve km leri uçuk. Karavana çevirme prosedürünü Mayıs 11 de 5 yaşını doldurmuş aracımda ( imzamdaki linkdeki araç) yaşayacağım ve yaşadıklarımı arabanın anlatıldığı linkde paylaşacağım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,452
Mesajlar
1,518,117
Kayıtlı Üye Sayımız
172,105
Kaydolan Son Üyemiz
kmete35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst